Yarıyıl tatilinin heyecanı Karşıyaka’da...

Yarıyıl tatilinin heyecanı Karşıyaka’da yaşanacak!

Yarıyıl tatilinde çocukların eğlenerek öğrenmesini, çevre ve bilim konularında farkındalık kazanmalarını sağlamak için Karşıyaka Belediyesi Evrensel Çocuk Merkezi ve planetaryumda birbirinden eğitici programlar olacak

Yarıyıl tatilinin heyecanı Karşıyaka’da yaşanacak!

Yarıyıl tatilinde çocukların eğlenerek öğrenmesini, çevre ve bilim konularında farkındalık kazanmalarını sağlamak için Karşıyaka Belediyesi Evrensel Çocuk Merkezi ve planetaryumda birbirinden eğitici programlar olacak

Yarıyıl tatilinin heyecanı Karşıyaka’da yaşanacak!
19 Ocak 2024 - 12:15

Karşıyaka Belediyesi, yarıyıl tatiline giren çocukları bilim ve eğlence ile buluşturacak. Karşıyaka Belediyesi Evrensel Çocuk Merkezi ve planetaryumda paleontologlar, biyologlar, fizikçiler, aile-çocuk danışma ve müze rehberleri ile hazırlanan program kapsamında yarıyıl tatiline özel atölye çalışmaları, film gösterimleri ve dans gösterileri olacak. Diğer yandan; Cordelion Mutfak Sanatları Merkezi de lezzet dolu atölyeleriyle çocukları konuk edecek.
 
Alanında ilk ve tek olan Evrensel Çocuk Merkezi Karşıyaka Eğitim Kampüsü’nde çamurdann fosil bilimciler atölyesine çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecek. Yarıyıl tatilinde eğlenirken öğrenecekler. Çeşitli yaş gruplarına yönelik ‘kuvvet ve hareket’, ‘bez çanta boyama’, ‘yıldızların parmak izi’, ‘dino kaşifler’, ‘fosil bilimciler’, ‘hayalimdeki gezegenler’, ‘parfüm’, ‘tutkal yapım’, ‘iskelet sistemi’ ve ‘manyetik çamur’ atölyeleri gerçekleştirilecek. Hafta sonları ek seans olarak ‘Bez Çanta Boyama Atölyesi’ 4-7 yaş minikleri konuk edecek. 20-30 Ocak arası ve 1-3 Şubat’ta ‘Ormanda Biri Var’ tiyatro oyunu gösterilecek. 21-31 Ocak arası ve 2 Şubat’ta bubble show, dans gösterisi ve yüz boyama etkinlikleri yapılacak.
 
Evrensel Çocuk Merkezi Karşıyaka Eğitim Kampüsü’nde Eylül 2021’de hizmete açılan ve Ege Bölgesi’nin en büyüğü olan planetaryumda tatile özel film gösterimleri olacak. Hafta içi her gün ‘Işık Krallığı’, ‘Çocuklar İçin Güneş Sistemi’, ‘Ağaçların Yaşamı’, ‘Astralis’, ‘Işık İle Yolculuk’ ile programa yeni eklenen ‘Dünya Dışından’ filmleri gösterilecek. Hafta sonu ek seans olarak ‘Işık Krallığı’ izleyicileri konuk edecek. Kubbe şeklinde, 16 metre çapında bir çatıya sahip olan mekan özgün yapı, mimari, büyüklük, içerik ve teknolojik özellikleriyle dikkat çekiyor. Türkiye’nin en donanımlı ve yüksek kapasiteli planetaryumları arasındaki tesis, 360 derece evren küresinde film izlemeye olanak sağlıyor.
 
Kısa zamanda çocuk ve gençlerin çok beğendiği, maceranın yeni adresi olan Yalı Mahallesi’ndeki Macera Park da hizmet verecek. Tesiste 65 metrelik zipline, tırmanma duvarı ve üst kat ip parkurunun bulunan bölüm 7 yaş üzeri, 120 cm’den uzun ve 40-120 kg aralığındaki tüm konuklara hizmet veriyor. İp parkurunda geometrik şekil, hamak köprü, ayak izi adımlama, sallanan lastik, komando köprüsü yer alıyor. Alt kat ip parkuru, ağ trambolin ve salto trambolinden oluşan bölüm 4 yaş ve üzerine hitap ediyor. Buradaki ip parkurunda 9 farklı oyun grubu bulunuyor. Minikler kum torbaları, tüp geçit, sandık köprü ve lastik köprü oyunlarında maceranın ve eğlencenin tadını çıkarıyor. Alan içindeki Macera Parkı Kafe de kullanıcılara ve çevre sakinlerine hizmet sunmaya devam ediyor.
 
MSM’DE lezzet dolu atölyeler
Karşıyaka Belediyesi iştiraki Kent A.Ş. bünyesindeki Cordelion Mutfak Sanatları Merkezi de yarıyıl tatilinde çocuk ve gençlere yönelik keyifli atölyeler gerçekleştirecek. Program kapsamında 23 Ocak’ta ‘Mutlu Pizzalar’ (5-12 yaş), 25 Ocak’ta ‘Bom Bom Çikolata’ (5-12 yaş) ve ‘Genç Meksikalı Taco’ (12-17 yaş), 28 Ocak’ta ‘Şef Adnan Öztürk ile Genç Sushi’ (12-17 yaş), 29 ve 30 Ocak’ta ‘Genç Barista’ (14-17 yaş) atölyeleri düzenlenecek. Anne-çocuk atölyelerinde 26 Ocak’ta ‘Pizza’, 27 Ocak’ta ‘Şef Ezgi Canbaz ile Cupcake Tasarım’ ve 28 Ocak’ta ‘Şef Adnan Öztürk ile Sushi’ yapımına dair bilgiler paylaşılacak. Bu atölyelere 5-12 yaş arası çocuklar, anneleri ile birlikte katılacak. Ahmet Taner Kışlalı Parkı Gondol Kafe yanında bulunan MSM’de sınırlı kontenjan ile gerçekleştirilen atölyelere katılmak isteyenler 0232 337 26 44 veya 0552 037 00 47 numaralı telefonlardan ayrıntılı bilgi alabilecek ve ön kayıt yaptırabilecek.
 
Çocukların tatillerini eğlenceli olduğu kadar nitelikli aktiviteler ile geçirmelerini amaçladıklarını vurgulayan Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Çocuklarımızın umutla ilerlemesi, sahip oldukları evrensel değerleri korumaları bununla birlikte sanat, bilim ve sporla büyümeleri için çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Etkinlik ve programlarımızda bunu odak noktamıza alıyor, kentimize kazandırdığımız merkezlerimizde bu anlayışla hizmet veriyoruz. Evrensel Çocuk Merkezi eğitim Kampüsü ve planetaryum hizmet anlayışımızda önemli noktada. Bu nitelikli ve çağdaş tesiste eğitici ve eğlenceli deneyimler sunuyoruz. Teknolojik altyapısıyla Türkiye'nin en iyilerinden planetaryuma, Evrensel Çocuk Merkezi Eğitim Kampüsü’ne, Macera Park’a ve Cordelion Mutfak Sanatları Merkezi’ne tüm çocukları ve aileleri bekliyoruz. Şimdiden keyifli ve sağlıklı tatiller dilerim” dedi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Seferihisar’da Mayıs ayı meclisi toplandı
Seferihisar’da Mayıs ayı meclisi toplandı
Başkan Mutlu’dan doğalgaz zirvesi
Başkan Mutlu’dan doğalgaz zirvesi