Menemen’e doğa dostu kütüphane!

Menemen’e doğa dostu kütüphane!

Menemen Belediyesi bölgenin en büyük geleceğin doğa dostu kütüphanesinin inşaatına başladı

Menemen’e doğa dostu kütüphane!

Menemen Belediyesi bölgenin en büyük geleceğin doğa dostu kütüphanesinin inşaatına başladı

Menemen’e doğa dostu kütüphane!
26 Temmuz 2023 - 12:18

Menemen Belediyesi, bölgenin en büyük kütüphanesi için sahaya indi. Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, inşaat alanında özellikli bir yaşam alanı planladıklarını belirterek, Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında “Hayatta en hakiki mürşit ilimdir” diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde 8 bin 500 metrekarelik alanda doğa dostu olacak kütüphanemizin yapımına Ulukent’te başladık. Enerjisini güneş panellerinden karşılayacak olan ve ‘engelsiz’ olarak planladığımız kütüphanemiz, atölyeleri, oyun alanları ve kafeteryası ile modern bir yaşam kompleksi olacak. Yerleşkemiz içerisinde yer alacak olan ağacımızı da kesmeden projemize dâhil ettik. Bölgede örnek bir projeyi Menemen’e kazandırmanın mutluluğu içerisindeyiz. Bölgemize, İzmir’e, Menemenimize ve kıymetli hemşehrilerimize hayırlı olsun” dedi.
 
Ülkenin ve insanlığın gelişimi için ilmin önemine dikkat çeken Pehlivan, “Kütüphanemiz yetişkinlere, gençlerimize ve çocuklarımıza neredeyse tüm yaş gruplarına hitap edecek. Yeraltı otoparkı, bodrum, zemin ve artı 3 kattan, çift kule olarak inşa edilecek olan binamızın çatısında da ihtiyacı olan enerjiyi sağlayacak güneş enerji panelleri olacak. Yenilenebilir enerjiyi kullanarak tüm bölgeye örnek olacak binamızda, doğayı korumanın önemini vurgulamak için de inşaat alanında yer alan ağacımızı da projemizin içine dâhil ettik. Kütüphane yerleşkemizi ağacımızın etrafına inşa ederek bina içinde muhafaza edeceğimiz ağacımızın yeni nesillerin büyümesine ve yetişmesine tanık olarak doğanın önemini vurgulamasını da sağlamış olacağız” dedi.
 
Kütüphanenin içerisinde 3-6, 6-9, 9-12 ve 12 yaş üstü olmak üzere yaş gruplarına göre ayrı okuma salonları olacağını da sözlerine ekleyen Pehlivan, ayrıca kütüphanede kişisel ve grup çalışma odalarının, matematik, seramik, cep sineması atölyelerinin, çok amaçlı konferans, fuaye ve sergi salonları ile oyun salonlarının da yer alacağını ifade etti.
 
Kütüphanenin içerisinde çalışma aralarında vatandaşların molalarını da geçirebileceği bir kafeteryanın yer alacağını belirten Pehlivan, şunları söyledi; “Hemşehrilerimize ücretsiz olarak çay ve kek ikramı da yapacağız. Bunu da buradan müjdeliyorum. Ulukent’te yeni bir cazibe merkezi olacak yapının çevre trafiğini de olumsuz etkilememesi için yer altı otoparkı da planladık. Çünkü, Menemen ve hemşehrilerimiz her şeyin en iyisine layık. Bu nezih ilim merkezimizi Cumhuriyetimizin 100. Yılında bölgemize kazandırmanın haklı gururu içerisindeyiz. Geleceğimiz olan evlatlarımız ve gençlerimiz için ne yapsak az. Yaptığımız çalışmalar ile Menemen’in çehresini geliştirerek güzelleştirerek değiştirmeye devam ediyoruz.”
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
ESHOT’a kalite tescili
ESHOT’a kalite tescili
“İhtiyaç kredilerinin yerini kredi kartları aldı”
“İhtiyaç kredilerinin yerini kredi kartları aldı”