Kılıçdaroğlu’nun İzmir adayı kim?

Kılıçdaroğlu’nun İzmir adayı kim?

Ünlü köşe yazarı Sevilay Yılman Habertürk’e yazdığı köşe yazısında İzmir’i ele aldı.

Kılıçdaroğlu’nun İzmir adayı kim?

Ünlü köşe yazarı Sevilay Yılman Habertürk’e yazdığı köşe yazısında İzmir’i ele aldı.

Kılıçdaroğlu’nun İzmir adayı kim?
31 Aralık 2018 - 13:14

Sevilay Yılman, yazısında şu iddialarda bulundu;
“Mevcut Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun 31 Mart’ta yeniden aday olmayacağını kamuoyuna deklare etmesinin ardından İzmir için adı geçen en favori isim Tunç Soyer’di. Ancak son aldığım kulis bilgilerine göre işin başında Soyer ismine son derece sıcak bakan Kemal Kılıçdaroğlu’nun gittikçe bu isimden uzaklaştığını duydum. Bu uzaklaşmanın nedeni ise ne Tunç Soyer’in askeri savcı babasının geçmişinin İYİ Partilileri rahatsız ettiği yönündeki iddialar ne de mevcut başkan Kocaoğlu’nun bu ismi veto ettiği yönündeki iddialardır.
Kemal Bey’in bu isimden son zamanlarda uzaklaşmasının tek nedeni örgüt içi kırılmaların, kırgınlıkların, küskünlüklerin önüne geçmek. İzmir CHP’de dinamikleri bilen okurlarım, diyebilirler ki; “Tunç Soyer’in aday yapılması durumunda parti içinde niye kırgınlık, küskünlük olsun? Nihayetinde Soyer CHP İzmir örgütünün çok sevip saydığı ve değer verdiği ve adı asla tartışılmayacak bir isim!”
Hiç itiraz etmem bu söylenene çünkü yerden göğe kadar haklı bir söylem. Ancak şöyle bir durum var değerli okurlarım… Sonradan bu yarışa biri daha katıldı… İzmirli CHP’liler arasında aynı şekilde karşılığı olan ve Soyer gibi sevilen, sayılan, kıymet verilen bu isim de Narlıdere Belediye Başkanı Abdul Batur.
Hülasa… İşin özeti, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu İzmir’de çok sevdiği, değer verdiği iki evlat arasında seçim yapmakta zorlanan, yapamayan bir baba pozisyonunda şu anda. Bu durumu aşmak için kılı kırk yardığı ve değer verdiği ve kendisine her zaman sadakatle bağlı olan bu iki isim arasında tercih yapıp taraflardan birini kırmaktansa geminin rotasını tamamen başka bir tarafa kırdığı söyleniyor.
Haklı da Kemal Bey… Zaten kazanılması konusunda bir problem yok İzmir’in. Kimi koysan zaten o adaylığa, alıp çıkacak işin içinden. Hal böyleyken niye bu iki isimden birini tercih edip, diğer bir tarafın ve onlara taraf olan örgüt üyelerinin kalbinin kırılmasına sebep olsun! Pekiiii… Bu iki isimden biri olmayacaksa kim olacak İzmir’in adayı? Kafasında bir değil, birkaç isim var Kemal Kılıçdaroğlu’nun.
Kamuoyuyla adını paylaştığında ne aday adayı olan diğer isimlerin ne partililerin ne de İzmirlilerin itiraz etmeyeceği ve hatta etrafında kenetleneceği bu isimlerden en favorisinin ise bir kadın olduğu iddia ediliyor. Duyuyorum buradan bazılarınızın bu kadının “Selin Sayek Böke” olduğunu söylediğini ama hayır, o değil. Kemal Bey’in İzmir için kafasında düşündüğü kadın, Profesör Doktor Sedef Gidener…
Yalan yok ben de bu ismi ilk kez kaynağım bana bu kulisi aktardığında duydum. Duyar duymaz da internette bakındım hemen kim olduğuna. Farmokoloji dalında Profesör unvanına sahip olan Sedef Gidener, Abdullah Gül’ün Cumhurbaşkanlığı döneminde 9 Eylül Üniversitesi rektörlüğüne aday olan ve 564 üyenin oyunu alarak birinci olan ancak Gül tarafından tercih edilmeyen sosyal demokrat görüşleri ile tanınan bir akademisyen. Bu isme biz yabancıyız belki ama CHP’liler, özellikle İzmirliler çok aşina… Çünkü Gidener, epeydir CHP çatısı altında varlık gösteren, geçmişte parti tarafından düzenlenen sağlık çalıştaylarında görev almış bir isim. Gidener dışında alternatifler de var tabii ama şöyle diyeyim; Gidener ismi Kılıçdaroğlu’nun zihninde çok baskın!”
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kemalpaşalı Sanayicilere Destek Sözü
Kemalpaşalı Sanayicilere Destek Sözü
Başkan Tugay: “Size hizmet için buradayız”
Başkan Tugay: “Size hizmet için buradayız”