Kat’ı Sanatı Buca'da
Buca Belediyesi unutulmaya yüz tutmuş sanatları ücretsiz hobi kurslarıyla yeniden canlandırıyor. Tarihi 17. Yüzyıla kadar uzanan, kağıt ve deri gibi malzemelerin kesilip üç boyutlu düzenlenmesiyle yaratılan Kat’ı sanatı Buca Belediyesi Kadın Aktivite Merkezi’nde düzenlenen kurs ile günümüze taşınıyor. Osmanlı sanatında büyük yer tutan sanatı öğrenmek için Merkeze akın eden Bucalı kadınlar, tarihten gelen öğretilere hünerli elleriyle hayat verirken, unutulan sanatları yaşatacak olmanın mutluluğunu yaşıyor. En küçük tablonun en az 6 ayda tamamlanabildiği sanata gönül verenler arasına Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina’nın eşi Ahu Piriştina’da yer alıyor.
Yayınlanma :
21.11.2017 09:23
Güncelleme :
21.11.2017 09:23


Unutulmaya yüz tutmuş sanatları canlandırmak için yoğun mesai harcayan Buca Belediyesi, tarihi 17. Yüzyıla kadar uzanan Kat’ı sanatını ücretsiz hobi kursuyla canlandırıyor. Kağıt ve deri malzemelerin kesilip, büyük bir dikkat ve sabırla işlenmesiyle üç boyutlu olarak oluşturulan Kat’ı eserleri Buca Belediyesi Kadın Aktivite Merkezi’nde açılan kursta yaşatılmaya çalışılıyor.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: