“Yarımada projelerimiz hazır”
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, hazırladıkları projeleri hayata geçirdiklerinde Karaburun Yarımadası’nın dünyanın göz bebeği haline geleceğini belirtti.
Yayınlanma :
21.01.2019 10:09
Güncelleme :
21.01.2019 10:09


Karaburunluların adeta cennette yaşadığını ifade eden Zeybekci, ama gözüne çarpan bazı yapıların yanlış yapıldığını, hükümet binasının da bu yapılar arasında yer aldığını söyleyerek şöyle devam etti:
“Buraya başka bir mimari lazım. Karakteri, şahsiyeti olması lazım. Belediye bununla ilgili çalışmalı. Yeni yol haritamızda Karaburun Yarımadası’yla ilgili de projelerimiz hazır. Yarımadayı dünyanın göz bebeği haline getireceğiz. Ama yapılaşma anlamında değil… Burayı minimum yapılaşmayla dünyanın bilim ve teknoloji merkezi anlamında serbest bir vadi haline getireceğiz. Tüm dünya buraya gelecek. Göz bebeğimiz gibi bakacağız buralara. Dünyanın en seçkinlerinin geldiği, en seçkinlere hitap eden bir Karaburun hedefimiz. İlçe sakinimiz, köylümüz mutlu, mesut, varlık içinde olacak. En lüks yatların yanaştığı, aldığı hizmetinin bedelini ödediği, katma değerinin yükseldiği bir Karaburun.”
"İzmir’in yaşam tarzı, benim yaşam tarzım. Kim kime ne söyleyebilir ki? Nerede karışılmış ki?" ifadesini kullanan Nihat Zeybekci, projeler üretemeyenlerin lafı başka yerlere taşımaya çalıştıklarını aktardı. Atatürk'ün cumhuriyetin kurucusu, milletin baş tacı olduğunu, yalnız Türkiye'nin değil kültür coğrafyasının kahramanı olduğunu kaydeden Zeybekci, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ‘Hayatta en hakiki mürşit ilimdir, fendir’ diyor. Ne yaptın ilimle, fenle, şehircilikle ilgili. Kurtuluş Savaşı’ndan hemen sonra ‘Kurtuluş savaşımızı kazandık, düşmanı kovduk, asıl bağımsızlık savaşımız iktisadi ve ekonomi alanındadır, sanayidedir, yeni başlıyor’ diyor. Asıl bağımsızlık budur; başkalarının eline bakmamak, namerde muhtaç olmamaktır. Birilerinin eline bakarsan emir de alırsın, talimat ta alırsın” görüşünü aktardı.
Karaburun’da AK Parti ve MHP ilçe teşkilatlarını ziyaret eden Zeybekci, daha sonra Nergis Festival alanına giderek festival için ilçeye gelen vatandaşlarla sohbet etti, kadınlara nergis hediye etti. Çevresinde toplanan vatandaşların talepleri üzerine tek tek özçekim yapan Zeybekci, karşılaştığı CHP’li Kamil Oktay Sındır’la tokalaştı.
Zeybekci'ye programı boyunca AK Parti Belediye Başkan adayı Ferhan Eroğlu, AK Parti ve MHP İlçe Başkanları, partililer eşlik etti. Mordoğan beldesini de ziyaret eden Zeybekci, burada engelli 7 yaşındaki Nazif Alkan'ı sevdi. “Cumhurbaşkanı Erdoğan senin neyin olur” diye soran Zeybekci, “Dedem” deyince ortalığı kahkahaya boğdu. Bornova Ege Yörükleri Kültür ve Dayanışma Derneği üyeleriyle de bir araya gelen AK Parti adayı, daha sonra bir bowling salonuna geçti. Burada gençlerle sohbet edip bowling oynadı.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: