Mors Şinasi Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi Açılıyor!
Opt. Dr. Muzaffer YURTTAŞ

Opt. Dr. Muzaffer YURTTAŞ

Mors Şinasi Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi Açılıyor!

05 Kasım 2022 - 16:43

Manisa için güzel bir gelişmeden sizleri haberdar  etmek istiyorum. Bu konuyu yakından takip ediyorum ve yeri geldikçe dile getirmeye çalışıyorum. Manisa Merkez Efendi Devlet Hastanesi bünyesinde yeni doğan yoğun bakım ünitesi açılıyor. Moris Şinasi Uluslararası Çocuk Derneği tarafından yoğun bakım ünitesinin tüm araç gereç ve cihazları hastaneye bağışlandı. Yakın zaman içinde ünite hizmete girecek.
Önemli bir vefa örneği olan Uluslararası Moris Şinasi Hastanesi’nin bir bölümü Yeşilay Derneği tarafından YEDAM hizmetleri için kullanılıyor. Tütün, alkol, madde, teknoloji, kumar bağımlılarına ve yakınlarına, ücretsiz psikolojik ve sosyal hizmet desteği veriliyor.
Zaman zaman yazılarımda bu hastanenin hayırlı bir amaç için yapıldığını, bu amaç doğrultusunda hizmetlerinin devam etmesi gerektiğini dile getirmeye çalışıyorum. Eski hastane binasının restore edilip korunarak çocuk sağlığı ve bakim hizmetlerinde kullanılması gerektiğini ifade etmeye çakışıyorum. Manisalı pek çok hemşehrimizin de bu vefa örneği hastanenin ve binaların yapılış amacı doğrultusunda hizmet vermesinden yana olduğunu biliyorum. Yenidoğan ünitesine Moris Şinasi Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi isminin verilmesini önemli bir gelişme olarak görüyorum. Yeni göreve başlayan Sağlık İl Müdürü Sayın Erol Karaca ve ekibinin bu hastaneye sahip çıkacağına ve korunarak ve restore edilerek çocuk sağlığı hizmetleri (çocuk diş sağlığı, çocuk psikiyatrisi, çocuk hastalıkları) gibi vakfa uygun hizmetlerin yapılması konusunda gerekli çalışmaları yapacaklarına inanıyorum.
Yeni açılan Moris Şinasi Yeni Doğan Yoğun Bakım ünitesinin hayırlı olmasını diliyorum. Bu vesile ile bu ünitenin tüm araç gereç ve cihazlarını alarak hastaneye teslim eden Uluslararası Moris Şinasi Çocuk Derneği başkanı Sayın Tuncay Özer ve dernek yönetimine teşekkür ediyorum. Merkez Efendi Devlet Hastanesi başhekimi, müdürü ve idarecilerini de kutluyorum.
 
Dr. Muzaffer Yurttaş
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum