İZMİR’DE FESTİVAL HAZIRLIKLARI SÜRÜYOR
Bu yıl 16. kez düzenlenecek olan Uluslararası İzmir Kısa Film Festivali’nin hazırlıkları hızla sürüyor. Kasım ayında gerçekleşmesi planlanan festivale şimdiye kadar 51 ülkeden 500’ün üzerinde film başvuruda bulundu. Bu yıl bin 200’ün üzerinde film başvurusu bekleniyor.
Yayınlanma :
14.07.2015 10:31
Güncelleme :
14.07.2015 10:31


İzmir’in uzun soluklu ve kesintisiz devam eden tek film festivali Uluslararası İzmir Kısa Film Festivali bu yıl 16. kez gerçekleşecek. Kasım ayında düzenlenmesi planlanan festivalin hazırlıkları devam ediyor. Şimdiye kadar 51 ülkeden 500’ün üzerinde filmin başvuruda bulduğu festivale bu yıl bin 200’ün üzerinde filmin başvuracağı tahmin ediliyor. Merkez film gösterim salonunun yanında İzmir’deki tüm üniversitelerde film gösterimlerinin yapılarak daha çok filmin daha çok izleyiciye ulaştırılması hedeflenirken, İzmirli sinemaseverler için festival boyunca etkinlikler ve atölye çalışmalarının gerçekleştirilmesi için de çalışmalar sürüyor.
‘AVRUPA STANDARTLARININ ÜZERİNDE BİR FİLM FESTİVALİ DÜZENLEYECEĞİZ’
Avrupa Festivaller Derneği’ne akredite olan Uluslararası İzmir Kısa Film Festivali’ni yurtdışında tanıtmak ve festivali Avrupa standartlarının üzerine çıkarmak amacıyla çalışmalarını sürdüren festival direktörü Yusuf Saygı, Bremen Film Büro yetkilileriyle Almanya’da bir araya geldi. Birçok sinema birliğiyle görüşmeler yaparak Berlin Film Festivali Film Market Bölümü Creative Europa Medya’nın yetlilileriyle fikir alışverişinde bulunan Saygı, “Çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz. Creative Europa Medya programına göre kısa film festivallerinde en az 400 film yayını gerekiyor. Bizim hedefimiz İzmir’de, düzenleyeceğimiz etkinlikler ve atöyle çalışmalarıyla, gösterimini yapacağımız 400 filmle beraber Avrupa standartlarının üzerinde bir kısa film festivali düzenlemek” dedi.
‘HEDEFİMİZ DAHA ÇOK FİLMİ DAHA ÇOK İZLEYİCİYE ULAŞTIRMAK’
Festivali tüm İzmir’e yaymayı ve her geçen yıl ilgiyi arttırmayı hedeflediklerini ifade eden Saygı, “Geçen yıl Kültür Bakanlığı, Sinema Genel Müdürlüğü, İzmir Kültür ve Turizm Müdürlüğü, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Konak, Bornova, Buca ve Karşıyaka Belediyelerinin ve üniversitelerin desteklerini aldık. Bu yıl da İzmir’in desteğini korumak ve festivali tüm İzmir’e yaymak istiyoruz. Merkez film gösterim salonunun yanında İzmir’deki tüm üniversitelerde film gösterimleri yaparak daha çok filmin daha çok izleyiciye ulaşmasını sağlamak istiyoruz. Ayrıca Oktostore ile yapılan anlaşma sonucunda tüm sinemasever arkadaşlara festival süresince son teknolojilerin tanıtıldığı atölyeler düzenlenecek” diye konuştu.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: