Özlem Çerçioğlu'ndan Çağrı
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, pandemi sürecinden etkilenen esnaf ve sanatkarın sorunlarını görüşmek için Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ni ziyaret etti. Birlik yetkilileri ile yapılan görüşmede her zaman esnaf ve sanatkarın yanında olduklarını vurgulayan Çerçioğlu, önümüzdeki süreçte de esnafın yanında olmaya devam edeceklerini söyledi.
Yayınlanma :
28.02.2021 14:27
Güncelleme :
28.02.2021 14:34


Ziyarette esnafın özellikle restoran ve lokantaların kapalı olmasından büyük zarar gördüğünü vurgulayarak yetkililere çağrıda bulunan Çerçioğlu, restoran ve kafelerin bir an önce açılması gerektiğini söyledi.
Esnafın Yanında Olmaya Devam Edeceğiz
Aydın Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği ziyaretinde esnafın sorunlarını birinci elden dinleyen ve esnaf yetkilileri ile görüş alışverişinde bulunan Çerçioğlu, yetkililere esnafın sorunlarının bir an önce giderilmesi gerektiğini belirtti. Otellerin restoranlarının çalıştığını aynı hakkın küçük esnafa da tanınarak restoranların açılması gerektiğini vurgulayan Çerçioğlu şunları söyledi:
“ Yetkililere soruyorum. Bugün otellerin restoranları açık mı? Açık. Buralarda HES kodu uygulanıyor. Maske, mesafe ve hijyene dikkat ediliyor. Bunca haksızlığa rağmen esnaf odası başkanlarımız hiç ağzını bozmadı. Biz bu süreçte, fakir fukaranın, esnafın yanında olduk. Olmaya da devam edeceğiz. Ama insanlar bir tas çorba bulamıyor. O durumda şu an insanlar. Otellerin restoranları açıksa aynı kuralları uygulayarak lokanta ve restoranları da açalım. Ya da tamamen 14 gün hepsini kapatalım. Tamamen kurtulalım. Yani şunu demek istiyorum. Adil olalım, herkese eşit yaklaşalım.”
Esnaf ve Sanatkarlarımız Sonuna Kadar Haklı
Esnaf ve sanatkarların salgın konusunda gerekli önlemleri alarak işyerini çalıştırmak istediğini kaydeden Çerçioğlu, “ Esnaf ve sanatkarlarımız burada sonuna kadar haklı. Kusura bakmayın Aydın milliyetçiliği yapacağım bunu sonuna kadar savunacağım. Orası açılıyor da burası neden açılmıyor? Neye göre açılmıyor? Otellerde ne uygulanıyorsa restoran ve lokantalarda da o uygulansın. Esnafımız diyor ki, ‘ Biz otellerde uygulanan kuralların iki katı kurallara razıyız. HES kodu ile giriş olsun. Mesafe kurallarına uyalım. Ama artık bizim mekanlarımızı açmamıza izin verin’ diyorlar. Esnafımız bu söylediklerinde sonuna kadar haklı. Bir an önce bu adaletsizlik giderilmeli” diye konuştu.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: