AKP’li Kaya: İş yapın polemik üretmeyin!

AKP’li Kaya: İş yapın polemik üretmeyin!

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Konak ilçesini gezdi. Güzelyalı'da başladığı programını Göztepe'ye, sonrasında ise Gültepe'ye taşıyan Kaya'ya AK Parti Konak İlçe Başkanı Sait Başdaş ve partililer de eşlik etti.

AKP’li Kaya: İş yapın polemik üretmeyin!

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Konak ilçesini gezdi. Güzelyalı'da başladığı programını Göztepe'ye, sonrasında ise Gültepe'ye taşıyan Kaya'ya AK Parti Konak İlçe Başkanı Sait Başdaş ve partililer de eşlik etti.

AKP’li Kaya: İş yapın polemik üretmeyin!
05 Aralık 2022 - 15:40

Konak'taki programına Güzelyalı Mahallesi Muhtarı Nedim Altan'ı ziyaret ederek başlayan Kaya, mahallenin sorunlarını, muhtarın ve vatandaşların taleplerini dinledi. Güzelyalı ve Göztepe'de esnaf ziyaretleri yapan Kaya, CHP'li yerel yönetimlerin sorunlarla ilgilenmediğini bir kez daha gördüklerini belirtti. Güzelyalı'da, Göztepe'de altyapı ve kanalizasyon ile ilgili önemli eksiklikler bulunduğuna dikkati çeken Kaya, CHP'li Tunç Soyer yönetimindeki İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kentin göbeğinde vidanjör ve foseptik çukuru ile atık yönetimi yapmaya çalıştığını hatırlattı.
 
“Vatandaşı kaderine terk etmişler”
Gültepe'ye geçen Kaya'nın ilk durağı Gültepe'ye Değer Verenler Derneği oldu. Kaya, Dernek Başkanı Yiğit Demirli'den çalışmaları hakkında bilgi aldı. Kaya, bölgedeki muhtarlarla toplantı yaptı. Toplantıya, Ulubatlı Mahallesi Muhtarı Şengül Kahramaner, Mehmet Akif Mahallesi Muhtarı Murat Türkay, Saygı Mahallesi Muhtarı Fatma Öztürk, Anadolu Mahallesi Muhtarı Hasan Bağcı, Millet Mahallesi Muhtarı Şener Doğan, Yavuz Selim Mahallesi Muhtarı Çetin Güven ve Huzur Mahallesi Muhtarı Osman Öksüz katıldı. Ağrılılar Derneği Başkanı Ömer Aksu, Tercanlılar Eğitim Kültür Derneği Başkanı Hilmi Yavuz, Erzincan Tercanlılar Derneği Başkanı Sıdkı Esen, Balıkesir Sındırgı Yöresi Kültür Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Öztürk ile bir araya geldi. Gültepe'nin sorunlarına dikkat çeken Kaya, boş polemiklerle gündeme gelmeye çalışan CHP'li yerel yöneticilerin halkın gerçek sorunlarına eğilmediğini ifade etti. İmar sorunundan dolayı Gültepe'de insanların evinde tadilat bile yapamadığını hatırlatan Kaya, "25 senedir Gültepe'yi oyalıyorlar. İmar sorunundan dolayı doğalgaz yok, bırakın evini yıkıp yenisini yapmayı, tadilat bile yapılamıyor. Hemşehrilerimizi oyalarken, içi boş polemiklerle gündeme gelmeye çalışıyorlar. Sözde, seçimden sonra ilçe belediyesini kapatacakmışız. Belediye falan kapanmayacak da, şu an bir belediye var mı, onu sormak istiyorum. Siz zaten kapatmışsınız belediyeyi. Ortalıkta görünmeyen belediye var. Gültepe'ye yazık, hemşehrilerimize zulüm etmeyi bırakın. İş yapın polemik üretmeyin" dedi.
 
Gültepe'nin İzmir'in en kıymetli ve en merkezi yerlerinden biri olduğunu hatırlatan Kaya, bu kadar değerli, şehrin merkezindeki bir bölgenin geri kalmışlığını kabul edemediklerini belirtti. Yerel yönetime vatandaşı oyalamaktan vazgeçmeleri çağrısında bulunan Kaya, "İzmir'in göbeğindeki Gültepe'de doğalgaz yok. Sorunun çözülmesi lazım. Eğer samimilerse gelsinler sorunları çözelim. İmarı çözelim, doğalgazı getirelim. Konak Belediye Başkanı Sayın Batur Narlıdere'de görev yaparken kentsel dönüşümde bakanlıkla ortak çalışma yaptı, burada da yapalım. Sorunu çözmek istiyorsa polemiği bıraksın çözüm için adım atsın. Biz üzerimize düşeni yapmaya hazırız, kendileri de hazırsa bekliyoruz" ifadesinde bulundu.
 
Bu çağda vatandaşa reva görülen uygulamaları kabul edemediklerini vurgulayan Kaya, "Her sağanakta Güzelyalı'da, Göztepe'de zemindeki ev ve iş yerlerini su basıyor, yol çöküyor. Esnafımız, yağmur yağmasın diye dua eder hale geldi. Su baskınlarına karşı sabaha kadar nöbet tutuyorlar. Yaşanan su baskınlarının birinin ardından, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bölgeyi gezmişti. Esnafımız, yaşadıkları sıkıntıyı anlatmış ve CHP'li yerel yönetimlerin kendileriyle ilgilenmediğini ifade etmişlerdi. O gün hem Kılıçdaroğlu hem de Soyer sorunları çözeceklerini ifade ettiler. İlk yağmurda Mithatpaşa Caddesi'ndeki ev ve iş yerlerini yine su bastı. Bunlar sorun çözemez. Dertleri vatandaşın yarasına merhem olmak değil. Yapsalardı, 25 yıldır yerel iktidar ellerinde yaparlardı. Ama yapmazlar, yapamazlar. Çünkü, dertleri millete hizmet değil" şeklinde konuştu.
 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
ESHOT’a kalite tescili
ESHOT’a kalite tescili
“İhtiyaç kredilerinin yerini kredi kartları aldı”
“İhtiyaç kredilerinin yerini kredi kartları aldı”