Ulukartal, oğlunun adını yaşatıyor
İzmir’de bugüne kadar çok sayıda sosyal yardım projesinde yer alan, Bornova’da anaokulu yaptıran Oya Ulukartal, 11 yıl önce vefat eden oğlu Sabri Hakkı Ulukartal adına Çeşme’de cami yaptırıp, Diyanet’e teslim etti.
Yayınlanma :
07.06.2021 10:41
Güncelleme :
07.06.2021 14:45


İstanbul’da gittiği spor salonunda kalp krizi geçirerek yaşamını yitiren Ulukartal Holding ve İntegral Yatırım’ın kurucusu Sabri Hakkı Ulukartal’ın anısı, İzmir’de anaokulundan sonra, Çeşme’de camide yaşayacak. Kartal Makarnaları’nın kurucusu İzmirli tanınmış iş insanı olan eşi Önder Osman Ulukartal’ı bir ay önce kaybeden iş kadını Oya Ulukartal, oğlu Sabri Hakkı Ulukartal’ın adını taşıyan caminin açılışını gerçekleştirdi. Çeşme’nin Boyalık Mahallesi’ndeki arsada 4 ay gibi kısa sürede tamamlanan caminin mimarlığını Çağlarırmak İnşaat A.Ş. Volkan Çağlarırmak yaptı. Tüm harcamaları Oya Ulukartal tarafından karşılanan Hakkı Ulukartal Camisi Alaçatı mimarisine göre inşa edildi.
Çok sayıda davetlinin katıldığı caminin açılış töreninde, kurdeleyi işkadını Oya Ulukartal, Çeşme İlçe Müftüsü Halil Kara, Hisar Cami Müezzini Muzaffer Gülmez ve iş insanı Fuat Ocakoğlu birlikte kesti. Açılış sonrası Kur’an-ı Kerim’den sureler okundu.
11. Ölüm Yıldönümünde Açıldı
Camiyi Çeşme’ye kazandıran Oya Ulukartal, “Burası daha önce de camiydi ama harabeye dönmüştü. Depremde tamamen yıkıldı. Önünden geçerken hep üzülüyordum. Müftülüğe müracaat ettim. Bu camiyi yaptırmak istediğimi ilettim. İmkanlarım elverdiği sürece eşimin ve oğlumun adını yaşatmak istiyorum. Bornova’da 250 öğrencilik anaokulu yaptırdık. Yine oğlumun adını taşıyor. Açılışını Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan gerçekleştirdi. Oğlum ve eşimin adını yaşatmak için bir de cami yaptırayım istedim. Müracaatını yaptım sağolsun müftümüz Halil Kara bey çok ilgi gösterdi. Başvurular tamamlandı, tüm kurumlar olur verdi ve uygun gördüler. Bu şekilde inşaata başladım. 4 ay gibi kısa bir sürede bu hale getirdik. Açılışını, oğlumun ölüm yıldönümüne yetiştirdik. İnşaatla devamlı meşgul oldum. Çok iyi bir mimarımız var. Adı Volkan Çağlarırmak. Bu hayrı yaparak oğlumun adını yaşattım. Allah bana ömür verdiği müddetçe ve imkanlarım elverdiğince oğlumun adını, ayrıca 10 Mayıs 2021’de kaybettiğim eşim Önder Osman Ulukartal’ın adını yaşatmaya devam edeceğim” diye konuştu.
Kubbe Binaya Yük Getirmiyor
Mimar Volkan Çağlarırmak da, “Yaklaşık 20 sene önce yapılan bir cami. Son depremle ciddi bir şekilde hasar gördü. Oya Ulukartal öncülüğünde proje hazırladık. Alaçatı mimarisine uygun cami inşaatımızı tamamladık. Kubbemiz binaya yük getirmeyecek şekilde çelik konstrüksiyonla kuruldu. Yanında 2+1 dubleks lojmanı var. Komple anahtar teslim yaptık. Güzel bir mimari oldu” dedi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: