EĞİTİMDE BAŞARI İÇİN KAHVALTI ŞART!
İstanbul Bilgi Üniversitesi, Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Birsen Demirel, çocukların okula başlamasıyla uyku ve beslenme düzenlerinde yaşanacak değişikliğin, kahvaltının ihmal edilmesine neden olduğunu belirtiyor. Sağlıklı bir okul hayatı için çocukların tüketebileceği besinleri sıralayan Demirel, velilere rehberlik edecek tavsiyelerde bulunuyor.
Yayınlanma :
23.09.2015 14:26
Güncelleme :
23.09.2015 14:26


Kahvaltı yapan çocukların okul başarısının daha fazla; kavrama yeteneklerinin daha iyi olduğunu gösteren birçok çalışmanın bulunduğunu vurgulayan Demirel, özellikle ilk kez okula başlayacak çocukların mutlaka kahvaltı etmeleri gerektiğinin altını çiziyor. Her kahvaltının temel dört besin grubunu içermesini; kahvaltılarda haşlanmış yumurta veya omlet, peynir, bal veya pekmez, tam buğday unu ekmek, mevsimine uygun taze sebze (domates, salatalık vb ), zeytin, taze sıkılmış meyve suyu gibi besinlerin mutlaka tüketilmesini öneriyor. Bunun yanında süt, yulaf gevreği ve kuru meyvelerden oluşan bir kahvaltının da besleyici bir öğün olacağını belirtiyor.
“Dikkat eksikliği olan çocuklar Omega 3 tüketmeli”
Dikkat eksikliği, stres veya hiperaktivite yaşayan çocukların mümkün olduğu kadar doğal, sağlıklı ve Omega 3 yağ asidinden zengin besinler tüketmesini tavsiye eden Yrd. Doç. Dr. Birsen Demirel, “Omega 3’ten zengin besinler, soğuk dip balıkları (somon, sardalya vb), ceviz, kavrulmamış fındık ve badem, semizotu, yeşil yapraklı sebzeler ve balık yağıdır. Çocuğun haftada iki kez balık tüketmesine özen gösterilmelidir. Ayrıca şeker ve şekerli gıdalar (gofret, şekerleme vb), cips, bisküvi, hazır meyve suları, asitli içecekler tüketilmemelidir” sözleriyle ebeveynleri uyarıyor.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: