“Torbalı’daki kentsel dönüşümünde yetki ilçe belediyenin”
Yayınlanma :
26.08.2015 10:07
Güncelleme :
26.08.2015 10:07


İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bakanlar Kurulu kararıyla kentsel dönüşüm ve gelişim alanı ilan edilen Torbalı’daki Çaybaşı-Yeni Mahalle’de uygulama yetkisinin Torbalı Belediyesi’ne ait olduğunu açıkladı.
Söz konusu mahalleleri kapsayan 5.7 hektarlık alandaki “Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi” uygulama yetkisi için Torbalı Belediyesi’nce yazılı talepte bulunulduğunu hatırlatan İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, bu talebin 2011 yılında Büyükşehir Meclisi tarafından uygun görüldüğünü ve bu doğrultuda karar alınarak Bakanlar Kurulu onayına sunulmak üzere ilgili Bakanlığa gönderildiğini söyledi.
2012 yılındaki Bakanlar Kurulu kararının ilanından sonra, yine aynı yıl kaleme alınan “Torbalı Belediyesi’ne verilen uygulama yetkisi” ile ilgili yazı, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi kararı ile birlikte ilçe belediyesine bildirildi.
Yetki istendi, verdik
İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, yaşanan süreci şöyle özetledi:
“Ekim 2010 yılında Torbalı Belediye Başkanlığı tarafından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na gönderilen yazıda; Torbalı Belediye Meclisi'nin aldığı karar doğrultusunda (Çaybaşı Yeni Mahalle, Pamukyazı ve Yazıbaşı Kuşçuburun mahallelerinde yaşayan ve ekonomik olanakları sınırlı roman vatandaşlarımıza konut edindirmek amacıyla) TOKİ ile ilçe belediyesinin Çaybaşı Yeni Mahalle’de Kentsel Yenileme projesi yapabilmesi için görüşmeler gerçekleştirildiği bilgisi aktarıldı. İlgili yasada yer alan ‘Büyükşehir Belediye ve mücavir alan sınırları içinde kentsel dönüşüm ve gelişim projesi ilan etmeye büyükşehir belediyeleri yetkilidir. Büyükşehir Belediye Meclisince uygun görülmesi halinde, ilçe belediyeleri kendi sınırları içinde kentsel dönüşüm ve gelişim projeleri uygulayabilir” hükmü çerçevesinde de yetki talebinde bulunuldu.
İzmir Büyükşehir Belediyesi de, bu yazı üzerine, Torbalı Belediyesi'nin kendi belediye sınırları içindeki yaklaşık 5,7 hektarlık bölümde TOKİ ile birlikte kentsel dönüşüm projesi yapabilmesi ve bu alanda uygulama yetkisinin Torbalı İlçe Belediyesi'ne verilebilmesi için işlem başlattı. Sonra bu durum, Bakanlar Kurulu onayına sunulmak üzere ilgili Bakanlığa gönderildi. Ve Çaybaşı Yeni Mahalle, Bakanlar Kurulu kararı ile ‘Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı’ olarak ilan edildi. Söz konusu Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı’nda uygulama yapma yetkisinin, Büyükşehir Belediyesi Meclisi kararı gereğince Torbalı Belediyesi'ne verildiği hususu da, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yine 2012 yılında Torbalı Belediyesi'ne yazı ile bildirildi. ”
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: