Soyer: “Hayatı böyle değiştirip, güzelleştireceğiz”
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin organizasyonuyla üniversiteli gönüllü gençler, eğitim, sosyal olanaklar konusunda dezavantajlı çocuklara sahip çıktı. Buca, Bornova ve Karabağlar’da 4-5-6-7. sınıf öğrencilerinin derslerine yardımcı olmakla yetinmeyen üniversiteliler, çocuklarla oyunlar oynuyor, kültür, spor aktivitelerine katılmalarını sağlıyor.
Yayınlanma :
17.04.2022 11:04
Güncelleme :
17.04.2022 11:04


İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in arka sıralarda yaşayanların hayatını kolaylaştırmak için “adil ve eşit refah” hedefi doğrultusunda çalışan Büyükşehir Belediyesi, kentte okuyan 4-5-6-7. sınıf öğrencilerinin sosyal, duygusal, fiziksel ve eğitsel gelişimlerine katkı sağlamaya devam ediyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Projeler Dairesi Başkanlığı bünyesinde bir araya gelen ve eğitimden geçen 130 üniversiteli gönüllü genç, 19 Mart-23 Nisan arasında devam eden çok güzel bir etkinliğin parçası oldu. Acil Çözüm Ekipleri’nin de çalışma yaptığı Karabağlar, Peker ve Abdi İpekçi mahallesi, Bornova Altındağ ve Çamkule ve Buca Göksu mahallesinde ilköğretim öğrencilerinin yaşadığı desteklenecek aileleri her cumartesi ziyaret eden gençler çocukların derslerine yardımcı oldu, oyunlar oynadı, sohbet etti, yalnız olmadıklarını gösterdi. Programa katılan çocuklar İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin spor, kültür etkinliklerine götürüldü.
Altı hafta sürecek ve 23 Nisan’da Kültürpark’ta düzenlenecek şenlikle tamamlanacak programı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de aile ziyareti yaparak inceledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Bornova Çamkule'de Kılıç ailesini ziyaret etti. Başkan Soyer'e eşi Neptün Soyer, gönüllüler, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Tugay, İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Projeler Dairesi Başkanı Anıl Kaçar da eşlik etti. Başkan Soyer; aile ve üniversiteli gönüllülerle sohbet edip çocuklara hediye verdi.
Soyer: “Daha çok aile ve çocuğa ulaşacağız”
Projenin önemine vurgu yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Genç gönüllü arkadaşlarımız çok güzel bir çalışma yapıyorlar. Evlere gidiyorlar ve evlerdeki çocukların eğitim, sosyal, psikolojik ihtiyaçları konusunda yardımcı oluyorlar. Örneğin matematikte takviye gerekiyorsa matematik öğrencisi arkadaşımız derslerine yardımcı oluyor. Buz pateni kaymaya götürüyorlar, orada başka bir dünya ile tanıştırıyorlar çocuklarımızı. İzmir'de yaşayan, İzmir'de üniversite öğrencisi olan gençlerimiz daha küçük kardeşlerine el uzatıyor. Onların daha güzel bir gelecekle buluşmaları için emek harcıyorlar. Çok güzel ve değerli bağlar kuruluyor. Gönüllü gençlerimizle, çocuklarımızla, kapılarını açan ailelerle iftihar ediyorum. Bu çalışmayla eğitime, sosyal hayata ulaşmakta zorluk çeken çocuklarımızın ufukları açılıyor, vizyonları genişliyor. Daha çok aileye ulaşacağız, daha çok üniversite öğrencimiz gönüllü olacak. Daha çok çocuğumuza onların eli değecek. Daha güzel bir memlekette hep beraber yaşayacağız. Hayatı böyle değiştirip güzelleştireceğiz. Ailelerin, çocukların anlattıklarından çok etkilendim. Bizim için en büyük ödül bir annenin teşekkürü” dedi.
Anne Kılıç: “Çocuklarımızın başarısı artı, hayatımız değişti”
Anne Arzu Kılıç, çocuklarının eğitim konusunda zorluklar yaşadığını ancak gönüllülerin sayesinde hayatlarının değiştiğini anlattı. Kılıç, “Buradaki şartlarımız belli. Kızımın matematikte sıkıntıları vardı. Destek almak istedik ama maddi durumumuz belli. Çok zorlandım. O sırada bu proje karşımıza çıktı. Şimdi kızımın matematik dersleri çok iyi. Çocuklar görmedikleri yerleri görüyor. Çocuklarım buz patenini hiç görmemişlerdi. Havagazı'na daha önce hiç gitmemiştik. Size çok teşekkür ederim. İnşallah benim çocuklarım da büyüyünce böyle projelerde çocukların yanında olacaklar” dedi. Programdan yararlanan dört kardeş de ders notlarının yükseldiğini anlattı.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: