“Şehrimize, Atatürk’e borcumuzu...

“Şehrimize, Atatürk'e borcumuzu ödeyeceğiz”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, görevi Tunç Soyer'den devraldı. Törende konuşan Tugay, “Bu şehre hizmet edebilme fırsatını yakaladık. Bu fırsatı en iyi şekilde değerlendireceğimden kimsenin kuşkusu olmasın. CHP'ye, şehrimize, Atatürk'e borcumuzu ödeyeceğiz” dedi. Tugay, emek veren herkese de teşekkür etti

“Şehrimize, Atatürk'e borcumuzu ödeyeceğiz”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, görevi Tunç Soyer'den devraldı. Törende konuşan Tugay, “Bu şehre hizmet edebilme fırsatını yakaladık. Bu fırsatı en iyi şekilde değerlendireceğimden kimsenin kuşkusu olmasın. CHP'ye, şehrimize, Atatürk'e borcumuzu ödeyeceğiz” dedi. Tugay, emek veren herkese de teşekkür etti

“Şehrimize, Atatürk'e borcumuzu ödeyeceğiz”
07 Nisan 2024 - 12:35

31 Mart’ta yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen ve mazbatasını alan Dr. Cemil Tugay Tunç Soyer ile devir- teslim töreninde buluştu. Devir -teslim töreni öncesi Başkan Tugay Cumhuriyet Meydanı'ndaki programa katılarak Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı. Törene CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, ilçe belediye başkanları, CHP örgütü, Başkan Tugay'ın eşi Öznur Tugay, İzmir Büyükşehir Belediyesi bürokratları ile yurttaşlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Başkan Tugay, bu güzel anı paylaşan herkese teşekkür etti.  Son bir iki ayın zor anlarla dolu olduğuna dikkat çeken Başkan Tugay, “Mayıs genel seçimlerinden sonra, ülkede bir şeylerin düzelme ihtimali kalmadığına dair üzüntü vardı. 31 Mart yerel seçimleri, insanların umutsuz olduğu o aylardan sonra gelen bir seçim oldu. Çok mücadele ettik. Halkımıza kulak verdik. Halkın bizlerden beklediklerine kulak vererek, onlarla kucaklaşmaya, onlarla duyguda, düşüncede, hedefte birlikte olduğumuzu ifade etmeye çalıştık. Çok mutluyuz. Daha da önemlisi geleceğe dair çok umutluyuz” dedi.

“Sorunların çözümü için çalışacağız”
Tugay, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in sözlerine atıfta bulunarak, şu ifadeleri kullandı: “Genel Başkanımız Özgür Özel, seçmenin bize kredi açtığını söyledi. Çok çalışmamızı, hiç hata yapmamızı ve çok doğru işler yapmamızı istiyorlar. Bunun her dakika bilincinde olduğumu ifade etmek isterim. Arkadaşlarımızla her zaman bunu hatırlattığımızı bilmenizi isterim. Sorumluluklarımızın farkındayız. Bizden beklenenin farkındayız. Ülkemizin içerisinde bulunduğu sıkıntıların, ağır sorunların farkındayız. Halkımızın arasında onlarla birlikte olacağız. Sorun neredeyse orada olacağız. Çözüm için ne yapmamız gerekse onu yapacağız. Bize inancınızı devam ettirin” dedi.
 
“En çok gençlere sözümüz olsun”
Bir ülkeyi sevmenin, demokrasiye sahip çıkmanın sadece seçimlerde oy kullanma görevini yerine getirerek uygulanmadığını belirten Başkan Tugay, “Demokratik mücadeleyi birlikte yapacağız. Hem Büyükşehir Belediyesi’nde hem de ilçe belediyelerde çalışan arkadaşlarımıza bugüne kadar yaptıkları önemli işlerden dolayı teşekkür ediyorum. Sorumluluğumuz daha büyük. Daha çok çalışacağız. Cumhuriyetimizle, partimizle, İzmir’imizle gurur duyuyoruz. Bize en çok gençler güvendi. Bu ülkede gelecekleri olduğunu göstermek istediler. Biz de gençlere iyi bir gelecek sağlamak için çalışıyoruz. En çok gençlere sözümüz olsun ama yıllarca Türkiye’nin geleceği aydınlığı için mücadele edenlere selamımız olsun” diye konuştu.
 
Öldürülen gazetecileri andı
Tugay, “Bu vesileyle Uğur Mumcu başta olmak üzere tüm öldürülen gazetecilere selam olsun. O mücadeleler boşuna yapılmadı. Bugün bayrak bizde. Bu mücadeleyi sürdüreceğiz. Milletimiz büyük. Ülkemiz büyük. Tarihimiz şanlı, geleceğimiz aydınlık olacak” şeklinde konuştu.
 
Cumhuriyet Meydanı'ndaki törenin ardından Başkan Tugay bando eşliğinde yürüyerek Konak'ta bulunan Egemenlik Evi'ne geldi. İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Tunç Soyer, Tugay'ı kapıda karşıladı. Başkanlık makamındaki devir- teslim törenine CHP Genel Başkan Yardımcısı ve CHP Sözcüsü, İzmir Milletvekili Deniz Yücel, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Murat Bakan, CHP İzmir milletvekillerinden Sevda Erdan Kılıç, Ednan Arslan ile yurttaşlar katıldı.
 
“Cumhuriyetimizin gücüne güç kattık”

Tunç Soyer, geleceğin şehirler dünyası olacağını ifade ettiği konuşmasında şunları söyledi: “Türkiye’nin yerelden, kentlerden dönüşeceği düşüncesiyle ve inançla yerelde siyaset yaptım. Popülizm rahatlığına kaçmadan, 10 yıl Seferihisar'da, 5 yıl İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde canla başla çalışarak en iyisini yapmaya gayret ettim. Dönüşümün resmini görebilmek için çok çalıştım. 31 Mart akşamı Türkiye’nin büyük bölümünün kırmızıya boyandığı, yerelden dönüşümün ilk adımı olan o tabloyu gördüm, ülkece gördük, büyük bir mutlulukla kutladık. Hakimiyetin bir kez daha sadece ve sadece millete ait olduğu Cumhuriyetimizin gücüne güç kattık.”

“Hepimizin çok çalışması gerekiyor”
Hayatının en özel günlerinden birini yaşadığını ifade eden Tugay, şunları söyledi: “Çok önemli bir sorumluluğu üstlendiğimin ilk günü. Ne mutlu yalnız değiliz, birlikteyiz. Seçimde ülke çapında güzel başarı yakaladık. Bu başarının mimarları var. Bu başarı için çok emek harcamış milyonlarca insan var. Her birisine bu başarı kutlu olsun. Önemli sorumluluğun başlangıcındayız. Çok çalışmak gerekiyor. CHP örgütüne, genel başkan yardımcılarımız, milletvekillerimiz, il yönetimimizden başlayarak, parti üyelerimize, İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde, gönülden destek veren arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bizler sadece bir bütünün parçası olarak bizden beklenen görevi yerine getirmek üzere geçici süreyle bu konumdayız. İzmir dünyanın en güzel, özel şehri. Bu şehre hizmet edebilme fırsatını yakaladık. Bu fırsatı en iyi şekilde değerlendireceğimden kimsenin kuşkusu olmasın. CHP'ye, şehrimize, Atatürk'e borcumuzu ödeyeceğiz. Değerli başkanıma çok teşekkür ediyorum. Geçen 5 yıl içinde gecesini gündüzüne katarak şehrimize hizmet etti. Dile getirilmemiş pek çok emeği var. Bunlar her zaman minnetle hatırlayacağım şeyler. Size duyduğum sevginin sembolü olarak bu zeytin fidanını kendi makam odamda besleyeceğim. Büyüyecek, gelişecek ve sizi unutmadığımızı bu şekilde göstermiş olacağız.”

“İzmir bizim evimiz”
Devir teslim törenden sonra Egemenlik binası önünde yurttaşlara da seslenen Cemil Tugay, “İnsanlarımızın sıkıntılarına acil çözümler üretmek istiyorum. Belediye çalışanı arkadaşlarımızla çok güzel hizmetler üreteceğiz. İzmir için çok güzel dönem olacak. İzmir dışarıdan gelip hizmet ettiğimiz yer değil. Bizim evimiz, yuvamız. Bu işi yürekten yapmanızı istiyorum” dedi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Turnuva Ege’nin iki yakasını bir daha buluşturacak
Turnuva Ege’nin iki yakasını bir daha buluşturacak
CHP İl Başkanı Aslanoğlu’ndan 1296 muhtara mektup
CHP İl Başkanı Aslanoğlu’ndan 1296 muhtara mektup