BAŞKAN GÖRMEZ KENT KONSEYİNDE KONUŞTU
“Torbalı bir devlet üniversitesine artık hazır”
Yayınlanma :
11.12.2015 12:08
Güncelleme :
11.12.2015 12:08


Torbalı Kent Konseyi toplantısında konuşan Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, son 18 ayda gerçekleştirdikleri hizmetleri anlattı. İlçenin artık bir devlet üniversitesine hazır olduğunu belirtti.
Torbalı’nın 2015 yılında hem kamu yatırımları hem de belediye hizmetlerinde altın yılını yaşadığını, 2016 yılı hedefinin ise tam bir sıçrama olacağını kaydeden Başkan Görmez konuşmasını şöyle sürdürdü,” 250 yataklı modern devlet hastanemizin inşaatı planlandığı gibi devam ediyor. Sadece kaba inşaatına 53 milyon harcanıyor.”
FETREK ÇAYI SULTANLAR VADİSİ TAM HIZ
Küçük Menderes Nehri'ni besleyen, Torbalı'yı bölgenin tarımsal üretim merkezi haline getiren Fetrek Çayı’ndaki yoğun kirlenmeyle yok olma tehlikesini ortadan kaldırıyoruz.
Suyu, toprağı koruyacak ve burayı Türkiye'nin en büyük sosyal yaşam kampüsüne dönüştürecek 22 Km’lik Fetrek Çayı Sultanlar Vadisi Projesi için çalışmalara başlandı.
HUZUREVİ AÇILIYOR
Yapımı belediyemizce tamamlanan İzmir’in en modern Huzurevi’ni yakında hizmete açıyoruz. 100 yaşlımıza beş yıldızlı otel kalitesinde hizmet verecek bu tesislerin işletmeciliğini alanında daha profesyonel olan Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na devrettik.
Yeni sosyal tesisler, parklar, yaşam alanları, bisiklet yolları, spor sahaları için 12 bin metrekarelik arsa istimlak ederek 3 milyon TL’den fazla ödeme yaptık.
Eğitim öğretime destek olmak için okullarımıza 50,000 metrekare arsa bağışında bulunduk. 3 okulun inşaatı bitti. 4 okulun yapımı devam ediyor. 11 okul için bakanlığa yatırım teklifi gönderildi.
İZMİR’DE BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRDİK.
İzmir’de bir ilki gerçekleştirdik ve çöp ayrıştırma tesisi kurduk. Bütün atıkları ayrıştırıyor, ekonomiye ve çevreye değer katıyoruz. Kültür-sanat ve spor okullarımız ile yüzlerce vatandaşımıza hitap ediyoruz .
ÜNİVERSİTE NEDEN OLMASIN?
Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, kentin sahip olduğu potansiyelin ve stratejik konumunun bir devlet üniversitesini de kaçınılmaz kıldığını belirterek “Torbalı sanayisi, nüfusu, ulaşılabilirliği, sosyal hayatı, kültürel hayatı itibariyle buna hazır. Sadece 35 bin öğrencimiz var. Bunların hedefi kuşkusuz üniversite, çevre ilçelerimizle Menderes havzası üniversiteye hazır.” şeklinde konuştu.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: