İSMMO’dan Nalbantoğlu’na sert yanıt

İSMMO’dan Nalbantoğlu’na sert yanıt

İzmir Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Yönetim Kurulu, bir süre önce İzmir Çağdaş Grup Yürütme Kurulu Başkanı Rıfat Turuntay Nalbantoğlu’nun oda yönetimine ilişkin dile getirdiği iddialara yayımladığı bir basın açıklamasıyla yanıt verdi

İSMMO’dan Nalbantoğlu’na sert yanıt

İzmir Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Yönetim Kurulu, bir süre önce İzmir Çağdaş Grup Yürütme Kurulu Başkanı Rıfat Turuntay Nalbantoğlu’nun oda yönetimine ilişkin dile getirdiği iddialara yayımladığı bir basın açıklamasıyla yanıt verdi

İSMMO’dan Nalbantoğlu’na sert yanıt
13 Temmuz 2023 - 13:25

CHP İzmir Milletvekili Rıfat Turuntay Nalbantoğlu’nun odanın kurumsal kimliğine dönük saldırılarda bulunduğunu iddia eden İzmir Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Yönetim Kurulu, basın açıklaması yayınladı.
 
Yönetim Kurulu adına Başkan Ertuğrul Davudoğlu imzasıyla yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Mayıs 2022’de gerçekleştirilen 24. Dönem Olağan Genel Kurulu’nun akabinde İzmir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’nda 32 yıldır süren iktidarın yerine 4 ayrı grubun demokratik birliğine dayanan koalisyon kurulmuştur. Odamız bir yılı aşan süredir mesleğimiz ve meslektaşımızın faydasını gözeterek faaliyetlerini sürdürmektedir. Oda olarak eşi görülmemiş demokratik katılım düzeyi ve nitelikle odamızı beraber yönetmekteyiz. Gelinen aşamada koalisyon protokolümüzde imzası bulunan Meslekte Birlik Grubu temsilcisi Şerif Yıldız’ın Başkan Yardımcılığı görevinden istifa etmesi sonucu Yönetim Kurulumuzun icracı üyeliklerinden biri boşalmış bulunmakta. Bu süreçte ben ve Yönetim Kurulumuz görevimizin başında olup, odamız gerek rutin günlük faaliyetlerine gerekse stratejik planlamalarına devam etmekteyiz. Bizler İzmir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Yönetim Kurulu olarak odamızı kişisel çıkar, kaygı ve her türlü beklentinin üzerinde gördüğümüz gibi meslektaşın en üst düzey iradesi olan Genel Kurul’dan aldığımız şerefli emaneti korumasını biliriz. Odamızın kurumsal kimliğinin devamlılık esasına dayalı olduğunu buradan tüm unsurlara hatırlatırız.”
 
Açıklamanın nedenini, 32 yıl sonra muhalefete düşen İzmir Çağdaş Grup Yürütme Kurulu Başkanı ve Milletvekili Rıfat Turuntay Nalbantoğlu’nun odanın kurumsal kimliğine dönük saldırıları olduğunu belirten Davudoğlu, şöyle devam etti; “Bir gazetede çıkan haberde Nalbantoğlu’nun ifadeleriyle odamız eski Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı’nın istifa ettiğinden bahisle sözde, ‘yaşanan bu krize’ seyirci kalmamak adına toplanan İzmir Çağdaş Grup Meclisi’nin gelişen olaylar karşısında fikir alışverişinde bulunduğu yazılmış, İzmir Çağdaş Grup Yürütme Kurulu Başkanı Nalbantoğlu’nun konuşmasından satır başlarına yer verilmiş. Konuşmanın tamamına sirayet eden düşmanlık dili, ötekileştiren bakış açısı bir yana oda Başkanımız Ertuğrul Davudoğlu ve Yönetim Kurulu Sekreterimiz Sn. Mehmet Doğan’ın bulunduğu görevler hedef alınarak saldırılmasını kabul edemeyiz. Haberde Nalbantoğlu’nun Çağdaş Grup Meclisinde şu sözleri sarf ettiği yazılı. İzmir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’nda Çağdaş Grup dışındaki gruplar tarif edilmiş, ‘adı konmuş önceden yapılmış protokolu var. Bugüne kadar beraber yol yürüdüler. Şimdi bazı işleri insanlara anlatmaya çalışırken, konuşmaya çalışırken tarifiniz yetmeyebilir. Arkadaşlar daha önce protokolle bir araya gelmişler. Biri başkan, biri oda sekreteri taklidi yapıyor, birileri bir şey yapıyor ama olmuyor. Yönetemediklerini fark edemeyen ve söyleyemeyen tek kişi yok. Bugüne kadar yaptıkları işlerin farkında değiller, hakikaten fark etmiyorlar, hatta bu taklidi iyi yaptıklarını falan düşünüyorlar. Oda üyelerine bunları anlatamazsınız bunu ancak yaşadıkları zaman öğrenecekler. Böyle bir süreci yaşıyorlar.’”
 
İzmir Çağdaş Grubu ve Başkanı’nın 32 senelik iktidardan sonra oluşan demokratik yönetim tarzını sindiremediklerini belirten Davudoğlu, açıklamasında “Çünkü bahse konu anlayışın, Çağdaş Grup yönetim anlayışında ve Rıfat Turuntay Nalbantoğlu’nun yöneticilik anlayışında demokrasi yoktur. İzmir Mali Müşavirler Odası Yönetim Kurulu olarak göreve geldiğimiz günden beri grup ayrımı gözetmeksizin tüm meslektaşlarımıza eşit mesafede olduk ve olmaya da devam edeceğiz. Çağdaş Grup Başkanı Rıfat Turuntay Nalbantoğlu’nun, Odamızın hukuk olarak temsilcisi bulunan ve 9 bin meslektaşı temsil eden Oda Başkanımız Sn. Ertuğrul Davudoğlu ve Oda Yönetim Kurulu Sekreterimiz Sn. Mehmet Doğan’a dönük  ‘Biri başkan taklidi yapıyor, biri oda sekreteri taklidi yapıyor’ şeklindeki ifadeleri 9 bini aşkın üyesi bulunan İzmir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası üyesi meslektaşlarımıza yönelik talihsiz sözlerdir. Kendisinin, bu dilin cevabını 2022 yılı Genel Kurulu’ndan daha güçlü bir şekilde mesleki kamuoyundan alacağı konusunda şüphe duymamalıdır. Bu sözlerin Çağdaş Grup’a gönül vermiş meslektaşlarımızı bağlamadığını biliyor ve her türlü mesleki ve siyasi edepten, ahlaktan yoksun bu sözleri Çağdaş Grup Yürütme Kurulu Başkanı Nalbantoğlu’na iade ediyor kendisini ötekileştirici ve saygı sınırlarını aşan dilinden dolayı kınıyoruz. Bu bağlamda konuyu başta İzmir olmak üzere; tüm ülkede yoğun emekle mesleğini icra eden meslektaşlarımıza ve demokratik kamuoyuna havale ediyoruz” ifadelerini kullandı.
 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Buca’da müdürlüklerin yarısı kadınlara emanet
Buca’da müdürlüklerin yarısı kadınlara emanet
ESHOT’ta Bey, görevi Bozoğlu’na devretti
ESHOT’ta Bey, görevi Bozoğlu’na devretti