SEPSİSE KARŞI EĞİTİM SEFERBERLİĞİ
Türk Yoğun Bakım Derneği'nin Sağlık Bakanlığı işbirliğiyle gerçekleştirdiği ilk etapta 11 ilde eş zamanlı düzenlenen "Sepsis Farkındalık Eğitimleri", İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği’ne bağlı Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde gerçekleşti.
Yayınlanma :
17.09.2015 10:47
Güncelleme :
17.09.2015 10:47


Her yıl eylül ayının on üçü olarak ilan edilen ''Dünya Sepsis Günü'' kapsamında gerçekleşen eğitim ile sağlık çalışanının konu hakkında farkındalığını arttırarak dünyada en sık rastlanan, ölüm oranı en yüksek ve tedavisi en pahalı bir hastalık olan sepsiste ölüm oranlarını düşürmek ve daha iyi sonuçlara ulaşmak hedefleniyor.
İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Doç. Dr. Murat Yaşar Özkalkanlı’nın eğitimci olarak katıldığı eğitimde sepsisin dünya çapında bir halk sağlığı problemi olduğu ve bu sebeple her 3-4 saniyede 1 insanın hayatını kaybettiği kaydedildi. Sepsiste tanı yöntemleri ve tedavi yaklaşımları hakkında bilgi veren Özkalkanlı, erken tanı ve tedavinin hayat kurtardığına ve sepsiste birden çok branşın ortak yaklaşımda bulunması gerektiğine dikkat çekti.
Sepsis tanısında Avrupa Yoğun Bakım kongresinde de deklare edilecek olan bilgi güncellenmesinin tüm hekimlerce bilinmesi ve vaka kayıtlarının buna göre yapılmasını sağlayacak olan "Sepsis Farkındalık Eğitimleri", hem hasta kayıplarını azaltılması hem de Sağlık Bakanlığı bünyesinde geçerli ve doğru istatistiki verilerin yer almasının sağlanması açısından oldukça önemli bulunmakta.
Eğitimlerin önemine değinen İzmir Kuzey KHB Genel Sekreteri Doç. Dr. Ahmet Emin Erbaycu “Bakanlığımızın hastanemizde düzenlediği bu eğitimler sayesinde çalışanlarımız konu hakkında güncel bilgilere ulaşıyor. Genel Sekreterlik ve hastane olarak eğitimlerin 2015 yılı ilk turunda yer almak bizim için oldukça mutluluk verici. Bu eğitimlerin halkımız üzerindeki olumlu yansımalarını en yakın zamanda görmeyi dileyerek Sağlık Bakanlığı’na ve Türk Yoğun Bakım Derneği’ne teşekkür ediyoruz.” dedi.
Sağlık Bakanlığı ve Türk Yoğun Bakım Derneği işbirliği ile ilki 2014 yılında üç tur şeklinde düzenlenen eğitimlerde yaklaşık on dört bin sağlık çalışanına ulaşılmıştı. 2015 yılı itibarı ile Dünya Sepsis Günü Farkındalık Eğitimleri organizasyonun ilk turu İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile birlikte Türkiye’de 25 sağlık tesisinde eş zamanlı olarak gerçekleşti.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: