Ye, iç, zayıfla!
Yayınlanma :
22.07.2015 08:52
Güncelleme :
22.07.2015 14:03


Bayraklı Belediyesi zumba ve pilates gibi kadınlara yönelik aktivitelere bir yenisini daha ekledi. Son yılların gözde sporu limbering kursuna kadınların yoğun ilgi gösterirken erkekler de başvuru yaptı. Limbering sporu kamburluk, eklemlerde ağrılara iyi geliyor, kasların ve kemiklerin güçlenmesini sağlıyor.
“Kadınlar için zarafet ve incelme sistemi, ye, iç zayıfla” sloganıyla özellikle kadınların büyük ilgi gösterdiği Limbering, şimdi de Bayraklı’da…Kelime anlamı gevşeme, esneme olan Limbering günlük koşuşturmaca ve yaşam telaşı içerisinde kullanmaya fırsat bulamadığımız ve gün geçtikçe tembelleşen kasları yeniden aktiviteyle buluşturuyor. Limbering'i yapmakta olduğunuz bir spor faaliyetinin öncesinde ve sonrasında kaslarınızı ısıtmak, esnetmek ve gevşetmekte kullanılabileceğiniz gibi, tek başına Limbering uygulamalarını bir spor faaliyeti olarak da kullanılabiliyor. Limbering sporu kamburluk, eklemlerde ağrılara iyi geliyor, kasların ve kemiklerin güçlenmesini sağlıyor.
ANNESİ SAYESİNDE LİMBERİNGLE TANIŞTI
Bayraklı Belediyesi İhsan Alyanak Kültür Merkezinde 3 haftadır verilen Limbering kursuna ilgi yoğun. Kadınların yanında erkekler de bu spora ilgi gösteriyor. Limbering ile annesi sayesinde tanıştığını dile getiren Burak Yılmaz, “3 yıl futbol kariyerim oldu. Body ve fitness yaptım. Böyle bir antrenman sistemi görmedim. Vücudun tüm kaslarını aktif bir şekilde çalıştırdığı için yararlı buluyorum. Sırt ağrıları ve duruş güzelliğine de katkısı var. Yaptığım sporun tüm vücuda etkisini hissedebiliyorum” dedi.
AĞRILARIM AZALDI
Limbering kursuna başından beri katılarak dersleri kaçırmayan Tuğba Çetinöz ise , “Yıllardır böyle bir spora alışkın olmadığımız için ilk dönemlerde ağrılı geçti. Benim boynumda fıtık var. Ağrılarımın yavaş yavaş azaldığını hissediyorum. Sonuna kadar devam edeceğim. Hatta bunun için işe başlamadım. Bu sporda ilerlemeyi düşünüyorum” diye konuştu.
ESNEME SPORU
Kurs öğretmeni Fikret Bayram, “Limbering dersi esneme, esnetme sporudur. Bu sporda bel ağrısı sırt ağrısı mesleki rahatsızlıklar dahil birçok rahatsızlığa tedavi fırsatı buluyoruz. Aynı zamanda sporcularımız esneme, estetik ve zarafet kazanıyor. Beden ölçülerinde düşme oluyor. Çok sağlıklı bir spor” dedi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: