“Ülkemizi Denizcilikte Atıl Durumda Bırakamayız”
Saadet Partisi İzmir 2. Bölge 1. Sıra Milletvekili Adayı Bayram Sakartepe, “Ulaştırma ve Denizcilik Bakanlığı'ndan denizciliği ayıracağız, iktidara geldiğimizde denizcilik için ayrı bir bakanlık kurulmasını sağlayacağız” dedi.
Yayınlanma :
22.05.2015 11:51
Güncelleme :
22.05.2015 11:51


Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği Başkanı Adem Şimşek’i makamında ziyaret eden Saadet adayı Sakartepe, denizcilik sektörünün Türkiye'de ve dünyada çok stratejik öneme sahip bir sektör olduğunu belirtti. Sektörün sıkıntılarına da vakıf olduklarını kaydeden Bayram Sakartepe, “Ulaştırma ve Denizcilik Bakanlığı'ndan denizciliği ayıracağız, denizcilik için ayrı bir bakanlık kuracağız. Niçin? Türkiye'nin üç tarafı denizlerle çevrili ve dünyada ender denizleri olan ülkelerin başında geliyor. Böyle bir ülkeyi denizcilikte atıl durumda bırakmak bize yakışmaz.” şeklinde konuştu.
Dünyanın merkezinde olan Türkiye’yi denizcilikte lojistik üs haline getirmeyi arzu ettiklerini dile getiren Milli İttifak adayı Bayram Sakartepe, “Türkiye'yi ticari filo açısından dünyada ilk beşe girecek hamleleri yapmayı arzu ediyoruz. Bunu da tabi ki denizciliğin ayrı bir bakanlık, ayrı bir ihtisas bakanlığı ile olacağını düşünüyoruz. İnşallah bu noktada sizlerden de büyük destekler göreceğimizi düşünüyoruz. Yine denizcilik bakanlığında sizinle ortak işbirliği yapacağız. Ülkemizi Egemizden Akdeniz’e açılan inci konumuna getireceğiz. İzmir de bu noktada en önemli partnerlerimizden, en önemli üslerimizden birisi haline gelecektir.” ifadelerini kullandı.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: