“Konak Belediyesi’nin borç pankartını...

“Konak Belediyesi’nin borç pankartını asın”

AK Parti Konak İlçe Başkanı Mehmet Sait Başdaş, Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu’ya belediye meclis toplantısında “Gerekirse borç pankartını da asacağım” sözünü yerine getirmesi için çağrıda bulundu

“Konak Belediyesi’nin borç pankartını asın”

AK Parti Konak İlçe Başkanı Mehmet Sait Başdaş, Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu’ya belediye meclis toplantısında “Gerekirse borç pankartını da asacağım” sözünü yerine getirmesi için çağrıda bulundu

“Konak Belediyesi’nin borç pankartını asın”
19 Nisan 2024 - 10:20

Konak Belediye Meclisi Nisan ayı toplantısının ikinci oturumuna katılan AK Parti Konak İlçe Başkanı Mehmet Sait Başdaş, meclis toplantısında gelişmeleri değerlendirdi. Başdaş, Başkan Mutlu’nun belediye borçları ile ilgili pankart çıkışını değerlendirerek, “Bu sözünü yerine getirmesini bekliyoruz. Şeffaf olduğunu dile getiriyorlarsa bu uygulama yerinde olacaktır” dedi.
 
Başdaş, Mutlu’nun şeffalığa vurgu yaptığının altını çizerek, “Şeffaf belediyecilik yapacaksanız meclis çatısı altında olanları da şeffaf şekilde anlatın. Belediye basın biriminden servis edilen haberlerde tamamıyla yanlı ve yanıltıcı bir bilgilendirme yapıldı. Gerçekleri bu şekilde saklayamazsınız. Biz Konak AK Parti olarak Konak halkına daima gerçekleri duyuracağız” sözlerine yer verdi.
 
Mutlu’nun işçi maaşının ödenmesiyle ilgili sıkıntıyı aktardığını ifade eden Başdaş, “İşçilerin maaşının ödenmesi ile ilgili formüle sendikanın destek olmadığını, bankacıların geldiğini söyledi ve dışarı çıktı. Döndüğünde maaş ödemesi için kredi aldıklarını aktardı. Bu kredi nereden geldi, hangi koşullarla sağlandı, açıklama yapmadı. Mutlu’nun mesai saatleri bitmişken ve belediye meclisi sürerken dışarı çıkarak görüşme yapmasının amacı nedir? Bu işçilere şirin görünmek için yapılan şov muydu?” dedi.
 
Başdaş, işçilerin hak ettikleri maaşlarının ödenmesi konusunda işçiden yana olduklarını vurgulayarak, “Emekçilerimizin hak ettikleri maaşlarını zamanında ve kayıpsız almaları için üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Ancak, belediye meclisi sürerken gelen bankacılara, krediye doğrusu anlam veremedik. Bu konu hakkında açık olunmalı” diye konuştu.
 
Başdaş, “Madem şeffaf belediyecilik diyorsunuz, sizi şeffaf olmaya davet ediyoruz. Belediyeden basına servis edilen haberlerde yanlı olarak yazılanlarla gerçeği örtemezsiniz. Kamuoyuna karşı sorumluluk duyuyorsanız, belediye meclisi toplantısında olup bitenleri objektif olarak aktarmalısınız. Biz AK Parti olarak, gerçekleri Konak halkına söylemeye devam edeceğiz” sözlerine yer verdi.
 
Konak’a ait alanları mahkemeye taşırız
Başdaş, meclis gündemine Konak Belediyesi’nin yapımı süren yeni hizmet binasının da geldiğini belirterek, “Konak Belediyesi’ne yeni bina yapımı için İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne Konak’ın en değerli alanları verildi ama Büyükşehir’den destek gelmiyor. AK Parti Konak olarak ilçemizin en değerlilerinin bina karşılığında verilmesini istemiyoruz. Yenişehir Pazaryeri, Göztepe Otoparkı ve Alanyalı Konağı Konak’ta kalmalı. Bu yerlerin seçime 20 gün kala devredilmesinin amacı neydi? Cevap istiyoruz. Konak Belediye Başkanı Mutlu da mecliste bu alanların Konak’ta kalmasını istediğini söyledi. Süreci takip edeceğiz. Bu yerler ay sonuna kadar geri alınmazsa AK Parti Konak İlçe Başkanı olarak geri alınması için konuyu mahkemeye taşıyacağım” açıklamasını yaptı.
 
Bazı CHP’li meclis üyelerinin “Her şey kentsel dönüşüm değil” sözleri için ‘talihsizlik’ diyen Başdaş, “Bu sözleri anlamak zor. Konak’ın kaliteli yaşam alanlarına sahip ilçe olması için kentsel dönüşüm şart. Sosyal yardım ve destekler halka ulaştırılmalı ama sağlıklı kentsel dönüşüm yoksulluk başta olmak üzere sorunları gidermenin en temel yolu. Kentsel dönüşüm öncelik olmalı.  Bundan sonra da Konak halkının yararına her türlü hizmete destek olacağız. Konak halkı için faydalı olan her hizmetin yanında olacağımızın sözünü verdik. İzmir Milletvekilimiz ve Konak Belediye Başkan Adayımız Ceyda Bölünmez Çankırı Konak dahil tüm ilçelere gönderdiği mektupta da bu sözümüzü yineliyor. Yeni dönemde Konak Belediye Meclisi’nde siyasetin değil Konak’a hizmetin konuşulmasını istiyoruz” açıklamasını yaptı.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İzBBŞT’den Nazım Hikmet prömiyeri
İzBBŞT’den Nazım Hikmet prömiyeri
Yolları işgal eden karavanlara ihtar
Yolları işgal eden karavanlara ihtar