Özgürlük için basın, söz gençlerde
Ankara Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen Erasmus + (plus) Gençler ve Politika Yapıcıları Arasında Diyalog Programı kapsamında gerçekleşen “Özgürlük İçin Basın, Söz Gençlerde” projesi Türkiye’nin dört bir yanından 40 genci ve 18 politikacıyı buluşturdu. Projede ifade ve basın özgürlüğünde sorunların tespiti ve çözüm önerileri, sosyal medya, açık veri ve veri gazeteciliğine dair bir çok başlığın yer aldığı atölye çalışmaları yer aldı.
Yayınlanma :
27.10.2015 12:50
Güncelleme :
27.10.2015 12:50


Ankara Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin yaptığı konuşmada, “Ülkemiz de basın özgürlüğünün toplumun çıkarları için gerekli olduğunu henüz bu toplum anlamamıştır. Gazeteci, basın özgürlüğünü asla kendisi için istemiyor demokratik bir toplum olmak ve vatandaşın hakkını savunabilmek için istiyor. Peki biz bu yerleşmemiş düşünceyi nasıl yıkabiliriz? Gençlerle yıkabiliriz diye düşündük ancak gençlere anlatabilirsek basın özgürlüğünü, toplumun her katmanına anlatabilirsek hiç olmasa bir kuşağı kurtarmış oluruz. Nitekim bizden bir sonraki kuşak maalesef kayıp kuşak” dedi.
Projenin önemine değinen Bilgin , “Eğer şimdi bizimle bu projede yer alan gençler anlarlar ve anlatırlarsa çok daha aydınlık bir Türkiye’ye ulaşırız. Bu projenin asıl amaçlarından biri buydu. Diğer bir amacımız ise birlikte çalışmak, paylaşmak ve tartışmak. Birbirini dinleme ,anlama farklı görüşler de olsalar bile birbirinin düşüncelerine saygı duymak önemlidir” ifadesinde bulundu.
Projenin oldukça başarılı geçtiğini gençlerle bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu belirten Bilgin, “ Hep söylüyorum fikirlerine katılmasak bile fikirlerine katılmadığımız kişinin özgürlüklerini sonuna kadar savunmamamız lazım, işte bu amaçla bu projeye başladık. Ben kendi adıma projenin başarılı olduğunu düşünüyorum. Gençler çok başarılı ve enerjikti. Biraz yoğun bir programdı, çok önemli kişilerden, gazetecilerden akademisyenlerden ders aldılar umarım onlarla birlikte bilgi dağarcıklarını, sevgi dağarcıklarını ve demokrasi dağarcıklarını geliştirmişlerdir” dedi.
Türkiye’nin dört bir yanından 40 gençle 18 politikacı, gazeteci ve akademisyeni buluşturan projede ifade ve basın özgürlüğünde sorunların tespiti ve çözüm önerileri, sosyal medya, açık veri ve veri gazeteciliğine dair bir çok başlığın yer aldığı atölye çalışmalarına yer verildi. Programa gazeteci Ali Şimşek, Milletvekili Aylin Nazlıaka, Milletvekili Ayşe Gülsün Bilgehan, Doğruluk Payı Editörü Bengi Cengiz, Gazeteci Faruk Bildirici, İş ve Meslek Danışmanı Hüseyin Aktürk , Prof. Dr. Korkmaz Alemdar, gazeteci Muharrem Sarıkaya, Çankaya Belediye Başkan Yardımcısı Nafiz Kaya, gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin, gazeteci ve Eğitmen Pınar Dağ, Gazeteci Seva Erten, Gazeteci Taner Dedeoğlu, gazeteci Taylan Erten, Doç. Dr. Tuğba Asrak Hasdemir, yazar ve sunucu Tuluhan Tekelioğlu, avukat Tuncay Alemdaroğlu, sendikacı Yaşar Seyman ve gazeteci Yusuf Kanlı katıldı.
Katılımcılar arasında program boyunca sokak röportajları, grup dinamik çalışmaları ve farklı kurum ve kültür tanıtımları yapılarak etkileşim arttırıldı.
Program sonunda bir çok gazeteci ve politikacıyı buluşturan projede gençler tarafından ifade ve basın özgürlüğünde yaşanan sorunlara çözüm önerileri getirildi. Tüm katılımcılara uluslararası geçerliliği olan “Youthpass Sertifikası” verildi.
Ankara Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen Erasmus + (plus) Gençler ve Politika Yapıcıları Arasında Diyalog Programı kapsamında gerçekleşen “Özgürlük İçin Basın, Söz Gençlerde” projesi Ankara’da Gazeteciler Cemiyeti’nde verilen kokteylle sona erdi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: