UNESCO DÜNYA MİRASI BERGAMA, BERLİN YOLCUSU
Bergama Belediyesi, Bergama’nın UNESCO Dünya Miras Listesi’ne girmesinin ardından turizmi geliştirmeye yönelik projelerine hız kazandırdı. Çalışmaların en önemli ayaklarından biri ise sektör otoritelerinin yer aldığı turizm fuarları.
Yayınlanma :
02.03.2015 13:04
Güncelleme :
02.03.2015 13:04
Ocak ayında İstanbul’daki Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm Fuarı – EMİTT’e ve Hollanda’daki UTRECHT Turizm Fuarı’na katılan belediyenin şimdiki rotası ise Almanya.
Bergama Belediyesi, 4 – 8 Mart tarihleri arasında düzenlenecek ITB Berlin Turizm Fuarı için hazırlıklarını tamamladı. Geçtiğimiz yıllarda da fuara düzenli olarak katılan belediye bu yıl İzmir Kalkınma Ajansı’nın (İZKA) UNESCO Dünya Mirası Bergama’yı öne çıkartarak hazırladığı stantta yer alacak.
Dünyanın en saygın turizm fuarlarından biri olarak nitelenen ITB’de, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç de hazır bulunacak.
Başkan Gönenç, fuar boyunca turizm profesyonelleri ile bir araya gelip Bergama’da turizm sektörünün kalkınması için yeni yol haritaları belirleyecek.
Bergama Ticaret Odası temsilcilerinin de katılacağı fuarda Gönenç’in yoğun bir görüşme trafiği olacak. Bergama Belediye Başkanı’nın, Ticaret Odası Başkanı Fikret Ürper’in de eşlik edeceği görüşmeleri Pergamon Museum Müdürü Profesor Doktor Andreas Scholl ile başlayacak.
Pergamon Museum olarak bilinen Bergama Müzesi’nde sergilenen Zeus Sunağı, restorasyonlar nedeniyle 5 yıl süreyle kapalı olacak. Gönenç ve Ürper ise müze müdürü Andreas Scholl ile Bergama’nın tanıtım çalışmaları için işbirliği geliştirme konusunda fikir alışverişinde bulunacak.
Bergama Belediye Başkanı daha sonra,Studiosus Reisen VakfıBölge Müdürü Ulrich Bradner ve KAI Vakfı Başkanı Doktor Englar ile toplantı yapacak.
Berlin’de gerçekleştirecekleri temasların önemine dikkat çeken Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç“Gündemimiz eşsiz tarihi mirası ve kültürel zenginlikleri UNESCO tarafından taçlandırılan Dünya Mirası Bergama. Gündemimiz turizm. Bergama’yı Türkiye’de kültür turizminin merkezi haline getirmek için önemli çalışmalar yapıyoruz. Gerek yurt içinde gerekse yurt dışında konunun uzmanları ile bir araya gelip değerlendirmeler yapıyor; UNESCO’nun sağladığı katma değeri arttırmak için çabalıyoruz” dedi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: