“25 senede yaptıkları işler ortada”

“25 senede yaptıkları işler ortada”

CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay, Karşıyaka'da muhtarlarla buluştu. Deniz Kent Restoran’da düzenlenen toplantıda muhtarların yanı sıra CHP Karşıyaka Belediye Başkan Adayı Yıldız İşçimenler Ünsal ve CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Levent Güçlü de yer aldı

“25 senede yaptıkları işler ortada”

CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay, Karşıyaka'da muhtarlarla buluştu. Deniz Kent Restoran’da düzenlenen toplantıda muhtarların yanı sıra CHP Karşıyaka Belediye Başkan Adayı Yıldız İşçimenler Ünsal ve CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Levent Güçlü de yer aldı

“25 senede yaptıkları işler ortada”
28 Şubat 2024 - 16:37

CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay, Karşıyaka'da muhtarlarla buluştu. Karşıyaka'da edindiği tecrübeyle yola çıktığını söyleyen Tugay, “Onurumla kente hizmet etmek için aday oldum. Hayal ettiğim tek şey ülkemizin, şehrimizin iyiliği. Şan şöhret peşinde değilim. AKP'nin İzmir için vadettiği tüp geçit projesi 10 sene önce Binali Yıldırım’ın projesi, fotoğrafları bile aynı. Bunu yapacaklarını söylediler ama olamayacağını onlar da biliyor. Yapacak paraları yok. Yapsalar bile geçiş ücretleri 800 liraları bulacak. Böylesi bir ekonomik krizde kim kullanacak” diye sordu.
 
Cemil Tugay, Karşıyaka’dan Büyükşehir’e giden ilk belediye başkanı olmanın gururunu yaşayacağı söyledi. Onurlu bir belediye başkanlığı dönemi geçirdiğini ifade eden Başkan Tugay, “Umarım 1 Nisan’dan sonra da tüm İzmir'e hizmet etmenin onurunu yaşayacağım” dedi.
 
İlçede görev yaptığı süre boyunca muhtarlarla özel bağ kurduğunu, bunun yeni dönemde süreceğini vurgulayan Başkan Tugay, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin köklü bir kurum olduğunu söyledi. Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik krize değinen Tugay, hükümeti eleştirerek, şunları söyledi: “Birilerinin yukarıdan para attığı sistem değil de kendi ayaklarımız üstünde durduğumuz sistem gerekiyor. Sadece İzmir için değil tüm Türkiye için böyle. Para olsa önce deprem bölgesindeki sorunları çözerdi. Buraya bir şey yapmadan önce oraları halledin. Asgari ücreti yükseltin, emekliye daha fazla maaş verin. Devlet yatırımları neden hep yap işlet devret? Hepsi devletten sürekli para götürüyor. Neden böyle? Şehir Hastanesi'ne devlet yüksek kira ödüyor. 25 yıl kira sözleşmesi ile yapıldı. Böyle olmaz. Tüp geçit projesi açıkladılar. 10 sene önce Binali Yıldırım’ın açıkladığı proje. Fotoğrafı bile aynı. Yapacaklarını söylediler. Olamayacağını onlar da biliyor. Yapacak paraları yok. İhaleye çıkıp yap, işlet, devret modeli ile yapmaları lazım. Öyle yüksek maliyetli proje ki kimse ihaleye girmiyor. Bugünkü rakamlarla yapılması halinde kar etmeleri için bir geçişten alınması gereken ücret 800- 700 lira. Bir kişi karşıya geçerken 700 -800 lira verecekse sistem işler. Böyle bir ekonomik krizde kimse bu paraları ödeyemez. Fizibilitesi olmayan, hayal ürünü bir proje. Meslek odaları da bu proje için açtıkları davayı kazandı.”
 
Gelecek 5 yıllık dönemde yerel yönetimlerin bütçelerini dikkatli kullanması gerektiği uyarısı yapan Başkan Cemil Tugay, “Yerel yönetimler önceliklerini iyi belirlemeli. Gelirlerini artırmak için yöntemler bulmalılar. İzmir Ticaret Odası’nın sağlık turizmi çalışması var. Destekliyorum. İzmir’in sağlık turizmi potansiyeli var. Şehre kazanç olur. Mobilya sektörü gelişmeye müsait. Markalaşamıyorlar, pazarlama zayıf. Tekstil güçlü ama markalaşma sorun yaşıyorlar. İzmir’i İzmir yapan iki şey tarım ve liman. Tarımda verimin artması gerekiyor. Tarım yapan insanların daha çok kazanmaları aynı zamanda katma değeri yüksek ürünlerin yetiştirilmesi için tarım yapanların desteklenmesi şart” dedi.
 
Menemen Belediyesi’nin bazı arazileri satışa çıkardığını hatırlatan Tugay, “Türkiye’yi ekonomik krize sokanlar Menemen’deki gibi arazi satmaktan başka hiçbir şey yapamaz. Belediyenin malı mülkünü satalım diyenler başka hiçbir şey yapamazlar. Akılları fikirleri buna çalışıyor. Başka bir şey bilmiyorlar. İzmir’in çok değerli bilgi sahibi yatırım gücü olan insanları var. Onları desteklersek potansiyelimizi yaratırız. Bir şey satmaya gerek kalmaz. Çeşme yarımada projesi rant projesiydi. Çeşme’yi yok etmeye yönelikti. Bugün Hamza Dağ bile vazgeçtiklerini söylüyor. İzmirlilerin izin vermeyeceğini anladı. 25 yılda yaptıkları işler ortada. İstanbul artık kendini kurtaramayacak duruma geldi. Çok sıkıntılı. Mesele Türkiye ve İzmir ise bu işin siyaseti yapılamaz. Türkiye’ye, İzmir’e ihanet edenleri doğru anlamak ve gereğini yerine getirmek zorundayız. Bu kente onurumla hizmet etmek için aday oldum. Hayal ettiğim tek şey ülkemizin, şehrimizin iyiliği. Ne şan ne şöhret ne ün peşinde değilim. Yaşadığımız kısa hayatta sahip olacağımız en önemli özelliğin onurlu şerefli insan olmak olduğunu biliyorum. Benim için 'şerefli insandı, biz ondan razıyız' desinler. Bizden sonrakilere iyi şeyler verelim. Büyükşehir Belediye Başkanı olursam, Karşıyaka'da edindiğim tecrübemle yola çıkacağım ve çok çalışacağım” diye konuştu.
 
Karşıyaka İlçe Başkanı Levent Güçlü geçen 5 yılda Cemil Tugay ile yakından çalışma fırsatı bulduğunu belirterek, “Çok zor süreçlerdi. Pandemi ve deprem atlattık. İyisiyle kötüsüyle birlikte görev yaptık. Bundan sonra da en iyi hizmeti sunacağından kuşkum yok” derken, Muhtarlar Tugay'a verdiği destekten dolayı teşekkür etti.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
“İhtiyaç kredilerinin yerini kredi kartları aldı”
“İhtiyaç kredilerinin yerini kredi kartları aldı”
‘Yazmaktan ve çizmekten asla vazgeçmeyin’
‘Yazmaktan ve çizmekten asla vazgeçmeyin’