“Sayı saymasını bilmiyorlar”
“Büyükşehir’e 2 yılda 21 milyon 829 bin metrekare mezarlık yeri tahsis ettik” açıklaması yapan İzmir Defterdarlığı’nın rakamlarda ciddi yanlışlıklar yaptığı ortaya çıktı. “Büyükşehir’e verdik” denilen dev arazinin Narlıdere’de askeriyenin kullanımına verilmiş bir alan olduğunu söyleyen Başkan Aziz Kocaoğlu, “Maalesef son zamanlarda defterdarından il müdürlerine kadar pek çok bürokrat, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ve başkanının açıklamalarını çarpıtarak cevap vermek gibi bir strateji içine girmiştir. Belediyemizi yıpratma çabasıyla belediye başkanından katbekat daha fazla siyaset yapmaktadırlar” diye konuştu.
Yayınlanma :
20.02.2016 15:07
Güncelleme :
20.02.2016 15:07


İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Defterdarlığı’nın “2 yılda 21 milyon 829 bin 350 metrekare büyüklüğündeki taşınmazı mezarlık yeri olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne tahsis ettik” açıklamasının tutulacak hiçbir yanı olmadığını ve her tarafından “döküldüğünü” söyledi. Başkan Kocaoğlu “Sayı saymasını bile bilmiyorlar” dedi.
Defterdarlığın açıklamasında “Büyükşehir’e tahsis ettik” denilen 21 milyon 829 bin 350 metrekarelik arazinin Narlıdere’de askeriyenin kullanıma verilen bir alan olduğunu, bu dev arazi içinde mezarlık yeri olarak Büyükşehir’e tahsis edilen yerin ise sadece 3 bin 533 metrekare büyüklüğünde olduğunu kaydetti.
“Enteresan” açıklama
Başkan Aziz Kocaoğlu şunları söyledi:
“Sayın Defterdarlığın iddia ettiği gibi ‘gerçeklerle bağdaşmayan haksız ve yersiz’ ifadeler kullanmadım. Her zaman olduğu gibi yine gerçekleri İzmirli hemşehrilerimizle paylaştım. Defterdarlığın açıklaması çok enteresan. İşi rakamlar olan böyle bir kurum nasıl bu tür basit hatalar yapıyor, anlamak mümkün değil! Askeriyenin kullanımına verilmiş yaklaşık 22 bin dönümlük dev araziyi ‘Büyükşehir’e tahsis etttik’ demek, devlet ciddiyetiyle örtüşmüyor. Aksine buram buram siyaset kokuyor. Evet, biz Narlıdere’de mezarlık yeri için 32 bin 925 metrekarelik arazi tahsis talebinde bulunduk. Bu arazinin yer aldığı parselin (156 ada, 1973 parsel) tamamı 21 milyon 445 bin 280 metrekaredir. Defterdarlığın Büyükşehir’e verdiği arazinin büyüklüğü ise sadece 3 bin 533 metrekare. Aslında daha fazla bir şey söylemeye gerek yok! Maalesef son zamanlarda defterdarından il müdürlerine kadar pek çok bürokrat, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ve başkanının açıklamalarını çarpıtarak cevap vermek gibi bir strateji içine girmiştir. Belediyemizi yıpratma çabasıyla belediye başkanından katbekat daha fazla siyaset yapmaktadırlar.”
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: