"Kediler trafoya girse de oyları tam...

"Kediler trafoya girse de oyları tam sayacağız"

14 Mayıs seçimlerine sayılı günler kala, bütün sandık görevlilerine eğitim verdiklerini dile getiren İYİ Parti İzmir İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu, "dezenformasyona müsade etmeyeceğiz, her okula bir avukat tahsis ederek seçime hukuku dahil ettik dedi."

"Kediler trafoya girse de oyları tam sayacağız"

14 Mayıs seçimlerine sayılı günler kala, bütün sandık görevlilerine eğitim verdiklerini dile getiren İYİ Parti İzmir İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu, "dezenformasyona müsade etmeyeceğiz, her okula bir avukat tahsis ederek seçime hukuku dahil ettik dedi."

11 Mayıs 2023 - 13:07

Zahide ÖZKAN -   İYİ Parti İzmir İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu parti binasında basın mensupları ile bir araya geldi. Seçime üç gün kala basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bezircilioğlu, sandık güvenliği konusunda İYİ Parti olarak aldıkları önlemleri paylaştı. Bezircilioğlu, son aşamaya kadar oylara sahip çıkacaklarını belirterek, partisinin seçim çalışmalarını değerlendirdi.

Bezircilioğlu; "seçimlerle ilgili söylenecekleri söyledik. Ciddi tempo içinde 28 tane milletvekili adayımız ilçelerde sahaya yayılarak başkanlığımız koordinasyonunda halkımızla buluştu. Çarşı pazar,esnaf, evler , konutlar ve tabiki hem merkezde hem ilçedeler STK'lar, meslek odaları kısacası toplumun tüm kesimlerine dokunarak adaylarımızı İzmirli'lere daha yakından tanıtarak  teveccüh göstermeye çalıştık. Ülkenin geleceği ile ilgili, aksayan yürümeyen konularla ilgli görüşlerini dinledik. Bazı ilçelerimizde sayın Dervişoğlu ile de bazı ziyaretler gerçekleştirdik. Uyumlu bir çalışma içerisindeyiz. Partimiz adına önemli bir seçim süreci gerçekleştirdik. İzmir'de ciddi bir teveccüh var. Türkiye'nin geleceğini İYİ Parti'nin gerçekleştireceği konusunda bir teveccüh var. İzmirlilerden teveccüh bekliyoruz. İzmir demokrattır, İzmir hoşgörülüdür, İzmir gerçekten Türkiye'de özel bir yeri volan yer. Cumhurbaşkanlığı seçiminde de sahadan aldığımız izlenimlerle sayın Kılıçdaroğlu İzmirimiz de ezici bir çoğunlukla sandıklardan çıkacaktır. Bu konuda İzmir'lilere olan inancımız tam.  15 Mayıs sabahına bambaşka bir  Türkiye'ye uyanacağımıza olan inancımız tam. Adaletin tescil edileceği, cehaletle savaşın başlayacağı, torunlarımız namına geleceğe umutla bakabileceğimiz... Bu işi hep beraber 1. turda bitireceğiz. 15 Mayıs insanların huzurla yaşadığı, Türk insanın hakettiği şekilde yaşadığı bir Türkiye'nin ilk günü olacak" dedi.

"Kurucu ilkelerden vazgeçmeden değişime başlayacağız"

Bezircilioğlu, "ülkede biran önce yenilenme sürecinin başlaması gerektiğini belirterek; "Mustafa Kemal Atatürk'ün bu ülkeyi kurarken tesis ettiği kurucu evrensel değerleri, bir nevi ülkemizin fabrika ayarlarını 100. yılın sartlarına göre tekrar tesis edebilmek, bizi biz yapan ilkelerden vazgeçmeden pazartesi sabahından itibaren bu ülkede ciddi bir değişime başlyacağız. İzmirli hemşehirlilerime sesleniyorum; müsterih olun az kaldı... Türkiye'nin geleceğini dizayn edecek olan İYİ Partimize sahip cıkıp destek olun. Bir oy Kemal'e  bir oy Merale diyerek partimize desteğinizi gösterin" diye konuştu.

İzmirli kadınlara seslenen Bezircilioğlu; "genel başkanımız Meral Akşener'de bir kadın. Sırf kadın olduğu için iftiralara sıkıntılara maruz kaldı. İzmir'in kıymetli kadınlarına sesleniyorum,genel başkanımıza ve partimize sahip çıkın" dedi.

"Sandıklar açılana kadar bize uyku haram"

Pazar günü gerçekleşek seçim için her türlü hazırlığın yapıldığını kaydeden Bezircilioğlu; "beklenmeyen elektrik kesintisi gibi teknik aksaklıktan etkilenmeyeceğiz. Kediler trafoya girsede girmesede biz oyları tam sayacağız.Hazırlandığımız programlar var sandık kurulu üyelerimizle en güvenilir şekilde sonuçları takdim etmiş olacağız. Dezenformasyona müsade etmeyeceğiz. Sandık görevlilerine önemli görevler düşüyor. Herhangi bir dezenfermasyona kapılmadan meydanı boş bırakmayalım ki atı alan üsküdarı bu sefer geçemesin.İş oy vermekle bitmiyor.  İsteğimiz seçmen iradesinin sandığa doğru yansımasıdır. Bu konuda genel merkezin yönlendirmesiyle ortak çalışmalar yapıyoruz. Her okula bir avukat sloganıyla hukuçularımızı seçim sürecine dahil edeceğiz. Oyların çalınma ihtimaline karşı oylarımızın güvenliği için son ana kadar görevimizin başında olacağız. Sandıklar açılana kadar bize uyku haramdır." ifadelerini kullandı.

 "Seçimin her aşamasını işin uzmanlarıyla takip edeceğiz"

Bezircilioğlu; " seçim sırasında yaşanabileccek usulsuzluklere karşı hazırlıkarımızı yaptık parti ve il başkanlığı olarak her bireye sandık güvenliği eğitimi verdik. Görevlilerimiz her türlü olaya müdahale edebilecek bilgi ve birikime sahip.  Bu aşamada çözülemeyen sorundalarda da il seçim kurulundaki üyelerimiz devreye girecek. İl başkanlığı kriz masası seçim koordinasyon merkezleri ... özetle seçimin her aşamasını işin uzmanlarıyla takip edeceğiz. Genel başkanımızın dediği gibi tarih yazacağız...." dedi.

"Meyve veren ağaç taşlanır"

MHP İzmir İl başkanının HDP seçmeninde sandık görevlisi olacağı iddialarına yanıt veren Bezircilioğlu; "meyve veren ağaç taşlanır bu konu üzerine konuşmak istemiyorum öyle bir şey yok dedi. 2023 yılında hala sandık güvenliği konusunda tedirginiz ve bilgiler veriyoruz, bundan hicap duyuyorum. artık her bireyin demokrasi bilincinin artması gerektiğini düşünüyorum. Türkiye'nin sözde değil özde demokrasiye ulaşabilmesi için yola çıktık" diye konuştu.

"İzmir'den 9 Milletvekili iddiamı sürdürüyorum"

Milletvekili saysında beklentisinin aynı olduğunu belirten Bezircilioğlu; "halkımızdan gördüğümüz bu teveccüh sandığa yansıyacaktır.Birinci bölgeden 4 milletvekili, ikinci bölgeden 5 milletvekili iddiamı sürdürüyorum.Seçimin birinci turda biteceğine inanıyorum. Anketleri yok sayamayız ama ülkenin içinde bulunduğu baskı da insanlarımız görüşlerini rahatlıkla açıklayamayabiliyor. Ben İYİ Parti'nin anketlerden daha üst noktada rakamlara ulaşacağını düşünüyorum. Hem partimiz hem İYİ Parti adına daha yüksek bir oy oranı bekliyorum. İnşallah ikinci tura kalmayacak. Burdan bir çağrı yapacağım gelin bu işi ilk turda bitirelim" dedi.

İYİ Parti İzmir için bir şans olduğunu dile getiren Bezircilioğlu, Aytun Çıray'ın adayı olduğu iddialarına ise; "ben teşkilatın adamıyım. Bu göreve 3 yıllığına geldim. Siyasette bu tip tartışmalar olabilir önemli olan şuanda ülkemizin geleceğidir" diye konuştu.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Karşıyaka’nın en güzel balkon ve bahçesi seçilecek
Karşıyaka’nın en güzel balkon ve bahçesi seçilecek
Bucalı muhtarlar Başkan Duman ile buluştu
Bucalı muhtarlar Başkan Duman ile buluştu