Rektör Köse İkçü’lü Gençlerle İftar...

Rektör Köse İkçü’lü Gençlerle İftar Açtı

Rektör Köse İkçü’lü Gençlerle İftar Açtı

Rektör Köse İkçü’lü Gençlerle İftar Açtı
23 Mayıs 2019 - 12:46

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse, İKÇÜ-ENSO Topluluğunca organize edilen ve Çiğli Belediyesi, Uluslararası Öğrenci Topluluğu’nun katkı sağladığı iftar yemeğinde öğrencilerle iftar açtı.
Mühendislik öğrencilerinin ev sahipliğinde, Topluluk Başkanı Doruk Can Mutlu’nun açış konuşmasıyla başlayan programa; Çiğli Belediyesi Başkan Yardımcısı Tülin Koç, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Turan Gökçe, Prof. Dr. Adnan Kaya, Prof. Dr. Dr.İrfan Karadede, İKÇÜ Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aydoğan Savran,Genel Sekreter Nurettin Memur, Mimar ve Mühendisler Grubu İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Serdar Anlaş, akademisyenler ile öğrenciler katıldı.
“Oruç açların hatırlanmasıdır.”
Gençlerle bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti paylaşan Rektör Prof. Dr. Köse, oruç ibadetiyle ilgili kısa bir konuşma yaptı. Prof. Dr. Köse, “Hz. Yusuf Aleyhisselam’a sormuşlar, -Farz olan oruçlar dışında da niye çok oruç tutuyorsun? O’da demiş ki; Ben hazinelerden sorumlu bakanım. Bana aç insanlar geliyor. Eğer oruç tutmazsam onları nasıl anlayayım? Buna göre gün boyu aç kalıp açlığı hisseden insanların açları da anlaması ve onların yardımına koşması gerekir ki orucun amaçlarından biri gerçekleşsin.” dedi. Türkiye'nin insani yardımlar konusunda tarihinden ve kültüründen kaynaklanan güçlü bir geleneğe sahip olduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Köse, özellikle son yıllarda ülkemizin bütün dünyaya bu konuda örnek tutumlar sergilediğine işaret etti.
“Gurur duyuyorum.”
“Ülkemizde Suriyelilere kardeşlik ruhu içinde ensar olan bir ülkeyiz. Adını bile bilmediğimiz ülkelere, Afrika’nın en ücra köşelerine kadar yardımlar ulaştırıyoruz. Ramazan Ayı buna daha da çok katkıda bulunuyor” diyen Prof.Dr.Köse, “O yüzden bu milletin mensubu olmaktan gurur duyuyorum. Örneğin Almanya’da bir vakıf aşevi kuruyor. Aşevinden sadece Almanlar faydalanıyor…İşte bu paylaşım duygusu başka bir şey, bize özgü bir özellik.” diye konuştu.
“Oruç bütün dinlerde var”
Prof.Dr.Köse, “Ramazan boyunca oruç tutuyoruz. Ama oruç Hz. Âdem ve Hz. Havva’dan beri var. Sebebi, Cenab-ı Allah insan bedenini yılda bir ay oruç tutacak şekilde programlamış. Dolayısıyla birçok manevi etkisi yanında sağlık olarak bedene de muhteşem faydaları olan bir ibadet” dedikten sonra “Biz orucu sağlık için tutmuyoruz ama Allah’ın emirleri kullarına eziyet için değil menfaatine olduğu için meşru kılınmıştır. İşte biz de bunu bilip onun ne olduğunu araştırıyoruz. Hz. Peygamber de “Oruç tutun sağlık bulun” buyurunca hekimlerimizin ifadelerinden hareketle diyoruz ki; oruç gerçekten sağlık için harika bir süreç” diye ekledi.
İftarda gençlerle sohbet eden Prof.Dr. Köse, topluluğun eğitim programlarını başarıyla tamamlayanların sertifikalarını da takdim etti.
 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Eşrefpaşa Hastanesi’ne ek hizmet binası geliyor
Eşrefpaşa Hastanesi’ne ek hizmet binası geliyor
Ruhu genç İzmirliler gösterileriyle büyüledi
Ruhu genç İzmirliler gösterileriyle büyüledi