“Koç” gibi proje
Türkiye'de ilk kez bir yerel yönetim, kırsal kalkınma için üreticilere ücretsiz küçükbaş hayvan dağıtımı yapıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi, son olarak Beydağ’da gönüllü 13 üreticiye önce eğitim verdi, sonra da 52 adet küçükbaş hayvan dağıttı. Üreticiler, Büyükşehir’in bu hizmetine “Koç gibi proje” yakıştırması yaptı.
Yayınlanma :
21.11.2015 20:00
Güncelleme :
21.11.2015 20:00


Yerelde kalkınma” hedefinde emin adımlarla ilerleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, kırsala yaptığı yatırımlarını sürdürüyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2015 yılında başlattığı "Kırsal Kesimde Gelir Getirici Faaliyetlerin Desteklenmesi" projesi, Beydağ’daki üreticilerin de yüzünü güldürdü. Projeye dahil olmak isteyen 13 üreticiye verilen eğitimlerin ardından 52 adet küçükbaş hayvan dağıtıldı. Beydağ’da küçükbaş hayvancılığın desteklenmesi, yaygınlaşması ve ıslahı amacıyla yürütülen proje kapsamında, üreticilere 6 adet sakız koçu, 18 adet sakız koyunu, 5 adet tahirova koçu, 15 adet tahirova koyunu, 2 adet saanen tekesi ve 6 adet saanen keçisi verildi. Dağıtım kuralarının çekimine Beydağ Belediye Başkanı Vasfi Şentürk de katıldı.
İzmir Büyükşehir Belediyesi, ilçede ayrıca meyve fidanı ve incir kurutma (kerevet) kasası dağıtırken, Beydağ Su Ürünleri Kooperatifi’ne de soğuk hava deposu, buz makinesi, ağ ve 2 adet tekne desteği sağladı.
Üreticiye can suyu
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2015 yılında başlattığı “Kırsalda Gelir Getirici Faaliyetler” kapsamında hayvancılığı desteklemek ve yaygınlaştırmak amacıyla Karaburun, Urla, Kınık ve Karaburun’da üreticilere eğitimler verdi ve toplam 113 üreticiye 433 küçükbaş hayvan desteği sağladı. Beydağ ilçesi ile birlikte bu proje kapsamında 126 üretici ulaşılmış, 475 küçükbaş hayvan dağıtımı yapılmış oldu. Aynı kapsamda yürütülen arıcılık faaliyetlerinde ise yıl içinde Karaburun ve Urla İlçelerinde toplam 53 üreticiye 116 arılı kovan, 63 arısız kovan, arı ve arı ürünleri yetiştiriciliği konusunda ihtiyaç duyulan malzemeler dağıtıldı.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: