Onlar artık sosyal medya uzmanı!
Basın-Yayın ve Enformasyon İzmir İl Müdürlüğü tarafından, Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin katkılarıyla düzenlenen “Sosyal Medya Uzmanlığı Sertifika Programı” sona erdi. EÜ İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü İnternet Gazeteciliği Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Tolga Çelik tarafından yerel basın mensuplarına verilen eğitimin sonunda kursiyerler DoubleTree by Hilton Oteli’nde düzenlenen yemekte bir araya geldi.
Yayınlanma :
26.01.2017 10:41
Güncelleme :
26.01.2017 10:41


Katılımcılara sertifikaları, EÜ Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Hoşcoşkun, EÜ İletişim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Gaye Erel, Basın-Yayın İzmir İl Müdürü Deniz Dev, EÜ İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Oğuzhan Kavaklı, Türkiye Gazeteciler Sendikası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Halil Hüner tarafından verildi.
“TELEVİZYON EKRANLARINDAN ÇOK, SOSYAL MEDYAYA BAĞLIYIZ”
Basın-Yayın İl Müdürü Deniz Dev “ Türkiye’de 46 milyon kişi internete bağlanıyor. İnternet kullanıcıların 42 milyonu aktif olarak sosyal medyada yer alıyor. Türkiye’deki internet kullanıcılarının yüzde 77’si her gün çevrimiçi oluyor. Yüzde 16’sı ise haftada en az bir kez internete bağlanıyor. Türkiye’deki kullanıcıların sosyal medyada bir günde geçirdikleri ortalama süre 2 saat 32 dakika. Günlük ortalama televizyon izleme süresi ise 2 saat 18 dakika. Bu da demek oluyor ki, artık televizyon ekranlarından çok, sosyal medyaya bağlıyız” dedi. Sosyal medya kullanıcılarının her geçen gün arttığına vurgu yapan Dev, “Bu programda medya sektöründe çalışanlara, sosyal medya platformlarında en uygun iletişim stratejileri belirleme ve uygulama hizmeti vermek gibi içinde son derece değişken unsurların olduğu bir alanda farklı bakış açıları ve farkındalık kazandırılmasını amaçladık” diye konuştu.
Prof. Dr. Gaye Erel “Bu tür sektör ve akademi işbirliğine çok yatkınız ve bunu devam ettirmek istiyoruz. Sosyal medya yeni gelişen bir sektör ve sürekli olarak bu eğitimlerin devam etmesine ihtiyacımız var” dedi.
Konuşmaların ardından kursiyerlere belgeleri takdim edildi. Program, birlikte yenilen akşam yemeği ile son buldu.
Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Hoşcoşkun’un toplu fotoğraf çekimi sırasında düzenleme konusundaki tavsiyeleri, sohbet sırasındaki sıcak davranışları medya mensuplarının gönlünü fethetti.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: