Urla’da Selçuk Balkan dönemi resmen...

Urla’da Selçuk Balkan dönemi resmen başladı!

Urla Belediye Başkanlığı’na seçilen Selçuk Balkan, mazbatasını aldıktan sonra partililerin ve Urlalılar’ın katıldığı coşkulu bir törenle görevine başladı

Urla’da Selçuk Balkan dönemi resmen başladı!

Urla Belediye Başkanlığı’na seçilen Selçuk Balkan, mazbatasını aldıktan sonra partililerin ve Urlalılar’ın katıldığı coşkulu bir törenle görevine başladı

Urla’da Selçuk Balkan dönemi resmen başladı!
06 Nisan 2024 - 15:07

Yerel Mahalli İdare Seçimleri’nde aldığı %70,52 oy oranı ile ilçeler bazında Türkiye rekoru kırarak Urla Belediye Başkanlığına seçilen Selçuk Balkan dönemi resmi olarak başladı. Balkan, ilk olarak Urla Adliyesi’nde düzenlenen törenle mazbatasını teslim aldı. Urla Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen çelenk sunma töreninin ardından Urla Belediyesi’nde devir teslim töreni gerçekleşti.
 
Programa, CHP Urla İlçe Başkanı Av. Pelin Karasakal, Urla Belediye Meclis Üyeleri, Muhtarlar, STK temsilcileri, önceki dönem CHP İzmir İl Başkanı ve Milletvekili Alaattin Yüksel, önceki dönem Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, önceki dönem Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, önceki dönem İlçe Başkanları Ahmet Bahri Yalaz ve Halil Erkan Soyak ile Urlalı vatandaşlar katıldı. Urla Belediyesi Başkan Yardımcısı Zeynep Turan ve personelin çiçekle karşıladığı Balkan’ı binlerce Urlalı yalnız bırakmadı.
 
“Bizi ölüm ayıramamış, siyaset mi ayıracak”
Urla Cumhuriyet Meydanı’ndaki törende birlik beraberlik vurgusu yapan Selçuk Balkan “Türkiye’de en yüksek oy oranıyla göreve gelmenin gururunu yaşıyoruz. Hep söyledim, yine söylüyorum. Urlalılar bu ülkenin en aydın, en demokratik, en adaletli, en güzel insanları. Urla, İzmir’in en güçlü kalesi. Kuvayi Milliye hareketi 16 Mayıs 1919’da nasıl ilk Urla’da başladıysa, antidemokratik sisteme en büyük tepki 31 Mart’ta yine Urla’da oldu. Bu zafer demokrasinin, gelecek güzel günlerin, umudun zaferi. Bu zafer sizin verdiği destekle, bize duyduğunuz inançla, birlik ve beraberliğimizin ortak başarısı. Bu başarı, bu topluma hizmet etmek için yola çıkan insanların başarısı. Bu başarı, bir arada huzurla, güven içinde, mutlulukla yaşamak isteyen binlerce insanın başarısı. Bu kentin gerçek sahipleriyiz. Geleceğe birlikte yürüyeceğiz. Bugünden sonra yakamızda sadece ay yıldızlı bayrağımızın rozeti olacak. Hangi partiden olursa olsun, kime oy verirse versin, din, dil, ırk, parti gözetmeden herkesin belediye başkanı olacağız. Urla’mın insanlarını seviyorum. Birlikte yaşama kültürü benimsemiş Urla aşığı Urla evlatlarıyız. Çanakkale, Gelibolu’da omuz omuza savaşarak şehit olmuş ve canları pahasına bu güzelim yurdumuzu bizlere emanet etmiş atalarımızın mirasçısıyız. Bizi ölüm ayıramamış, siyaset mi ayıracak” dedi.
 
“Biz koltuktan güç alan değil, koltuğa güç veren bir belediye başkanı olacağız”
Eşit yurttaşlık, katılımcı yönetim, toplumcu ve şeffaf belediyecilik anlayışıyla hizmet edeceklerinin altını çizen Balkan, “Urla, hak ettiği hizmeti alacak, kendine yakışır, eşit yurttaşlık ilkesi, katılımcı, toplumcu ve şeffaf belediyecilik anlayışıyla yönetilecek. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’ne layık belediye başkanı olmaya geldik. Mazbatamızı Urla halkı adına aldık. Tek işimiz, gücümüz Urla olacak. Makam odasında oturan, kendini başkan yapan örgütü unutup, kenara koyan, kafasına göre yöneten, örgütü dizayn eden, bürokratların yönettiği belediye başkanı olmayacağız. Koltuktan güç alan değil, koltuğa güç veren belediye başkanı olacağız. Katılımcı yönetim anlayışını ortaya koyarak, örgütümüz ve meclis üyelerimizle mahallelerde, köylerde, vatandaşlarımızı dinleyen, ihtiyaçlarını karşılayan, çalışan ve çalışkan belediye olacağız. Tek amacımız Urla’mızın doğa ve kültürünü koruyup geliştirmek olacak. Yüzde 70’lik rekor oyun hakkını verip, hiç durmadan, yorulmadan, gece gündüz çalışacağız. 5 yılda 37 mahallemize eşit hizmet vereceğiz” diye konuştu.
 
Balkan konuşmasının ardından makamında tebrikleri kabul etti.
 
Belediyenin envanterinin tespitini ve zimmet listelerinin güncellenmesini istedi!
Makamında tebrikleri alan Urla Belediye Başkanı Selçuk Balkan, birim çalışanları ve müdürlerini ayrı ayrı kabul etti. Şeffaf belediyeciliğin ilk adımı olarak belediye bünyesindeki taşınır ve taşınmazların envanter tespitini, zimmet listelerinin güncellenmesini isteyen Selçuk Balkan yaptığı açıklamada “Şeffaf belediyecilik anlayışımızı yansıtmak için çalışmayı talep ettik. Makamlar gelip geçici, kimseye baki değil. Bir gün bu emaneti teslim edeceğimizin bilincindeyiz. Görevimiz boyunca kul hakkına girmeyeceğiz. Urlalının malını, hakkını koruyacağız. Geldiğimizde ne teslim aldıysak bilelim, görevden ayrıldığımız gün Urla halkına teslim ettiğimizin hesabını verebilelim’’ dedi.
 
Mutlu insanların yaşadığı Urla vizyonu ile yola çıktığını hatırlatan başkan, çalışma arkadaşlarımdan tek isteğim, vatandaşın belediyemizdeki işlerini kolaylıkla halledip, mutlu ayrılmalarını sağlamak” dedi.
 
Balkan ayrıca Urla Adliyesi’nde bir grup avukatla fotoğraf verirken, güçlüden yana değil, haklıdan yana olan tüm avukatların 5 Nisan Avukatlar Günü’nü kutladı.
 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Okumaktan ve yazmaktan vazgeçmeyin
Okumaktan ve yazmaktan vazgeçmeyin
‘Yüreğimiz Taksim Meydanı’nda atacak’
‘Yüreğimiz Taksim Meydanı’nda atacak’