Vatanı Korumak Çocukları Korumakla Başlar
Cumhuriyet Halk Partisi Efes Selçuk İlçe Başkanı İpek Onbaşıoğlu, Efes Selçuk’ta 5 kardeşin ölümü ile sonuçlanan faciaya ilişkin bir basın açıklaması yaptı. Yaptığı basın açıklamasında derinleşen yoksulluğun artık sosyal facialara sebep olduğunun altını çizen Başkan Onbaşıoğlu “kadın dirençsizliği” kavramına da dikkat çekti.
Yayınlanma :
13.11.2024 16:48
Güncelleme :
13.11.2024 16:48


GİDEREK ARTAN BİR KADIN DİRENÇSİZLİĞİ VAR
Türkiye’de her geçen gün derinleşen yoksulluğun en çok kadınları ve çocukları etkilediğini belirten Başkan Onbaşıoğlu; “Türkiye’de 20 yılı aşkın süredir iktidarın sahipleri, halkın istek ve ihtiyaçlarına cevap vermek şöyle dursun halkın yoksullaşması karşısında seyirci kalmaya devam ediyor. Türkiye’de giderek derinleşen yoksulluk var, eşitsizlik var, büyük bir geçim sıkıntısı var. Daha açık bir şekilde ifade etmek gerekirse, insanımız geçinemiyor, temel ihtiyaçlarını karşılayamıyor. Bugün partimizin grup toplantısında Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’in de belirttiği gibi Türkiye’de yoksulluk ve güvencesizliğin içinde giderek artan bir kadın dirençsizliği var ve kimse buna gözü kulağı kapalı kalamaz. Parti grubumuz bu konuda bir araştırma önergesi yazacaktır” dedi.
YEREL YÖNETİMLERİN ELİ KOLU BAĞLANIYOR
Yaptığı basın açıklamasında “sosyal devlet” kavramına dikkat çeken İpek Onbaşıoğlu; “Türkiye Cumhuriyeti’nin niteliklerinden biri olan sosyal devlet olgusunu güçlendirmek şöyle dursun, iktidar kendi zenginlerini yaratırken halkın büyük bir çoğunluğu artan gelir adaletsizliği altında eziliyor. Efes Selçuk’ta memleketimizde yaşanan bu kahredici olay ise sosyal adaletsizliğin artık büyük bir toplumsal sorun olduğunu gözler önüne seriyor. Çocuklarımız yatağa aç giriyor. Anneler ve babalar çocuklarını geçindirebilmek için çalışsa da alım güçleri yetersiz kalıyor. Tam bu noktada halka en yakın kurumlar olan belediyelerin her geçen gün eli kolu bağlanıyor. Belediye bütçelerine göz dikilirken, bu belediyelerin aynı zamanda halkın en kolay şekilde ulaşabildiği, istek ve ihtiyaçlarını en rahat şekilde iletebileceği unutuluyor” dedi.
HALK TEMEL İHTİYAÇLARINI KARŞILAYAMIYOR
Vatandaşların temel yaşamsal ihtiyaçlarını karşılamada zorlandığını vurgulayan; “Bugün Türkiye’de bir sadaka kültürü oluşturuldu. Bu sadaka kültürü yurttaşların üretip çalışabilecekleri bir ekonomik sistemin de yok edilmesiyle yoksul kitleler oluşturuyor. Oluşan bu yoksul kitleler günlük hayatın içerisinde temel yaşamsal ihtiyaçlarını karşılayamıyor. Kadın istihdamına set vurulurken, kadınların çalışma hayatına katılması için hiçbir teşvik sunulmuyor. Kadın dirençsizliği artıyor. Kız çocuklarının eğitimi başta olmak üzere özellikle bir zamanlar orta sınıf diye tabir edilen ama şimdilerde giderek yoksullaşan halk kitlelerinin çocukları nitelikli eğitim alamıyor. Efes Selçuk’ta yaşanan ve hepimizi derinden üzen bu facianın ortaya çıkardığı tabloda işte bunlar yer almaktadır. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak yardımlaşmadan dayanışmaya giden bir anlayışla zor günleri aşmayı yol haritası olarak belirlemişken sadaka kültürünü benimseyen iktidar derinleşen ekonomik krizin ve sosyal adaletsizliğin yarattığı bu tabloya seyirci kalmaya devam ediyor” dedi.
“Vatanı Korumak Çocukları Korumakla Başlar”
Çocukların iktidarın yanı sıra yerel yönetimlerin ve toplumun sorumluluğunda olduğunu vurgulayan CHP Efes Selçuk İlçe Başkanı İpek Onbaşıoğlu basın açıklamasını şu sözlerle devam ettirdi: "Çocuklarımız oyun oynamaları, eğitim almaları, resim yapmaları ve sadece gelecekleri ile kocaman hayaller kurmaları gereken bir yaşta sosyal ekonomik krizden, sosyal adaletsizlikten dolayı beslenemiyor, eğitim alamıyor.
Şüphesiz çocuklarımız hepimizin sorumluğundadır. Bu sorumluluk iktidara, yerel yönetimlere ve toplumun tümüne aittir. Ancak iktidarın bozduğu dengeleri ne yerel yönetimler ne de toplumsal dayanışma düzeltemiyor.
Çok üzgün olmamızın Efes Selçuk’ta yaşadığımız ve 5 yavrumuzun kaybına neden olan kahredici olayın çaresi olmadığını biliyoruz. Ama biz gelecek günler için bir kez daha bulunduğumuz tabloyu netleştirmemiz, sebepleri, sonuçları irdelememiz gerektiği kanaatindeyiz.
Bu ülke çocuklarına sahip çıkmalı, hiçbir çocuk yatağa aç girmemeli, anneler, babalar çocuklarına alacakları kalem defter için kaygılanmamalı. Bir iktidar tüm bu güvenceleri yurttaşlarına sağlamalı.
Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk; “Vatanı korumak çocukları korumakla başlar” demiştir. Hep birlikte çocuklarımızı korumalı, onlara sahip çıkmalıyız."
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: