İzmir SMMM Odası Başkan Adayı Belli!

İzmir SMMM Odası Başkan Adayı Belli!

Mayıs ayında yapılacak İzmir SMMM Odası Seçimli Olağan Genel Kurulunda İzmir Meslekte Birlik Grubu’nun başkan adayı bugün yapılan Danışma, Değerlendirme, Başkan Adayı lansman Toplantısı ile açıklandı. Şerif Yıldız, İzmir Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası seçimlerinde, İzmir Meslekte Birlik Grubu’nun Başkan adayı oldu.

İzmir SMMM Odası Başkan Adayı Belli!

Mayıs ayında yapılacak İzmir SMMM Odası Seçimli Olağan Genel Kurulunda İzmir Meslekte Birlik Grubu’nun başkan adayı bugün yapılan Danışma, Değerlendirme, Başkan Adayı lansman Toplantısı ile açıklandı. Şerif Yıldız, İzmir Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası seçimlerinde, İzmir Meslekte Birlik Grubu’nun Başkan adayı oldu.

İzmir SMMM Odası Başkan Adayı Belli!
12 Mart 2022 - 16:32

MEVCUT ODA YÖNETİMİ SORUNLARIMIZIN ÇÖZÜLEBİLECEĞİNE İNANCINI YİTİRMİŞTİR.
Başkan adaylığının açıklanmasının ardından bir konuşma yapan Şerif Yıldız, ‘’Mayıs 2022 tarihinde meslek odamız İzmir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (İZSMMMO)’nun seçimli Olağan Genel Kurulu gerçekleştirilecektir. Oda seçimleri mevcut meslek odası ve çatı örgütüne hâkim olan yönetim anlayışını değiştirmek için tarihi bir fırsattır.  Oda yönetimine ve Çatı Örgütümüze (TÜRMOB) hâkim olan anlayış sorunlarımızın kaynağını tamamen devlet kurumlarına yıkmakta, sorunlarının çözümünü tamamen kendi dışında görme ve arama ısrarını sürdürmektedir. Bütün bu tutumun faturasını tüm meslektaşlarımız ödemektedir.  Oysa her STK’nın görevi ve misyonu devlet kurumlarının bakışını etkilemek ve değiştirmektir. Pozitif iletişim, müzakere ve uzlaşma yoluyla, gerekirse kamuoyu baskısı ile…’’ dedi
MESLEKİ SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ İÇİN HEP BİRLİKTE ORTAK TUTUM ALMALIYIZ.
Seçimler tamamlanır tamamlanmaz ilk bir ay ve ilk dönem içerisinde İzmir Meslekte Birlik Grubu olarak hayata geçirilecek projelerini de açıklayan Şerif Yıldız, ‘’Mesleki sorunların çözümü için hep birlikte ortak tutum almalıyız. Mevcut oda yönetimi söyleyeceklerini söylediler, yapacaklarını yaptılar. Artık yeni şeyler söylemek ve yapmak zamanıdır. Gelin, sorunların çözülebileceğine inanmayan, Oda yönetimine hâkim olan mevcut yönetim anlayışına son verelim. Çünkü bu yönetimin mesleğimiz ve meslektaşlarımızın adına yapacağı hiçbir olumlu faaliyeti olmayacaktır.   Hangi siyasi fikir veya felsefi inanca sahip olursanız olun, sizleri mesleki sorunlarımızı çözme konusunda tutum almaya ve meslekte “birlik” olmaya çağırıyoruz’’ Dedi.
 
KENDİ SORUNLARIMIZI BİZ ÇÖZECEĞİZ, ÇÖZÜMLERİ BAŞKA YERDEN BEKLEYEMEYİZ.
Toplantıda İzmir Meslekte Birlik Yönetim Kurulu olarak yapılan açıklamada ‘’ Biz MESLEKTEBİRLİK olarak şuna inanmaktayız ki, hiçbir meslek örgütü ve meslektaşın itibarını başka bir kuruluş yükseltemez, hiçbir meslek örgütü de kendi sorunlarının çözümünü başka kurumlara havale edemez. Her meslek örgütü kendi itibarını kendisi yaratır, kendi sorunlarını kendisi çözer. Bu nedenle Mesleğimizin ve Meslek Örgütümüzün sorunlarını bizler çözeceğiz, itibarını bizler yükselteceğiz. Bunu başta siz değerli meslektaşlarımızla el ele vererek, ortak aklı yaratarak ve birlikte üreterek gerçekleştirmeyi amaçlıyoruz.’’ denildi.
 Ülkemizin kalkınması için iyi ve donanımlı mali müşavirler, meslek öncülerine ihtiyaç olduğuna vurgu yapılan açıklamada MESLEKTEBİRLİK olarak diyoruz ki; ‘’ Türkiye iyi ve donanımlı Mali Müşavirler olmadan ekonomik kalkınma hedeflerine ulaşamaz. Çünkü günümüzde Mali Müşavirler, KOBİ Işletmelerinin yegâne danışmanı durumundadır. O nedenle meslek standartlarını uygulamak ve meslektaş kalitesini daha da yükseltmek temel önceliğimizdir.  Meslek Odamız ve Birliğimiz meslek ve meslektaş odaklı olmaktan çıkmıştır. Üye meslektaşlarının hak ve menfaatini bırakın geliştirmeyi koruyamamaktadır.  Gelinen noktada demokratik olmayan, mesleğin geldiği durumu ve mesleğin evrileceği aşamayı bile anlamaktan uzak, stratejik bakışı olmayan, tüm olumsuzlukları kendisinin dışında görme kolaycılığına kaçan Oda ve Birlik yönetimi anlayışı ile karşı karşıyayız.’’ denildi.
Seçim sonuçlarının açıklanması ile birlikte çalışmalarına start vereceklerini ifade eden yönetim kurulu üyeleri tüm meslektaşlarının seçimlerde mutlaka oylarını kullanmalarını mesleklerinin geleceği ve gelişimi adına bunun son derece önemli olduğunun altını çizerken ‘’Bu perspektifle İzmir MESLEKTEBİRLİK olarak Mayıs 2022 tarihinde gerçekleştirilecek Oda Genel Kurulunda Başkan Adayımız Şerif YILDIZ önderliğinde Oda Yönetimine talip olduğumuzu ifade etmek isteriz.  Tüm meslektaşlarımızın destek vererek mevcut statükoyu değiştirmelerini istiyoruz. Mesleğin geleceğini okuyamayan, meslektaşın derdiyle dertlenmeyen mevcut oda yönetimini değiştirmek için bir el vermenizi bekliyoruz.  Bu toplumsal ve mesleki sorumluluğu yerine getirmek üzere tüm üyelerimizi, MESLEKTEBİRLİK grubuna destek vermeye çağırıyoruz.’’ İfadelerini kullandılar.
 
 
 İZMİR MESLEKTE BİRLİK GRUBU SEÇİM VAATLERİ
İlk bir ay içerisinde;
1)           Nisbi temsil sistemini tüm atamalı kurullarda uygulayacağız.
2)           “Alo Haksız Rekabet” hattını kuracağız.
3)           Oda aidatlarının yüksek olmasına neden olan her türlü yönetim giderlerinde azami tasarruf ve mali disiplini sağlayacağız.
4)           Oda ve bağlı kuruluş mali tablolarının bağımsız denetime tabi tutulmasını sağlayacağız. 
5)           Meslektaşlara hukuk ve hukukçu desteği vereceğiz. Bu kapsamda, Oda Avukatının görev tanımı, “Odayı meslektaşa karşı koruyan değil, meslektaşı haksız rekabete karşı koruyacak” şekilde yeniden belirlenecektir.
 
İlk dönem içerisinde;
1)           Odanın üyesinden saklayacağı hiçbir iş ve işlemi yoktur. Bu nedenle aylık gelir giderler ile Yönetim Kurlu Kararları (KVKK’na aykırı olmayan) şifre ile meslektaşın erişimine açılacaktır. 
2)           Bağımlı ve yeni meslektaşlar için indirimli aidatı ilk genel kurulda önereceğiz.
 
 
 
3)           Mesleğe yeni başlayan üyelerimizin 3 yıl boyunca Luca yazılım programını ücretsiz kullanmasını sağlayacak girişimlerde bulunacağız.  
4)           Stajyer ve yeni meslektaş kurultayını toplayacağız.
5)           Mesleki faaliyetlerin dayanışma içerisinde birlikte icrası başta olmak üzere yeni nesil kooperatifçilik modellerini meslektaşın tercihine sunacağız. Aynı şekilde konut edinme ve sigortacılığın yanı sıra ofis girdilerinin tedariki konularında kooperatifçilik modelini bir seçenek olarak üyelere sunacağız.
6)           Oda bünyesinde “Mesleki İnovasyon ve Gelecek Tasarım Merkezi” kurulacak, söz konusu merkezde mesleki proje geliştirme ofisi de bulunacaktır.
7)           Kamudan gelmiş olma nüfuzunu kullanarak meslektaşlarımızın elindeki işi haksız rekabet uygulayarak alan YMM’ler mutlaka ifşa edilecektir. Bu çerçevede Etik Yönetmeliği ve Tebliği katı bir şekilde uygulanacaktır.
8)           Ücret tarifesi karmaşasına son verilecektir. Meslek camiamız 3 ayrı tarife (Maliyenin ve Yerel Odanın ve TÜRMOB’un ücret tarifeleri) karmaşası ile devam edemez. 
9)           Oda bünyesindeki Komite seçimleri elektronik ortamda yapılacaktır.
10)         Meslekte uzmanlıklar oluşturularak, sertifikasyon süreci ile olarak Üniversitelerle işbirliği yapılacaktır. Odamızın mesleki uzmanlıklarla ilgili akredite sertifikasyon merkezi olması sağlanacaktır. Bu kapsamda ilk olarak Muhasebe Yardımcı Elemanı (MYK) eğitim ve sertifikasyonu Oda bünyesinde gerçekleştirilecektir. 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
“İhtiyaç kredilerinin yerini kredi kartları aldı”
“İhtiyaç kredilerinin yerini kredi kartları aldı”
‘Yazmaktan ve çizmekten asla vazgeçmeyin’
‘Yazmaktan ve çizmekten asla vazgeçmeyin’