İş Fikirleri, BİGGSİNERJİ ile Gerçeğe Dönüşüyor
Dokuz Eylül Üniversitesi Teknopark’ı (DEPARK) yürütücülüğünde düzenlenen BİGGSİNERJİ programı ile TÜBİTAK BİGG Programı 2021-1 Çağrısı’na iletilen 15 projeden 10’u hibe almaya hak kazandı. DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, DEÜ’nün girişimcilerin yanında olmaya ve fikirlerin önünü açmaya devam edeceğini belirterek, “TÜBİTAK BİGG Programı 2021-1 Çağrısı kapsamında destek alan girişimcilerimizin projeleriyle İzmir’imize ve ülkemize önemli katkılar sağlayacağına inanıyoruz” diye konuştu.
Yayınlanma :
15.01.2022 09:40
Güncelleme :
15.01.2022 09:40


Dokuz Eylül Üniversitesi’nin girişimcilik ekosistemini destekleyen çalışmalara büyük bir önem verdiğini söyleyen DEÜ Rektörü ve DEPARK Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Üniversite olarak girişimciliği en üst seviyeye çıkarmak için faaliyetlerimize aralıksız devam ediyoruz. Yıllar içinde birçok başarıya imza atan DEPARK’la girişimci adaylarımıza eğitim ve mentorluk desteği sağlıyor; ticarileşme sürecinden fikri mülkiyet haklarının korunmasına kadar her aşamada yanlarında oluyoruz. Yerli üretim anlayışını teşvik eden çalışmalara imza atan araştırmacı ve yenilikçi üniversitemiz; girişimcilerimizin yanında olmaya ve fikirlerin önünü açmaya devam edecek. TÜBİTAK BİGG Programı 2021-1 Çağrısı kapsamında destek alan girişimcilerimizin projeleriyle İzmir’imize ve ülkemize önemli katkılar sağlayacağına inanıyor, başarılarının devamını diliyoruz” diye konuştu.
TÜRKİYE ORTALAMASINDA İLK SIRALARDAYIZ
Dokuz Eylül Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (DETTO) Koordinatörü ve BİGGSİNERJİ Programı Proje Yürütücüsü Prof. Dr. Hasan Selim ise TÜBİTAK BİGG Programı’nın Türkiye’de kamu kaynaklarıyla desteklenen en büyük projelerden biri olduğunu belirterek, “2020 Ekim ayında başladığımız programda 4 çağrıya çıkıldı. Açıklanan ilk üç çağrıda TÜBİTAK’a ilettiğimiz 56 başvurunun 30’u destek almaya hak kazandı. Son çağrıda ise kabul oranımız yüzde 67 oldu. Kabul oranında ve proje sayısında Türkiye ortalamasında ilk sıralardayız. Bizim de üniversite olarak bir akademisyenimiz, bir mezunumuz iki tane de DEPARK firmamız destek almaya hak kazandı. Bundan sonraki aşamada girişimcilerimiz şirket kurma ve fikirleri ticarileştirme faaliyetlerine başlayacak. Biz de Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nükhet Hotar’ın himayelerinde girişimcilerimizi desteklemeye devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.
TÜBİTAK BİGG PROGRAMI
TÜBİTAK BİGG Girişimcilik Destek Programı ile girişimcilerin, teknoloji ve yenilik odaklı iş fikirlerini, katma değer ve nitelikli istihdam yaratma potansiyeli yüksek teşebbüslere dönüştürebilmeleri için başlangıç firmalarının oluşturulması amaçlanıyor. Program kapsamında girişimcilere girişimcilik eğitiminin yanı sıra sanayi deneyimi olan rehberler ile girişimciye teknik, ticari ve idari konularda destek sağlanıyor.
TÜBİTAK BİGG Programı 2021-1 Çağrısı kapsamında hibe desteği almaya hak kazanan 132 girişimci Ocak ayında şirketlerini kurarak TÜBİTAK’la sözleşme imzalayacak, 1 Şubat 2022 tarihinde iş planlarını gerçekleştirmek için çalışmalarına başlayacak.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: