Mahkeme kararıyla yeniden genel başkanlığa geri dönen Kemal Kılıçdaroğlu, bugün öğlen saatlerinde MYK'sını topladı. Yaklaşık 4 saat süren MYK toplantısından 9 isim ihraç çıktı. İşte 'kesin ihraç istemiyle' disipline sevk edilen o 9 isim:
- Ensar Aytekin
- Ali Mahir Başarır
- Gökhan Günaydın
- Nurhayat Altaca
- Özgür Karabat
- Umut Akdoğan
- Veli Ağbaba
- Turan Taşkın Özer
- Burhanettin Bulut
İhraç sonrası ilk tepkiyi ortaya koyan isimlerden biri olan Ali Mahir Başarır, X hesabından açıklamada bulundu. Başarır, yapmış olduğu açıklamada; "Biz Meclis’te milletin hakkını, hukukunu savunurken birileri karanlık odalarda bizi tedbirli disipline verip uzaklaştırmaya kalkmış! Saray tarafından atanmış, partisini ve ülkesini bir kenara bırakmış olanlar mı bizi ihraç edecek? Hadi oradan!" ifadelerini kullandı.

Bir tepki de Aytekin'den

İhraç kararı sonrası bir tepki de Ensar Aytekin'den geldi. Açıklamasında tüzüğe göndermede bulunan Aytekin, "Gerçekten 63/5 ten mi işlem yaptınız? Bir taneniz bile demedi mi bu madde milletvekillerine uygulanamaz diye. Üstelik oy birliğiyle öyle mi? Yazık size ya!" şeklinde ifadeler kullandı.
Bulut: "Benim için onurdur"

Karar sonrası bir açıklama da Burhanettin Bulut'dan geldi. Bulut yapmış olduğu açıklamada, "Sarayın yargı kollarının atamasıyla koltuğa oturanlar, Sarayda AK’lananlar, Sarayın aklına 'devlet aklı' diyenler, iktidarın diliyle konuşanlar, Genel Merkez’den burunlarını çıkaramayanlar ferman buyurmuş. Tedbirli olarak beni ve yol arkadaşlarımı disipline sevk etmişler. Butlancıların aldığı bu karar benim için onurdur. Biz Seçilmiş Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’in liderliğinde demokrasi, adalet ve iktidar mücadelemize başımız dik, vicdanımız rahat bir şekilde devam edeceğiz. Sizlerse CHP tarihinde, parti içi demokrasiyi tasfiye etmeye çalışanlar olarak utançla hatırlanacaksınız" şeklinde ifadeler kullandı.
Yorumlar
Kalan Karakter: