İZMİR’E HİZMET ETMEK ESKİDEN BERİ İDEALİMDİ
AK Parti İzmir 1. Bölge milletvekili adayı ve Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu hafta sonu programında basın temsilcileri ile bir araya geldi.
Yayınlanma :
26.04.2015 13:30
Güncelleme :
26.04.2015 13:32


Kaya Termal Otel'de yapılan toplantıya, AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, milletvekili adayları, parti yöneticileri ve basın temsilcileri katıldı. İzmir’den aday olmasının kendisi için bir gurur kaynağı olduğunu söyleyen Eroğlu, “İzmir'e hizmet etmek, eskiden beri idealimdi. Birçok akrabam burada yaşıyor ve kendimi İzmirli olarak görüyorum. İzmir'i çok seviyorum ve bakanlığım döneminde de kente çok hizmet ettim. İnşallah birlikte ve herkesi kucaklayarak, İzmir'e hizmet edeceğiz. Diğerlerinin ne söylediği benim için önemli değil. Biz dosdoğru olarak, yolumuza devam edeceğiz ve hizmet edeceğiz. Bu maksatla İzmir'e geldim. İzmirliler, gittiğim yerlerde bana teveccüh gösteriyor. Genel Merkez'e de, benim İzmir'e gelmem için büyük talep vardı. Ben de onlara teşekkür ediyorum. İzmir'e hizmet bizim için ibadettir. Sözümüz söz, projelerimizi yapacağız. Bizim hep projelerimiz var ama muhalefetten proje duymadık. Hep karalama siyaseti yapılıyor" dedi.
Nereye yapılacağı merakla beklenen Katı Atık Bertaraf Tesisi ile ilgili her konuda, Büyükşehir Belediyesine destek vermeye hazır olduklarını ifade eden Eroğlu, " Bu konuda herhangi bir şey isterlerse, gereken desteği veririz. Daha önce 'su' konusunda da bizden destek istediler. O zaman da, ' Benim telefonum açık ve her desteğe hazırız' dedik. İZBAN'ın yapımında da aynı şekilde Ulaştırma Bakanlığı devreye girdi ve güzel bir proje ortaya çıktı. Bu tür çalışmalara varız. Belediyemizin, ormanlarla ilgili döküm yeri talebi oldu ve hemen tahsis ettik. İzmir'e kavga etmek için değil, sorunları çözmek için geldim” diye konuştu.
İzmir'e 2014 yılının sonu itibariyle 29.1 milyar liralık yatırım yapıldığını vurgulayan Bakan Eroğlu, "Bu yatırımların 3 milyar liralık payı bizim bakanlığımıza ait. İzmir'de 310 bin dekar araziyi sulamaya açtık. 5 baraj, 11 gölet yaptık ve 85 dereyi ıslah ettik. 68 milyon yeni fidan diktik ve iki adet bal ormanı haya geçirdik. Sadece suyu getirmek için 508 milyon lira para harcadık. Karaburun'un da içme suyu problemini çözeceğiz. Yiğitler ve Ergenli Barajı'nın da temelini atacağız. İzmir'de çok sayıda orman köyü var. Biz de ormanları, mahallelerin kalkınması için kullanmaya karar verdik. Buralarda bal ormanı kurmak istedik ve vatandaşlara bunu söyledik" diye konuştu.
Toplantıda konuşan AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, "Sayın Bakanımız, İzmir'e çok şey yapacak ve bundan sonra da kentimiz için birçok müjde verecek. Dün İzmirimiz, 300 milyon liralık yatırıma kavuştu. Daha önce açıklanan 35 projenin üstüne, bakanımızın açıkladığı 466 projesi ile, İzmir'e hizmet yağmuru başladı. Partimizin İzmir ile ilgili güven problemi olduğuna yönelik algı zincirini kıracağız. Biz İzmir'i seviyoruz, İzmir de bizi seviyor" dedi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: