Kent AŞ'de sendika sevinci
Karşıyaka Belediyesi, Kent AŞ bünyesinde görev yapan 189 çalışanını sendikalı yaptı. DİSK- Genel İş çatısı altında örgütlenen işçiler, toplu sözleşme hakkından yararlanacak. Maaşlarda 300-350 lira arasında artış sağlanacak.
Yayınlanma :
17.05.2016 10:39
Güncelleme :
17.05.2016 10:39


189 ÇALIŞAN SENDİKALI OLDU
Örgütlü mücadeleye yaptığı katkılarla adından söz ettiren Karşıyaka Belediyesi, belediye şirketi Kent AŞ bünyesinde çalışan 189 personelini daha sendikalı yaptı. Belediyenin sosyal tesislerinde ve farklı birimlerinde görev yapan Kent AŞ'liler DİSK- Genel İş çatısı altında örgütlenerek, mevcut toplu iş sözleşmesinden yararlanma hakkına kavuştu. Düzenlenen imza törenine Başkan Akpınar’ın yanı sıra, DİSK Genel Başkanı Kani Beko, Genel- İş Genel Başkanı Remzi Çalışkan, sendika yöneticileri, şube başkanları ve işçiler katıldı.
SOSYAL HAKLARDAN YARARLANACAKLAR
Yapılan sözleşmeye göre; Kent Aş işçilerinin maaşlarında 300-350 lira arasında artış olacak. Her bir çalışana gıda, yol, aile, yakacak yardımı yapılacak. İşçiler, 2017’de yenilenecek olan Toplu İş Sözleşmesi'ne kadar toplam 20 ikramiye alacak. Her ay toplanacak olan Terfi Komisyonu, çalışanları performansına göre değerlendirerek terfi imkanı tanıyacak.
“BİZ BÜYÜK BİR AİLEYİZ”
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar "İşçi arkadaşlarımın sosyal haklardan sonuna kadar yararlanması için elimizden gelen çalışmayı yapıyoruz. Bizler büyük bir aileyiz. Birlikte üzüleceğiz, birlikte sevineceğiz. Çalışanlarımızın, emekçi kardeşlerimizin huzuru ve mutluluğu bizler için esastır” dedi.
AKPINAR’A TEŞEKKÜR
DİSK Genel Başkanı Kani Beko “Bu manzara çok hoşumuza gitti. Emeğin yüceltilmesi bizleri gururlandırdı. Örgütlü mücadelenin önünü açan Başkanımız Hüseyin Mutlu Akpınar’a teşekkür ediyorum” diye konuştu. Genel İş Genel Başkanı Remzi Çalışkan da sendikaya üye olan tüm çalışanları kutlayarak “Mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: