Ödemiş’te kilit parke taş mesaisi 2022’de...

Ödemiş’te kilit parke taş mesaisi 2022’de de tam gaz devam etti

Ödemiş’in merkez ve kırsal mahallelerinde cadde ve sokakların koşullarını iyileştirip, sağlıklı ve modern bir görünüm kazandırmak üzere çalışmalarına aralıksız devam eden Ödemiş Belediyesi, 2022 yılında 88 bin 466 metrekarelik kilit parke taş kaplaması gerçekleştirdi.

Ödemiş’te kilit parke taş mesaisi 2022’de de tam gaz devam etti

Ödemiş’in merkez ve kırsal mahallelerinde cadde ve sokakların koşullarını iyileştirip, sağlıklı ve modern bir görünüm kazandırmak üzere çalışmalarına aralıksız devam eden Ödemiş Belediyesi, 2022 yılında 88 bin 466 metrekarelik kilit parke taş kaplaması gerçekleştirdi.

Ödemiş’te kilit parke taş mesaisi 2022’de de tam gaz devam etti
04 Ocak 2023 - 13:06

Sürekli artan birim maliyetlerine rağmen altyapı yatırımlarını sürdüren Ödemiş Belediyesi’nin 2019 Nisan ayından bu yana döşediği kilit parke taş miktarı 405 bin 416 metrekareye ulaştı. Yaklaşık 57 futbol sahası büyüklüğünde alan kilit parke taşla kaplanmış oldu.
 
Nisan 2019’dan bu yana 57 futbol sahası kadar alan kaplandı
Ödemiş’te birçok cadde ve sokakta farklı kurumların altyapı çalışmaları nedeniyle kazı çalışmaları sürerken Ödemiş Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi de ilçe merkezi ve kırsalda yenilenmeye ihtiyaç duyan cadde ve sokaklarda kilit parke taş çalışmaları gerçekleştiriyor.
 
Kent merkezi yanında Bozdağlar’dan Aydın Dağları’na kırsal mahallelerde toz ve çamur sorununu ortadan kaldırıp hayatı kolaylaştırmak için yapılan çalışmalarda 2022 yılı boyunca Ödemiş Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nce 88 bin 466 metrekarelik kilit parke taş döşemesi yapıldı. Altyapı çalışmaları nedeniyle yıpranan yollar da onarıldı. 2022 yılında 5 bin 567 metrekarelik kaldırım imalatı yapıldı.
 
Maliyetler artsa da yatırım hız kesmedi
Kilit parke taş yapım metrekare maliyeti 2021’e göre %128 oranında artarken Ödemiş Belediyesi’nin 2019 Nisan’dan itibaren kilit parke taş kaplama yaptığı yüzey miktarı 405 bin 416 metrekareye ulaştı. Yaklaşık 57 futbol sahasına denk alanda toz ve çamur sorunu bitti, modern, sağlıklı görünüm sağlandı.
 
Büyükşehir’den 26 bin metrekarelik kilit parke taş desteği
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2022’de Ödemiş Belediyesi’ne sağladığı kilit parke taş desteği 26 bin 244 metrekare oldu. Merkez ve kırsal mahallelerde Ödemiş Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kilit parke taş kaplama çalışmaları 2023 yılında da koordineli şekilde devam edecek.
 
Eriş: “kaynaklarımızı doğru ve etkili şekilde değerlendiriyoruz”
Artan maliyetlere rağmen yatırımların hız kesmediğini hatırlatan Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, “Derinleşen ekonomik krizle zorlu bir yılı geride bıraktık. Kaynaklarımızı etkili değerlendirme anlayışıyla kentimizin dört yanında sahada olduk. 2023’de de 99 mahallemizde yaşam standartlarını yükseltmek, yarınlara yaşanılabilir şehir bırakmak için var gücümüzle çalışacağız. Kentimizde elektrik başta olmak üzere farklı kurumların büyük ölçekli altyapı yatırımları var. Bu çalışmalar nedeniyle yollarımız yıpranıyor, sıkıntılar olabiliyor. Çalışmaların değerini gelecekte daha da iyi anlayacağız. Isparta örneği gibi olumsuzlukların Ödemiş’te yaşanmaması adına altyapı çalışmaları şehrimizi daha dirençli hale getiriyor. Çalışmaları yakından takip ediyor, örnek bir modelle ilgili kurumlarla protokol yapıp yollarımızı en kısa sürede onarmaya çalışıyoruz. Önümüzdeki günlerde kapsamlı bir onarım çalışması daha başlayacak. Makinelerle kazılan yolları ellerimizle onarmaya devam edeceğiz” dedi.
 
“Yap-boz olmaması adına…”
Eriş, sözlerini şöyle sürdürdü; “Çalışma olmayan cadde ve sokaklarımızda kilit parke taş hamlemizi sürdürdük. ‘Yap-boz’ olmaması için doğru planlama yaptık. 88 bin 466 metrekare alan kapladık. İzmir Büyükşehir Belediyemizin merkez ve kırsalda önemli yatırımları oldu. Ödemiş Belediyesi imkanlarıyla 3,5 yılı aşan sürede 57 futbol sahası büyüklüğünde alan kilit parke taşla kaplandı, toz ve çamur sorununu bitirdik. Bunun içinde pandemi dönemi yaşandı. Kilit parke taş metrekare maliyetinin geçen yıla göre %128’den fazla arttığını düşündüğümüzde ekonomik krizin bu alandaki yansımalarını daha net hissetmiş oluyoruz. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer’in de destekleriyle önemli miktarda bir alanı kilit parke taş ile kapladık. Giderek zorlaşan ekonomik koşullarda kaynaklarımızı en iyi şekilde değerlendirdiğimize inanıyorum. Altyapı çalışmalarının tamamlandığı bölgelerle ilgili yine İzmir Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte planlamamız elbette olacaktır. Hemşehrilerimize bu anlamdaki hoşgörüleri ve özverileri için teşekkür ediyorum.”
 
 
 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Seferihisar’da Mayıs ayı meclisi toplandı
Seferihisar’da Mayıs ayı meclisi toplandı
Başkan Mutlu’dan doğalgaz zirvesi
Başkan Mutlu’dan doğalgaz zirvesi