Yürüme engellilere umut oluyorlar

Yürüme engellilere umut oluyorlar

Anne-bebek ürünleri sektöründe faaliyet gösteren Lansinoh, yıl önce başlattığı Dede Torun Mavi Kapak Kampanyası ile engellileri tekerlekli sandalyeye kavuşturuyor

Yürüme engellilere umut oluyorlar

Anne-bebek ürünleri sektöründe faaliyet gösteren Lansinoh, yıl önce başlattığı Dede Torun Mavi Kapak Kampanyası ile engellileri tekerlekli sandalyeye kavuşturuyor

Yürüme engellilere umut oluyorlar
21 Temmuz 2023 - 13:05

Annelerin yakından tanıdığı, anne bebek ürünleri kategorisinin öncü markalarından Lansinoh, İzmir Gaziemir ESBAŞ’ta kurulu fabrikasında bir ilke daha imza atarak anlamlı ve bir o kadarda önemli bir projeye destek için adım attı. Bundan 15 sene önce Dede Torun Mavi Kapak adı altında bir yardım kampanyası başlatarak günümüze kadar birçok engelli kişiye umut olan ve yürüme engellilere tekerlekli sandalye kazandıran harekete İzmir’den destek olmak amacıyla fabrika içerisinde gönüllü bir proje başlattı.

Ege Serbest Bölgede bulunan Lansinoh, fabrikasında personel tarafından tüketilen su ve benzeri ürünlerin şişelerinden toplanan kapaklar bir engelliye umut olmak amacıyla biriktirildi. Kampanyaya katılma kararından sonra fabrika içinde çok kısa bir süre zarfında 15 kilo mavi kapak toplamayı başaran Lansinoh firması attığı bu adım ile diğer fabrika ve işletmelere de örnek olma yolunda. Lansinoh Tedarik Zinciri Direktörü Dilşad Gülay Karadağ’ın koordine ettiği operasyon toplumsal duyarlılık ve yardımlaşmayı teşvik etme açısından da örnek teşkil ediyor.

Ege Serbest Bölgesi’nde üretim yaparak faaliyet gösteren ve global çapta anne bebek ürünleri sektörüne öncülük eden Lansinoh’un Tedarik Zinciri Direktörü Dişad Gülay Karadağ konuyla ilgili olarak ; ‘’ Dede torun mavi kapak adı altında, 15 yıl önce başlayan ve bu güne kadar 900’ün üzerinde yürüme engeli olan vatandaşa tekerlekli sandalye imkanı sunarak yardımda bulunan harekete, Lansinoh ailesi olarak bizde destek ve katkıda bulunmak istedik. Bu sebeple kısa bir süre önce başladığımız ve sadece fabrikamız içerisinde kullanılan şişelerin atıklarından topladığımız kapaklar ile 15 kilograma ulaştık. Açıkçası kilo olarak söylendiği zaman kulağa biraz az geliyor fakat tane olarak her birisinin ağırlığını düşündüğünüz zaman çok fazla adette bir kapak söz konusu. Lansinoh çalışanları bizler, doğaya ve çevreye saygılı bireyler olarak daha önce de farkındalık yaratmak adına doğadan çöp, atık toplama gibi faaliyetler yürüttük ve zaman zaman da tekrarlıyoruz; Fakat mavi kapak umut kampanyası hepsinden farklı, burada direk olarak insanlara dokunuyor onlara umut oluyorsunuz. Dikkat edilmediği takdirde böyle bir amaca hizmet edecek olan bu kapaklar maalesef çöpe gidiyor. Atık olarak belki geri dönüşümde değerlendiriliyor fakat özellikle bu hayırlı amaç için toplanarak kullanılması daha doğru oldu. Burada üstlendiğimiz belki ufak ama başkalarına örnek olması açısından büyük bir sorumluluk. Bizim gibi birçok fabrika ve işletmeye ilham vererek örnek olmak istiyoruz. İnsanların hayatlarına dokunarak onlara umut olmaya, bu projeyi sürekli hale getirerek devam etmeyi hedefliyoruz’’ ifadelerini kullandı.

Dede Torun Mavi Kapak hareketi Türkiye'nin her bir yanından kapak ve tekerlekli sandalye bağışları alıyor. Hareket sosyal medya üzerinden oluşturdukları profilden faaliyetlerini paylaşarak etkileşimi artıyor.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
“İhtiyaç kredilerinin yerini kredi kartları aldı”
“İhtiyaç kredilerinin yerini kredi kartları aldı”
‘Yazmaktan ve çizmekten asla vazgeçmeyin’
‘Yazmaktan ve çizmekten asla vazgeçmeyin’