Tekstilde 41 ülkeye ihracat

Tekstilde 41 ülkeye ihracat

Türkiye’nin en büyük holdingleri arasında yeralan Akça Holding, Rıza Akça’nın Yönetim Kurulu Başkanlı’nda ikinci ve üçüncü kuşak temsilcilerin omuzları üzerinde yükselmeye devam ediyor.  Akça Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve üçüncü kuşak temsilcisi Turan Göksan da holdingte bayrağı daha ileriye taşıyabilmek için projeler üretiyor.

Tekstilde 41 ülkeye ihracat

Türkiye’nin en büyük holdingleri arasında yeralan Akça Holding, Rıza Akça’nın Yönetim Kurulu Başkanlı’nda ikinci ve üçüncü kuşak temsilcilerin omuzları üzerinde yükselmeye devam ediyor.  Akça Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve üçüncü kuşak temsilcisi Turan Göksan da holdingte bayrağı daha ileriye taşıyabilmek için projeler üretiyor.

Tekstilde 41 ülkeye ihracat
18 Şubat 2019 - 15:10

İşadamı Osman Akça’nın 1955 yılında temellerini atıp tırnaklarıyla kurduğu bugün Türkiye’nin en büyük holdingleri arasına giren Akça Holding, Osman Akça’nın vefatının ardından oğlu Rıza Akça tarafından yönetiliyor. Kuru meyve, tekstil, enerji ve araç muayene alanlarında ülkenin zirvesine çıkan Akça Holding, Rıza Akça’nın  ikinci ve üçüncü nesil temsilcileri holding bünyesine entegre etmesiyle güvenilir ellerde yükselişini sürdürüyor. Dede yadigarı holdingin başarılı işleriyle gurur duyduğunu belirten Yönetim kurulu üyesi Turan Göksan, holdingte bayrağı daha ileriye taşıyabilmek çok çaba gösterdiklerini söyledi. Kuru Meyvenin En Köklüsü
Akça Holding’in en önemli lokomotifinin kuru meyve ihracatı olduğunu dile getiren Göksan, “Türkiye’nin de en köklü ihracatçısı olarak dikkat çektiğimiz bu alanda ilk ihracatımız 1979 yılında yapıldı. Yurt dışına çekirdeksiz kuru üzüm, kuru incir ve kuru kayısı gönderiyoruz. Üretimimizin yüzde 95’ini dış pazarlara, yüzde 5’ini iç pazara veriyoruz. Türkiye’nin kuru meyve ihracatının yüzde 10’unu Akça Holding olarak biz gerçekleştiriyoruz. 1990’da üretim ve ihracat işine girdiğimiz organik tarımda “Smyrna” ve “Akça” diye iki ürün markası da yarattık” dedi.
Akça Holding grup şirketlerinin en büyüklerinden birinin 1958’de Pamuklu Mensucat adıyla kurulan Menderes Tekstil olduğuna dikkat çeken Turan Göksan, “500 bin metrekare alan üzerinde bulunan tam entegre tekstil fabrikamızda, dünya standartlarında üstün teknoloji kullanılarak üretim yapılıyor. Çarşaf takımları, astar-tela, giyimlik kumaş üretip ihraç ettiğimiz tesiste 4 bin kişiye de  istihdam sağlıyoruz. İlk ihracatını 1991’de gerçekleştiren Menderes Tekstil, 41 ülkeye ürünlerinin yüzde 85’ini satıyor. Bu yüksek başarının ardında yatan sır, kaliteden taviz vermemek, sürekli yenilenmek, en üstün, en farklı teknolojiyi ve makineleri kullanmak, araştırma ve geliştirmeye önem vermek, uluslararası geçerliliği olan tasarım projeleri yaratmak ve çok çalışmak. Bu felsefemizi sürdürebilmek için bir buçuk yıl önce faaliyete geçen bir Ar-Ge Merkezi ile Tasarım Merkezi kurduk. Burada katma değerli ürünler tasarlanıyor, ürünün en baştan en sona gelirken projelendirmesi yapılıyor” açıklamasında bulundu.
Doğalgaz, jeotermal, rüzgar, elektrik
1998 yılında, Akça Enerji Üretim Otoprodüktör Grubu A.Ş.'nin kurulmasıyla, elektrik üretim ve ticareti faaliyetlerine başladıklarını da anlatan Turan Göksan, holdingin enerji alanında da iddialı olduğunu belirterek, “2006 yılı içinde Doğalgaz Kojenerasyon Santrali’ni tamamlayarak işletmeye aldık. Akça Holding’in işletmesinde şu anda Denizli’de jeotermal enerji santralı, İzmir Aliağa’da rüzgar enerjisi santralı, Manisa Alaşehir’de jeotermal enerji santralı bulunuyor. Sırada ise güneş enerjisi santralı var, o da 2020’de faaliyete geçecek” dedi. Ülkenin geleceğinden de umutlu olduğunu dile getiren Akça Holding Yönetim Kurulu Üyesi Turan Göksan, sözlerine şu şekilde devam etti;
1 Milyon Araca Sağlık Kontrolu
 “TÜVTÜRK ile 2008 yılında imzalanan Alt İşletim Lisans Sözleşmesi ile uluslararası standartlarda periyodik araç muayene hizmeti faaliyetine başlayan AKTUR da, son yıllardaki önemli şirketlerimizden biri. 21 sabit, 8 mobil istasyon, 360 çalışanı ile İzmir, Manisa, Aydın ve Denizli illerinde hizmet veren AKTUR, yılda 1 milyon muayene ile 500 bin aracın egzoz gazı emisyon ölçümünü gerçekleştiriyor.
 Sosyal projelere de önem veriyor.
 “Yatırımlarımıza ara vermeden devam ediyoruz. Bu konuda Türkiye’ye güveniyoruz. Başarılarımızla yükselirken yeni yatırımlarla daha pek çok kişiye iş imkanı yaratmaya çalışıyoruz. Ve bunu yaparken bugünlerimizde büyük emeği olan çalışanlarımızı da mutlu etmeya çaba gösteriyoruz. Yaptığımız sitelerle asansörlü, uydu sistemli, ortak yeşil alan alanlı farklı imkanlar sunan modern sitelerde yaşama fırsatı sunuyoruz”
İlk olarak merhum Osman Akça Sitesi olarak yapılan konutlar sırasıyla merhume Nermin Akça ve Rıza Akça Sitesi olarak devam ediyor. Rıza Akça Sitesi’nin 2016 yılında tamamlanmasıyla, 400’e yakın konut çalışanlara kazandırıldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Tekvandoda Bayraklı başarısı
Tekvandoda Bayraklı başarısı
Karşıyakalılar’dan Tugay’a teşekkür
Karşıyakalılar’dan Tugay’a teşekkür