İzmir ve Bremen Sergide Buluştu
Karşıyaka Belediyesi, Bremen Sanat Kurulu ve Goethe Enstitüsü İzmir işbirliğiyle başlatılan “İzmir-Bremen Fotoğrafçı Değişim Projesi” tamamlandı. Proje kapsamında Bremen’e giden Türk sanatçılar ile İzmir’e gelen Alman fotoğrafçıların eserleri, Hamza Rüstem Fotoğraf Müzesi’nde açılan sergiyle sanatseverlerin beğenisine sunuldu.
Yayınlanma :
22.11.2017 10:38
Güncelleme :
22.11.2017 10:38


KENT YAŞAMINI FOTOĞRAFLADILAR
Fotoğraf sanatının gelişimine katkıda bulunmak ve Karşıyaka’nın uluslararası arenada tanıtımına katkı sağlamak için çalışmalar yapan Karşıyaka Belediyesi, Bremen Sanat Kurulu ve Goethe Enstitüsü ile “İzmir-Bremen Fotoğrafçı Değişim Projesi”ni hayata geçirdi. Proje kapsamında -ortak komisyonlarca seçilen- üç Alman fotoğrafçı 4-6 haftalığına İzmir’de, üç Türk fotoğrafçı da Bremen’de kent yaşamını fotoğrafladı.
28 ARALIK’A KADAR AÇIK KALACAK
Sanatçılar, ziyaretleri süresince, konuk oldukları şehre dair gözlemlerini kendi sanat anlayışlarıyla fotoğraf karelerine yansıttı. Ortaya çıkan eserler, kataloglarla ölümsüzleştirildi ve 19 Ağustos- 15 Ekim 2017 tarihleri arasında Bremen’de sergi açıldı. ‘Başka Yerde’ başlıklı serginin ikinci ayağı da Karşıyaka Hamza Rüstem Fotoğraf Müzesi’nde beğeniye sunuldu. 124 adet fotoğrafın yer aldığı sergi, 28 Aralık’a kadar ziyaret edilebilecek.
DOSTLUK SANATLA PEKİŞİYOR
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Kültürlerarası birleşimi ve barışı sağlayan sanattır. Almanya ile yıllara dayanan çok önemli bir dostluğumuz var. Bu kez de sanat alanında güzel bir dayanışma sergiledik. Sanatçılarımız farklı bakış açıları ile iki kenti fotoğrafladılar. Goethe Enstitüsü ile birçok çalışmaya imza atıyoruz, atmaya da devam edeceğiz. Karşıyaka her zaman sanatın ve sanatçının yanında olacak” dedi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: