“Karşıyaka Türkiye’nin gözbebeği...

“Karşıyaka Türkiye’nin gözbebeği olacak”

Belediye önünde gerçekleşen törene İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Dr. Cemil Tugay, Karşıyaka Belediye Başkanı B. Yıldız Ünsal, CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Levent Güçlü, parti üyeleri, belediye çalışanları ve yüzlerce Karşıyakalı katıldı. Karşıyaka’nın yeni Başkanı B. Yıldız Ünsal, bando eşliğinde “Yıldızların Altında” şarkısı ile karşılandı. Tugay ve Ünsal dakikalarca alkışlandı

“Karşıyaka Türkiye’nin gözbebeği olacak”

Belediye önünde gerçekleşen törene İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Dr. Cemil Tugay, Karşıyaka Belediye Başkanı B. Yıldız Ünsal, CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Levent Güçlü, parti üyeleri, belediye çalışanları ve yüzlerce Karşıyakalı katıldı. Karşıyaka’nın yeni Başkanı B. Yıldız Ünsal, bando eşliğinde “Yıldızların Altında” şarkısı ile karşılandı. Tugay ve Ünsal dakikalarca alkışlandı

“Karşıyaka Türkiye’nin gözbebeği olacak”
04 Nisan 2024 - 09:43

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Dr. Cemil Tugay, Karşıyaka Belediye Başkanlığı görevini B. Yıldız Ünsal’a devretti. Belediye binası önündeki tören büyük coşkuya sahne oldu. Yüzlerce kişinin katıldığı törende bando eşliğinde marşlar çalındı, zafer sloganları atıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay “5 yıl Karşıyaka’ya hizmet ettim. Artık 30 ilçeye hizmet edeceğim ancak Karşıyaka’nın yeri her zaman ayrı olacak. Yıldız Başkanımıza sonsuz başarılar diliyorum” dedi.
 
Karşıyaka Belediye Başkanı B. Yıldız Ünsal ise “Karşıyaka için durmadan, yorulmadan çalışacağımıza söz veriyorum. Cemil Bey’in desteğini alarak, Karşıyakamızı Türkiye’nin gözbebeği yapacağız” dedi.
  
Başkan Tugay, “Karşıyaka Belediye’mizin değerli çalışanları, mesai arkadaşlarım. Cumhuriyet Halk Partisi’nin değerli üyeleri. Aramızda bulunan değerli yoldaşlarım ve bizimle olan sevgili Karşıyakalılar, hepinizi sonsuza kadar sürecek sevgi ve saygıyla selamlıyorum. 5 yıl önce yine devir teslim töreni ile bu binadan içeri adamımı atmış, 5 yıllık görevin sorumluluğunu almıştım. O süre içinde başımıza neler geleceğini bilmiyorduk ama hep beraber paylaştığımız çok güzel anlarımız oldu. Zorluklar yaşadığımız pandemi, deprem oldu, sıkıntılarımız oldu. Bugün aklımda kalan şey sadece gösterdiğiniz dostluk, dayanışma, çalışkanlığınız, dürüstlüğünüz, Cumhuriyet’e, Atatürk’e ve ilkelerine olan bağlılığınız. Bu kentin asil insanları ve sadece Karşıyaka’nın değil İzmir’in, cumhuriyetin sorumluluğunu taşıyan Türkiye’nin aydınlığının sorumluluğunu taşıyan güzel insanlar gözümün önüne geliyor” dedi.

Tugay, “Bugün bulunduğumuz anda bildiğiniz gibi kazandığımız, gurur duyduğumuz zaferle yarına artık büyük umutla bakıyoruz. Bu umudun bizlere yüklediği sorumluluklar var. Bunların farkındayız. Yürekten söylüyorum belediye hizmetleri belediye çalışanlarıyla beraber yürüyor. Sadece başkanın çalışmasıyla olmuyor. Beraber emek harcadığımız siyasi yol arkadaşlarımız, belediye meclis üyelerimiz var. Bu dönemde onlara özel olarak teşekkür etmek isterim. Herkes özveriyle çalıştı. Sadece meclis toplantılarında değil sorunla baş etmek üzere pandemide, depremde, her zor gününde sokakta olan arkadaşlarımız oldu. Onlara ve yeni dönemde görev alacak meclis üyelerimize hem teşekkür ediyor hem de önümüzdeki dönem için başarılar diliyorum. En büyük başarı dileğim yeni başkanımız Yıldız Ünsal’a. Cumhuriyete bağlılığımızla, Atatürk’e sevgimizle, Karşıyaka’ya olan sevgimiz ve bağlılığımızla biz onunla ortak noktada buluştuk. Hep beraber Karşıyaka’ya hizmet edeceğiz” diye konuştu.

Yeni dönemde İzmir’in 30 ilçesine hizmet edeceğini vurgulayan Tugay, şunları söyledi: “Karşıyaka’ya duyduğum minneti, sevgiyi tarife kelimeler yetmez. Sevgi ve minneti önümüzdeki 5 yıl Karşıyaka’ya yapacağım hizmetlerle göreceksiniz değerli Karşıyakalılar. Bize emanet edilen bir şehir, milyonlarca insan, şanlı tarih, ülke var. Bunun bilincindeyiz, emanete karşı bugüne kadar bir gramlık ihanet içinde olmadım, namusum ve şerefim üzerine yemin ediyorum, önümüzdeki hiçbir dönemde de olmayacak. Sizleri çok sevdiğimi, Karşıyaka’ya gönülden bağlı olduğumu unutmayın. Sizleri özlemeyeceğim, zaten aranızda olacağım. Yaşasın Karşıyaka, yaşasın İzmir ve yaşasın Türkiye Cumhuriyeti demek istiyorum. Sizden ricam var. Biraz ileride Zübeyde Annemiz yatıyor, Atatürk’ümüzün emaneti. Onun duyacağı şekilde Mustafa Kemal’in Askeri olduğumuzu hep beraber söyleyebilir miyiz?”
 
Kalabalığın eşliğinde Mustafa Kemal’in Askeri olduğunu yüksek sesle dile getiren Tugay, Karşıyaka Belediyesi Bandosu’ndan kendisi için İzmir Marşını çalmasını istedi. Her iki başkan ve tüm Karşıyakalılar marşı hep bir ağızdan coşkuyla söyledi. Törenin finalinde Kaf Kaf sloganı atıldı.

Başkanlık makamını Yıldız Ünsal’a devreden Başkan Tugay, “5 yıllık görev süremin sonunda bayrağı Cumhuriyet Halk Partili başkanına, değer verdiğimiz kadın belediye başkanlarından Yıldız Ünsal’a bugün görevimi devretmenin onur ve mutluluğunu yaşıyorum. Benim için bundan sonrası başka bir hikâye ama Karşıyaka’nın değeri ve önemi inkâr edilemez. Hepimiz için özel kent olarak hizmet etme onurunu her zaman yaşayacağımız yer. Bu onuru yüreğinde hissederek hizmeti gerçekleştireceğine hiçbir şüphe duymadığım, Karşıyaka’nın köklü ailelerinden birinin ferdi, bu kentte büyümüş Yıldız Hanım’a, görevi devretmek benim için daha özel bir onur, duygu. Başarılı olacağına şüphem yok. Ben de büyükşehir belediyesi üzerinden Karşıyaka’ya yapacağım hizmetlerle bu sorumluluğu paylaşacağım için kıvanç duyuyorum. Karşıyaka’mıza hayırlı olsun. Yeni seçilen meclis üyelerimizi tebrik ediyorum. Onlara da yeni dönemde başarılar diliyorum. Partimize hayırlı olsun. İzmir’imize hayırlı olsun. Dilerim hep güzel günler yaşarız, hep başarılarda, iyi günlerde buluşuruz. Ama ne zaman bana ihtiyacınız olursa koşup gelmeye hazır olduğumu ifade ederek hayırlı olsun diliyorum” ifadelerini kullandı.

Karşıyaka Belediye Başkanlığı görevini devralan B. Yıldız Ünsal, “Yoğun seçim maratonundan sonra önce Karşıyaka ve İzmir’de sonra Türkiye’de çok güzel sabaha uyandık. Sabah gözümüzü açtık herkes çok mutlu ve umutlu. Bundan sonra bu umut bizi çok iyi yerlere götürecek. Bu seçimle bunun parçası olmaktan gurur duyuyoruz. Biz çifte sevinç yaşıyoruz. 5 yıl Karşıyaka’mıza hizmet eden Başkanımız Cemil Tugay Büyükşehir Belediye Başkanı oldu bizim için onur. Ben de ondan görevi devraldım. Çok mutluyum. Yoğun bir seçim dönemiydi, çok emek verdik, benimle birlikte olan arkadaşlarıma, yalnız bırakmayan dostlarıma, sandıklarda bize oy veren herkese, kıymetli ilçe başkanımın önderliğinde ilçe örgütümüze minnettarım. Cemil Başkanımız ile birlikte işimiz uzun. Bizden desteğini çekmeyecek söz verdi. Karşıyaka’yı Avrupa kenti gibi yapacağız. Durmadan, yorulmadan çalışacağımıza söz veriyorum. Cemil Bey’in desteğini de alarak, Karşıyakamızı Türkiye’nin gözbebeği haline getireceğiz Bunun için çok çalışacağıma emin olabilirsiniz. Başkanım, birlikte işimiz zor ama biz bunu başaramayacak insanlar değiliz. Sizin yolunuz çok açık. Burayı güzel yönettiğiniz gibi orada da harikalar yaratacaksınız. Bize de destek olacaksınız. Her zaman sizi arayabilirim, biraz sıkıştığımda bile değil” diye konuştu.

Dr. Cemil Tugay, daha önce kendisine Karşıyakalı hemşehrisinin hediye ettiğini söylediği rölyefi hediye etti. B. Yıldız Ünsal Başkan Tugay’a çiçek takdim ettikten sonra ilk kez başkanlık makamına oturdu. Dr. Cemil Tugay, eşi Öznur Tugay, B. Yıldız Ünsal, eşi Altan Ünsal ve Selim Ünsal ile birlikte aile fotoğrafı çektirdi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Konak Belediyesi, kaldırım işgaline savaş açtı
Konak Belediyesi, kaldırım işgaline savaş açtı
Turnuva Ege’nin iki yakasını bir daha buluşturacak
Turnuva Ege’nin iki yakasını bir daha buluşturacak