Yeni partilere kimler gidecek?
Zaptiye

Zaptiye

Yeni partilere kimler gidecek?

26 Eylül 2019 - 16:14

AK Parti’den ayrılarak partileşme sürecine giren eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ile eski Ekonomiden Sorumlu Bakan Ali Babacan son günlerde kulislerde en çok adı geçen isimler oldular.
Özellikle İzmir gibi AK Partili küskün sayısının çok yüksek olduğu bir ilde kimlerin yeni partilerde görev alacağı gündemi oluşturuyor. Her iki partinin 50 şer kişilik il yönetimi, kadın ve gençlik kolları il yönetimleri ile sayı bir hayli artıyor. Buna ilçe yönetimleri ile kadın ve gençlik kollarını eklerseniz siyasi hareketliliği tahmin edebilirsiniz.
Kulislerde konuşulanlara göre Ahmet Davutoğlu’nun partisi AK Partili isimleri bünyesine almaya çalışırken Ali Babacan ise diğer partilerden de isimleri bünyesine almak istiyor. AK Partiden her iki partiye geçen isimler netleştiğinde siyasetteki karşılıklarına bakarak daha net şeyler yazabiliriz. Ancak şu anda görünen teşkilatta görevde olan isimlerde kopma beklenmiyor. Ancak eski yönetimlerde görev yapan ve kendini dışlanmış hissedenler bu partilere geçebilir.
Şimdilik gelişmeleri izliyoruz. Yakında yeni kulis bilgileri ile karşınızda olacağım.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum