Öğrenci memnuniyetinde E.Ü., 4. Sırada

Öğrenci memnuniyetinde E.Ü., 4. Sırada

Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması’nda Ege Üniversitesi, 4. Sırayı alarak, A plus üniversiteler arasına girdi. Yerleşme ve yaşamının doyuruculuğu kalegorisinde ise 200 üniversite arasında 1. oldu

Öğrenci memnuniyetinde E.Ü., 4. Sırada

Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması’nda Ege Üniversitesi, 4. Sırayı alarak, A plus üniversiteler arasına girdi. Yerleşme ve yaşamının doyuruculuğu kalegorisinde ise 200 üniversite arasında 1. oldu

Öğrenci memnuniyetinde E.Ü., 4. Sırada
24 Temmuz 2023 - 10:44

Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı’nın (ÜniAr) gerçekleştirdiği Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması’nın (TÜMA-2023) sonuçları açıklandı. Ege Üniversitesi “Genel Memnuniyet” sıralamasında puanını 510’a, memnuniyet seviyesini ise en üst nokta olan A plus düzeyine yükselterek, 126 devlet üniversitesi içinde 4., tüm üniversiteler arasında ise 7. sırada yer aldı. Ege Üniversitesi “Yerleşke ve Yaşamının Doyuruculuğu” sıralamasında 200 üniversite arasında 89 puanla Türkiye 1.’si oldu.
 
Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Ülkemizin ulusal ve uluslararası alanda saygın markalarından biri konumuna yükselen, tam akreditasyona sahip, öğrenci odaklı, öncü araştırma üniversitemizde hayata geçirdiğimiz uygulamalarımız, öğrencilerden tam not almaya devam ediyor. Öğrenci merkezli, bilim öncelikli, şeffaf ve erişilebilir yönetim felsefemiz, huzurlu ve güvenli kampüs ortamımız gençler tarafından takdirle karşılanıyor. ÜniAr’ın, öğrenci deneyimini zenginleştirmek, yükseköğretim kurumlarının daha öğrenci merkezli olmalarına rehberlik etmek, üniversitelerin stratejik planlarına katkı sağlamak amacıyla kamuoyuyla paylaştığı TÜMA- 2023 Raporu’nda Ege Üniversitesi, Devlet Üniversiteleri Genel Memnuniyet Sıralamasında 510 puanla 4. sırada yer aldı.  Memnuniyet düzeyini A Plus’a taşıyan üniversitemiz, tüm üniversiteler arasında 7. sıraya yükseldi. Üniversite olarak, hem ulusal hem uluslararası saygın değerlendirme ve derecelendirme kuruluşları tarafından farklı metrik ve yöntemlere dayanılarak hazırlanan analizlerde bilimsel başarı ivmemizi daha ileri noktalara taşımayı sürdürüyoruz. Kamuoyuyla paylaşılan memnuniyet araştırmasında öğrencilerimizden tam not almamız bizleri oldukça memnun etti. Örnek ve öncü çalışmalarımızı yakından takip eden varlık sebebimiz olan gençlerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.
 
Prof. Dr. Budak, “Biz, yönetim anlayışı olarak bugüne kadar hep öğrencilerimizi odak noktası yaparak, taleplerini dikkate alarak, çalışmalarımızı sürdürdük. Ülkemizde, Yükseköğretim Kalite Kurulu’nun Kurumsal Akreditasyon Programı’nda 5 yıllık tam akreditasyon alan ilk üniversiteyiz. Türkiye’nin öncü araştırma üniversiteleri arasında yer alıyoruz. Lisans programlarımızın yaklaşık yüzde 70'i ulusal ve uluslararası akreditasyon aldı.  TÜBİTAK bilimsel proje başvuru ve kabul oranlarında 1. sıradayız. Önemli sıralama kuruluşlarının listelerinde ulusal bazda ilk sıralarda yer alırken dünya ölçeğinde her geçen gün başarı ivmemizi yükseltiyoruz. Ülkemizin dört mevsim yeşil kampüslerindeniz. Erişilebilir, sürdürülebilir, örnek bir yerleşkemiz var.  Üniversitemizde öğrencilerin serbest zamanlarını daha iyi değerlendirmeleri için farklı alanlara hitap eden 90’ın üzerinde öğrenci topluluğumuz var. Türkiye’nin en donanımlı kütüphanelerinden birisine sahibiz. Öğrencilerimizin yönetim süreçlerine aktif katılımını sağlıyoruz.  Ek Gelişim Etkinlikleri Karnesi ile öğrencilerin eğitim dışı faaliyetlerini belgelendiriyoruz. Sağlıktan beslemeden barınmaya, teknolojik desteğe öğrencilerin her türlü ihtiyaçlarına cevap veren tam dijital işleyişe sahibiz. Önümüzdeki süreçte öğrencilerimizin güvenine layık olmak, öğrenci odaklı araştırma üniversitesi konseptimizi sürdürülebilir kılmak, geliştirmek için yenilikçi, vizyoner projeleri hayata geçirmeyi sürdüreceğiz. 68 yıllık bilim çınarı Ege Üniversitesi’nin hedeflerine katkı sağlayan öğrencilerimiz, akademik ve idari çalışanlarımız ve dış paydaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.
 
Ege Üniversitesi, Devlet Üniversiteleri Genel Memnuniyet Sıralaması’nda 510 genel memnuniyet puanıyla 4. sırada yer aldı.  Genel Memnuniyet Sıralaması’nda ise A Plus düzeyde ve 7. oldu. Yerleşke ve Yaşamının Doyuruculuğu kategorisinde 1., Akademik Destek ve İlgi araştırmasında 3., Kurumun Yönetim ve İşleyişinden Memnuniyet araştırmasında 4., Öğrenme İmkan ve Kaynaklarının Zenginliği araştırmasında 5., Kişisel Gelişim ve Kariyer Desteği araştırmasında 8. oldu. Araştırmaya bu yıl 126 devlet ve 74 vakıf olmak üzere 200 üniversitede öğrenim gören 47 bin 761 öğrenci katıldı. Sıralamada üniversitelere ‘A+’, ‘A’, ‘B’, ‘C’, ‘D’ ve ‘FF’ gibi notlar verildi. En yüksek Memnuniyet oranına sahip üniversiteler ‘A+’, en düşük olanlar ise ‘FF’ aldı.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
“İhtiyaç kredilerinin yerini kredi kartları aldı”
“İhtiyaç kredilerinin yerini kredi kartları aldı”
‘Yazmaktan ve çizmekten asla vazgeçmeyin’
‘Yazmaktan ve çizmekten asla vazgeçmeyin’