Kuvayı Milliye’nin Torunları Ödemiş’te

Kuvayı Milliye'nin Torunları Ödemiş'te

Ödemiş Belediyesi her sene olduğu gibi bu senede Ödemiş’in düşman işgalinden kurtuluşunun zaferini dolu bir programla kutlamaya devam ediyor. Ödemiş Belediyesi 100. Onur Yılı kutlamalarına Kuvayı Milliye’nin torunları da eşlik etti.

Kuvayı Milliye'nin Torunları Ödemiş'te

Ödemiş Belediyesi her sene olduğu gibi bu senede Ödemiş’in düşman işgalinden kurtuluşunun zaferini dolu bir programla kutlamaya devam ediyor. Ödemiş Belediyesi 100. Onur Yılı kutlamalarına Kuvayı Milliye’nin torunları da eşlik etti.

Kuvayı Milliye'nin Torunları Ödemiş'te
05 Eylül 2022 - 15:31

 
Ödemiş Belediyesi, Ödemiş’in düşman işgalinden kurtuluşunun 100. Yılı sebebiyle harika bir programa imza attı. Ödemiş Belediyesi ve Ödemiş halkı tarafından gerçekleştirilen kutlama programına birbirinden değerli isimler de dahil oldu. Etkinliğe, Celal Bayar, Şükrü Saracoğlu ve Mustafa Bengisu’nun torunları da katıldı.
 
Ödemiş’in düşman işgalinden kurtuluşunun 100. Onur Yılı Ödemiş Belediyesi tarafından düzenlenen dolu dolu etkinliklerle kutlanırken birbirinden değerli isimler de bu heyecana ortak oldu. Kuvayı Milliye oluşumuna ve Cumhuriyet’in ilk yıllarına damga vuran Celal Bayar, Şükrü Saracoğlu ve Mustafa Bengisu’nun torunları Ödemiş’in kurtuluş yıl dönümü için bir araya geldi.
 
Etkinliğe Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, 3. Cumhurbaşkanı Celal Bayar’ın torunu Prof. Dr. Akile Gürsoy ve eşi Prof. Dr. Güngör Şatıroğlu, Ödemişli merhum Başbakan Şükrü Saracoğlu’nun torunu yazar Tılsım Saracoğlu Yakar ve eşi Yiğit Yakar, Koca Doktor Mustafa Bengisu’nun torunu yazar Sedef Tunçağ ve eşi eski Konak Belediye Başkanı Muzaffer Tunçağ katılım gösterdi. Başkan Eriş, Menderesliler ve değerli misafirler Celal Bayar’ın milli mücadele günlerinde kaldığı Mursallı’da buluştu.
 
Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, Kaymakçı Maşattepe’de Kuvayı Milliye şehidi Gökçen Hüseyin Efe ve Milli Mücadele Kahramanları’nı anma programında 100. Onur Yılı anısına Şatıroğlu, Yakar ve Tunçağ’a plaket verdi.
 
“Kurtuluşumuzun 100. Yılında bir arada olmaktan çok mutluyuz”
 
Kuvayı Milliye torunlarının da ev sahibi olduğuna vurgu yapan Başkan Eriş, kurtuluşun 100. Yılında böyle değerli isimlerle bir arada olmaktan çok mutlu olduğunu söyledi. Başkan Eriş şu şekilde devam etti:
 
“Milli Mücadele tarihimizin şerefli sayfalarında bölgemiz adına, halkımız adına yer almış isimlerimizi unutmadık, unutmayacağız. Onların torunları bizim için ecdadımızın miraslarıdır. Bölgemizde Galip Hoca takma adıyla Kuvayı Milliye örgütlenmesi için çalışmış olan Kuvvacı Kahraman 3. Cumhurbaşkanımız Celal Bayar’ın Mursallı halkının o günlerdeki misafirperverliğini unutmayıp çeşme inşa ettirmesi o günün şartlarında çok değerli. Biz de bu çeşmemize gözümüz gibi bakıyoruz. Kurtuluş Savaşımızın kazanılmasında emeği ve alın teri olan isimlerden birisi de Efe Başvekilimiz Şükrü Saracoğlu. Atatürk’ün silah ve dava arkadaşı. Bugünlerimizi onlara borçluyuz. Ödemişimizin tarihinde Kuvvacı Kahraman ve büyük bir devlet adamı olarak büyük bir yeri var. Ülkemize yaptığı hizmetlerin yanında işgal günlerinde silaha sarılıp Milli Mücadele’ye katılmasından dolayı onur duyuyoruz.”
 
 “Duygu dolu anlar yaşıyorum”
 
Etkinlikte konuşma yapan 3. Cumhurbaşkanı Celal Bayar’ın torunu Prof. Dr. Akile Gürsoy Şatıroğlu çok onur duyduğunu belirterek Milli Mücadele’nin gerçekleştiği Ödemiş’te Belediye Başkanı Mehmet Eriş’in kendilerini ağırlamasıyla duygu dolu anlar yaşadığını dile getirdi. Tarihin unutulmamasının son derece önemli olduğuna dikkat çeken Gürsoy, “Dedem Ödemiş’i hiç unutmadı. 1986 yılında vefat ettiğinde doğduğu Umurbey köyüne defnedilirken Ödemiş’ten su gönderildi kabrine. Bunları unutmuyoruz, bunlar çok kadim bağlardır” dedi.
Prof. Dr. Güngör Şatıroğlu, “Sayın Başkanımızın böyle hassas bir günde bizlere bu nezaketi göstermesinden dolayı eşim ve şahsım adına teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.
 
“Davet edilmiş olmak onur verici”
 
Böyle büyük bir kutlama ve anma programında yer aldığı için çok mutlu olduğunu ifade eden Başbakan Şükrü Saracoğlu’nun torunu yazar Tılsım Saracoğlu Yakar, “Davet edilmiş olmak onur verici. Dedem her zaman Ödemişli olduğunu her yerde göğsünü gere gere söylerdi. Babamın da Ödemiş’te doğmasını organize ederek kütüğünün buraya kayıtlı olmasını istemiş. Ben de böyle bir aileden gelmekten dolayı onur duyuyorum. Sayın Başkanımıza güzel düşünceleri ve misafirperverliği için teşekkür ediyorum.” dedi. Son olarak Saracoğlu, Ödemiş’in kahramanlarının torunlarıyla bir araya gelmenin ve tanışmanın çok önemli olduğuna dikkat çekti.
 
“Torunları olarak layık olmaya çalışıyoruz”
 
Başkan Eriş’e güzel düşünceleri için teşekkürlerini sunan Koca Doktor Mustafa Bengisu’nun torunu yazar Sedef Tunçağ, 100. yılda Mustafa Bengisu’nun bastığı topraklarda olmaktan dolayı çok heyecanlı olduğunu dile getirdi. Tunçağ, “Burada Milli Mücadele tarihimize adını yazdırmış kahramanlarımızın ikinci kuşak yakınlarıyla bir arada olmak çok güzeldi” şeklinde konuştu.
 
Eski Konak Belediye Başkanı Muzaffer Tunçağ da Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş’e davetleri için teşekkür etti.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
“İhtiyaç kredilerinin yerini kredi kartları aldı”
“İhtiyaç kredilerinin yerini kredi kartları aldı”
‘Yazmaktan ve çizmekten asla vazgeçmeyin’
‘Yazmaktan ve çizmekten asla vazgeçmeyin’