İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle Basmane’de bulunan tarihi Bıçakçı Han’da 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında açılan “İmgeye İtiraz” sergisi 30 Mart’a kadar ziyaret edilebilecek. Safiye Otman’ın kurduğu Gallery SO tarafından düzenlenen “İmgeye İtiraz” sergisi, toplumsal cinsiyet, kadın temsili ve görsel kültürün ürettiği kalıpları sanat aracılığıyla yeniden düşünmeye davet ediyor. Yerli ve yabancı 35 sanatçının çalışmalarını bir araya getiren sergi, kadın bedeninin ve kimliğinin tarih boyunca nasıl temsil edildiğini sorgularken görünür olanın ardındaki politikayı tartışmaya açıyor. Sanatın eleştirel ve dönüştürücü gücünden hareketle hazırlanan sergi, izleyiciyi imgelerin ardındaki hikâyeleri yeniden okumaya çağırıyor.
Kadın temsiline sanatla itiraz
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle Basmane’deki tarihi Bıçakçı Han’da açılan “İmgeye İtiraz” sergisi, 35 sanatçının eserleriyle kadın temsili ve toplumsal cinsiyet kalıplarını sorgulamaya davet ediyor. Sergi 30 Mart’a kadar ziyaret edilebilecek.
Yayınlanma :
10.03.2026 11:39
Güncelleme :
10.03.2026 11:39
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: