İzmir'de merkezi yönetim- yerel yönetim işbirliğinin olumlu...
Birol Keskin

Birol Keskin

Birol Keskin

İzmir'de merkezi yönetim- yerel yönetim işbirliğinin olumlu sonuçları!

25 Mart 2021 - 23:18

Sevgili okurlarımın yakından bildiği gibi merkezi yönetim ile yerel yönetimin işbirliğinin bir kente çok şey kazandıracağını, o kenti kalkınmada uçuracağını yazar-söylerim. Nitekim geçen yazımda İBB başkanı sayın Tunç Soyer’in Buca ve Narlıdere metroları ve Çiğli tramvayı için bağlantı kurduğu dış kredilere devlet desteğini sayın Cumhurbaşkanımıza sunduğunu yazmıştım. Ve sonuç: AK Parti İzmir il başkanı Kerem Ali Sürekli Medya Platformuna yaptığı açıklamada , “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İzmir’e ne kadar önem verdiğini bir kez daha göstermiş oldu. Büyükşehir Belediyesi’nin talep ettiği krediyi onayladı. Başkan Tunç Soyer’den teşekkür mesajı da geldi” dedi

  •  
Gazeteler bu haberi: “İzmir Kazandı!” manşetiyle verdi. Doğruydu, şu veya bu partiden ziyade halkın hizmet isteğinin kazanması önemliydi. 
İzmir basınında uzun yıllardır görev yapan dost, arkadaş gazetecilerin buluştuğu Medya Platformu yine haber atlattı. Medya Platformu üyelerini ağırlayan AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli hükümet ve yerel yönetim işbirliğiyle kentte pek çok projenin önünün açıldığını söyledi.
Neydi bu projeler?
Kentsel dönüşüm, metro, Karşıyaka stadı, şehir hastanesi, Özkanlar Pazaryeri, Karabağlar Yeşillik caddesinin devri, İzmir Elektrik fabrikasının müze yapılması ve diğerleri. Şimdi sayın Kerem Ali Süreklinin Medya Platformuna özel açıklamalarını aktarayım:
 “Kentsel dönüşümde İzmir’e özgü bir kolaylık sağlanacak. Finansman konusunda rakamlar yükseltildi, kazanılmış mülkiyet haklarının korunması yolunda bir karar alındı. Şu anda ilçe belediyeleri kazanılmış mülkiyet haklarını korumak için plan çalışmalarını yapıyorlar. Kentsel dönüşümün önü açıldı.”
“Karşıyaka stadında ise; Karşıyaka Belediyesi, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa bir çözüm üzerinde çalışılıyor. Herkes elini taşın altına koyuyor. Korona salgınının ikinci pikinden önce bir mesafe kaydedilmişti. Şimdi protokolle ilgili son rötuşlar yapılıyor. Gençlik ve Spor Bakanımızı İzmir’e bekliyoruz. Stadyum normal şartlarda bitmiş ve Karşıyaka Spor Kulübümüz 2-3 yıldır burada oynuyor olacaktı ama engellendi. Artık stadyum üzerinden siyaset yapmama kararı aldık. Sonuç olarak o stat oraya yapılacak. Son 3-4 yıl içinde buna benzer işbirliklerinin güzel sonuçlarını aldık. Özkanlar Pazaryeri’nin çözümü de ortaklaşa bir çalışmanın ürünüdür. Karabağlar Yeşillik Caddesi’nin devri konusu hızlı bir şekilde gerçekleşti. Buca Metrosu’nun ve Çiğli Tramvayı’nın onayı alındı.”
“Şehir Hastanesi’nde de ekim ayında sona gelineceğini sözlerine ekleyen Sürekli, “Fiziki olarak bina 29 Ekim’de açılmış olacak ama tıbbi hizmet verilmesi için aralık- ocak ayını beklememiz gerekecek. Öte yandan İzmir Elektrik Fabrikası’nın ise müze olarak değerlendirilebileceğini düşünüyoruz”
  •  
Hani halk arasında bir söz vardır; aklın yolu birdir, diye. Görüldüğü gibi merkezi yönetimle yerel yönetimin işbirliği ve koordinasyonu sonucu kazanan halk oluyor, kazanan kentlerimiz, ülkemiz oluyor, kazanan İzmir oluyor!
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum