Trabzonlular’ın hamsi buluşması

Trabzonlular'ın hamsi buluşması

İzmir’de yaşayan Trabzonlu başarılı iş insanı İhsan Çoruhlu hemşerilerini Ayder Lokantasında buluşturdu. Biraraya gelen Karadenizliler hasret giderdi

Trabzonlular'ın hamsi buluşması

İzmir’de yaşayan Trabzonlu başarılı iş insanı İhsan Çoruhlu hemşerilerini Ayder Lokantasında buluşturdu. Biraraya gelen Karadenizliler hasret giderdi

Trabzonlular'ın hamsi buluşması
12 Aralık 2023 - 12:56

İzmir de yaşayan Trabzonlu iş adamları, bürokratlar ve her kesimden hemşerilerini Karşıyaka’da bulunan Ayder Karadeniz Yöresel Yemekleri Lokantası’nda toplayan başarılı iş insanı İhsan Çoruhlu, “Ülkemizde gerçekten her yönden sıkıntılı dönemler yaşıyoruz. Özellikle iş dünyasında yoğun bir tempo var. Bundan dolayı da sevdiğimiz hemşerilerimizle eskisi gibi bir araya gelip hasret gideremiyorduk. Bir fırsat oluşturarak çok sevdiğimiz hemşerilerimizle hamsi lezzetiyle bir araya geldik. Aslında hamsi elbette ki bizim için güzel bir simge hepimiz her zaman evlerimizde yiyoruz ama dostlarla bir araya gelmek için muhabbetimizi hamsiyle adlandırıyoruz. Eskiden rahmetli hemşerimiz ağabeyimiz, birçok insana el atmış babalık yapmış güzel insan ve yanında birlikte olduğumdan dolayı da kendimi şanslı bulduğumuz Mehmet Niyazoğlu abimiz İzmir’de bu gibi birliktelikleri çok önemser ve yapardı. Bende aynı duygularla sevdiğim değer verdiğim hemşerilerimle bu gibi buluşmalara önem veriyorum. Bu nedenle bu akşam burada Trabzon’umuzun değerli insanlarını bir araya getirmenin sohbet muhabbet ve tanışmalara vesile olmaktan dolayı da çok mutlu oldum. Hepsine teşekkür ediyorum. Bu gibi samimi ortamlarda hemşeriler olarak yaşadığımız güzel şehir İzmir’imizde hemşeri diyaloglarını da ihmal etmemeliyiz” dedi.
 
İş adamı Yusuf Lider, EKAF ( Ege Karadenizliler Genel başkanı ) Dursun Ali Özkan, Çiğli Kaymakamı Adnan Çakıroğlu, Trabzonspor Başkan Yardımcısı Taner Saral, Farma Tek İlaç firması satış müdürü Bayram Mandan, Av. Tansel Ertürk, Prof. Dr. Cenk Sarı, Eski Trabzon İl Sağlık Müdürü Dr. Fatih Niyazoğlu, Narlıdere Kaymakamı Suat Dervişoğlu, Kemalpaşa Karadenizli İş Adamları Derneği kurucularından Kemalettin Keskin, Tarık Danışmaz, Yunus Tiken, Ak Parti Kemalpaşa Meclis üyesi aday adayı Timur Bircan, İş adamı Mehmet Karal ve Trabzonlu bürokratlar ile iş adamları katıldı.
 
EKAF Genel Başkanı Dursun Ali Özkan ise “İzmir’de yaşayan Karadenizliler olarak birlik beraberlik içinde olmalıyız. Bu konu da biz EKAF olarak tüm hemşerilerimizle hareket ederek birlik beraberliği sağlamak ve güzel işler yapmak için varız. Herhangi bir siyaset için dernekçilik yapmıyoruz. Sadece hemşerilerimizle birlik beraberlik içinde olmak tek hedefimiz” dedi.
 
Trabzonlular buluşmasının mimarlarından olan ve hemşeri dayanışmasına çok önem verdiğini belirten başarılı iş adamı Mehmet Karal, “Özellikle gurbette yaşayan hemşerilerimizin başarılı olmaları elbette gurur duyduğumuz konudur. Bu gibi buluşmalarla gurbetteki hemşerimizle hem hasret gideriyoruz hem de daha güçlü bir cemiyetçilik yapmış oluyoruz “dedi.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
“İhtiyaç kredilerinin yerini kredi kartları aldı”
“İhtiyaç kredilerinin yerini kredi kartları aldı”
‘Yazmaktan ve çizmekten asla vazgeçmeyin’
‘Yazmaktan ve çizmekten asla vazgeçmeyin’