Sofralar ekmeksiz kalmayacak

Sofralar ekmeksiz kalmayacak

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın göreve gelir gelmez aldığı ilk kararın ardından İzmirliler, Halk Ekmek büfelerinden ekmeği 7 TL yerine 5 TL’den aldı. Günün ilk saatlerinde gittikleri büfede indirim şaşkınlığı yaşayan yurttaşlar Başkan Tugay’a sözünü tuttuğu için teşekkür etti

Sofralar ekmeksiz kalmayacak

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın göreve gelir gelmez aldığı ilk kararın ardından İzmirliler, Halk Ekmek büfelerinden ekmeği 7 TL yerine 5 TL’den aldı. Günün ilk saatlerinde gittikleri büfede indirim şaşkınlığı yaşayan yurttaşlar Başkan Tugay’a sözünü tuttuğu için teşekkür etti

Sofralar ekmeksiz kalmayacak
16 Nisan 2024 - 15:37

Seçim sürecindeki ekmekte indirim vaadi için harekete geçen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın bayram sonrası ilk talimatı Halk Ekmek ile ilgili oldu, 7 TL olan ekmek fiyatını 5 TL’ye indirdi. Başkan Tugay, “Günlük üretilecek 120 bin ekmek, sabahın ilk sevkiyatlarıyla kentimizin 93 noktasındaki büfelerimizde 5 TL olarak satışa sunuldu. Bu zor günleri beraber atlatacağız” dedi.
 
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, yerel seçimler öncesi söz verdiği Halk Ekmek'te fiyat indirimi vaadini gerçekleştirdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi Grand Plaza Gıda Turizm A.Ş.’ye bağlı Halk Ekmek Fabrikası, 7 TL’den satışa sunulan ekmeği 16 Nisan Salı gününden itibaren 5 TL'den İzmirlilerle buluşturdu. Başkan Tugay, şunları söyledi: “Ekonomik zorluklar alım gücünü azalttı ve vatandaşlarımızı maddi olarak sıkıntıya düşürdü. zorlukları bir nebze azaltarak bütçeleri rahatlatmak ve sofraların vazgeçilmezi ekmeği almakta zorlanan vatandaşımıza kolaylık sağlamak üzere Halk Ekmek’te fiyatları geri çektik. Günlük üretileN 120 bin ekmek, sabahın ilk sevkiyatıyla kentimizin 93 noktasında faaliyet gösteren büfelerimizde 5 TL olarak satışa sunuldu. Zor günleri beraber atlatacak, her konuda halkımızın yanında olmaya devam edeceğiz.”
 
Başkan Tugay’ın bayram tatili sonrasındaki ilk talimatının ardından, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 93 Halk Ekmek büfesinde 210 gram beyaz ve kepekli ekmek 5 TL’den satışa sunuldu. Sabah Halk Ekmek büfesine giden yurttaşlar, geçen ay 7 TL’ye yükselen ekmeği 5 TL görünce şaşkınlıklarını gizleyemedi. Sağlıklı, ucuz ve lezzetli ekmeğe akın eden İzmirliler, Halk Ekmek büfesinden yüzleri gülerek ayrıldı.
 
Bornova Doğanlar Mahalle Muhtarı Eyüp Kocatepe, “Başkanımıza yeni görevi hayırlı uğurlu olsun. Çok güzel bir uygulama. Sözünü yerine getirdi. Çok olumlu tepkiler aldık. Bölgemizde gelir seviyesi düşük. Böyle uygulamalar vatandaşın cebine dokunuyor. Ekonomik şartlar ortada. Başkanımıza çok teşekkür ederiz. Birlikte çok güzel işler yapacağız” dedi.
 
Halk Ekmek büfelerinde ekmeğini 5 TL’den alan yurttaşlar ise görüşlerini şu sözlerle aktardı:
Yadullah Atabey: “Çok teşekkür ediyoruz. Vatandaş en azından rahat rahat ekmeğini yesin. Pahalıydı. Her yerde 10 lira satılıyor. Her gün gelip ekmeğimizi buradan alıyoruz. Allah razı olsun.”
 
Refika Öztürk: “Halk Ekmek burada açılmadan önce Ümit Mahallesi’ne gidip alıyordum. Buraya açıldıktan sonra daha da memnun olduk. Çok mutluyuz. Herkes geliyor. Gelmeyen insanımız yok. Cemil Başkan’a da sözünü tuttuğu için çok teşekkür ederiz.”
 
Ramazan Gelen: “Çok memnunum, çok güzel bir proje. Cemil Başkan sözünü tuttu, çok teşekkür ederiz. Ayrıca buradaki ekmekler çok hijyenik. Her zaman bu ekmeği tüketiyoruz. El değmeden üretiliyor. Fiyatı da çok güzel, bakkalda 9 lira burada 5 lira.”
 
Sabriye Özgür: “Çok güzel oldu. Durumu olan var, olmayan var. Bu ekmeği sevdiğim için geliyorum. Memnunuz. Allah razı olsun, çok teşekkür ederiz.”

Fevzi Şaşmaz: “Cemil Başkan’a çok teşekkür ederim. Allah razı olsun. Her daim kullanıyorum. Bizim için büyük nimet.”
 
Selahattin Tufan: “Ekmeğin 5 liraya düşmesi çok iyi oldu. Buranın halkı gariban. Devamlı Halk Ekmek’ten alıyoruz. Şeker hastasıyım, ekmeğin tadından da tuzundan da çok memnunum.”
 
Seyhan Yıldırım: “Çok beğenerek yiyoruz. 5 lira olması çok iyi oldu. Kayınvalidem başka ekmek yemiyor. Çocuğuma bu ekmeği koyuyorum. Lezzeti de fiyatı da çok iyi. İnşallah böyle devam eder.”
 
Gülizar Bayık: “Fakir, fukara, kirasını ödeyemeyen, çok mağdur insanlar var. Ekmeğin 5 lira olması çok iyi bir şey. Ekmeğin dışında ben CHP belediyesini çok seviyorum. Zaten yapacağını yapıyor.”
 
Ayşe Akgün: “Biz Halk Ekmek’ten memnunuz. Bugün 7’den 5 liraya düştüğünü gördüm. Ekmekteki fiyat düşüşünü her şeyde bekliyoruz. İnsanlar şu an alışveriş yapamıyor. Alanlar da mecburiyetten alıyor. Hasta olmayayım diye alıyor. Çünkü hastanelerden de randevu alamıyor.”
 
Günde 120 bin ekmek İzmirli yurttaşların sofrasında
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Grand Plaza Gıda Turizm A.Ş. şirketine bağlı Halk Ekmek Fabrikası, zorlu ekonomik şartlarda halka ucuz ve sağlıklı ekmek sunuyor. Her gün el değmeden üretilen 120 bin ekmek, 93 Halk Ekmek büfesi aracılığıyla yurttaşların sofralarına ulaştırılıyor. Artan girdi maliyetlerine karşı İzmir Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek büfelerinde 210 gram beyaz ve kepekli ekmek 5 TL’den, 450 gramlık tam buğdaylı ve çavdarlı ekmek 18 TL’den, 450 gramlık glütensiz ekmek 25 TL’den, 90 gramlık 5’erli paketli hamburger ekmeği 25 TL’den, 1000 gramlık karakılçık ekmeği 50 TL’den satılıyor.
 
 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Turnuva Ege’nin iki yakasını bir daha buluşturacak
Turnuva Ege’nin iki yakasını bir daha buluşturacak
CHP İl Başkanı Aslanoğlu’ndan 1296 muhtara mektup
CHP İl Başkanı Aslanoğlu’ndan 1296 muhtara mektup