Bayraklı’da neler oluyor?

Bayraklı'da neler oluyor?

CHP Bayraklı İlçe Başkanı Pınar Susmuş tüm iddialara cevap verdi

Bayraklı'da neler oluyor?

CHP Bayraklı İlçe Başkanı Pınar Susmuş tüm iddialara cevap verdi

Bayraklı'da neler oluyor?
16 Şubat 2021 - 17:15

Can Radyo'da Birol Soylu ile 10. Köy programının konuğu CHP Bayraklı İlçe Başkanı Av. Pınar Susmuş oldu. Bayraklı'da neler oluyor? Serdar Sandal Genel Merkeze neden çağrıldı? Pınar Susmuş ile Serdar Sandal arasında gerginlik iddiaları... CHP Bayraklı İlçe Başkanı Av. Pınar Susmuş medyada yer alan tüm iddialara yanıt verdi. Detaylar haberimizde...

Medyada yer alan iddialar hakkında konuşan Susmuş,"Bu yanlış haberleri yapanlar bu yalanlar içinde boğulacaklardır. Yalan yanlış haberleri yapan insanlar kendilerini küçük düşürmüştür. Benim il örgütüm partim neyin ne olduğunu biliyor. Bu asılsız haberlerle ne ilçe başkanı yıpratılabilir ne de belediye başkanı yıpratılabilir." dedi.

Programdan satır başları şöyle...

İzmir'de meydana gelen deprem nedeniyle Bayraklı'da pek çok binanın yıkılması ve can kayıplarının yaşanmasından sonra Bayraklı'daki süreci anlatan Susmuş, "Hepimiz zor günler geçirdik. CHP'li belediyeler çok güzel örnekler sergilediler. Belediyelerimiz öncü rol oynadı. İlçe belediyelerimiz ve  ilçe örgütlerimiz çok güzel çalıştılar. Sosyal yardım çalışmalarımız devam ederken depremden etkilenen vatandaşlarımızı hala ziyaret ediyoruz. Bunlar medyada paylaşılacak şeyler değil. Zaman içinde bu yaralar elbette sarılacak ancak bunun tek ayağı belediyeler değil. İnsanlar iktidardan somut bir şeyler bekliyor. Burada ciddi mağduriyetler var. Canlar kaybettik. Bunların geri dönmesi mümkün değil ancak barınma da bir ihtiyaç ve iktidardan insanlar bunu bekliyor. Biz devletin de burada gerekli çalışmaları başlatmasını umuyoruz ve bekliyoruz. Bayraklı'nın eski günlerine geri dönmesi gerekli" ifadelerini kullandı.

Depremden sonra 25 bin vatandaşın Bayraklı'dan taşınmasının ciddi bir sorun oluşturduğunu söyleyen Susmuş," Bayraklı ciddi bir göç sorunuyla karşı karşıya kaldı. Bu bölgeye alışmış, buradaki komşuluk ilişkilerine alışmış insanların sağlıklı konutlar yapıldıktan sonra geri dönmelerini bekliyoruz. Bayraklı çok güzel, çok merkezi bir ilçe. Biz her zaman söylüyoruz. Deprem öldürmez, bina öldürür. Burada uygun yapılaşma sağlandıktan sonra insanların buraya geri dönmesini bekliyoruz." dedi.

"Serdar Sandal'la hiçbir problemimiz yok" diyen Susmuş şöyle devam etti: "Ben seçildiğim günden beri örgüt çalışmalarımı yerine getiriyorum. Belediye başkanımız da belediye çalışmalarını yerine getiriyor. Bu partide görev almasa bile bu partiye gönül vermiş insanlar var. Bunun yanı sıra birtakım sorunlardan kendine çıkar sağlamaya çalışan insanlar da var. Kimse kendince birtakım sorunlar varmış gibi göstermeye çalışmasın. Biz belediye başkanımızla bazı şeyleri tartışabiliriz, fikir ayrılıkları olabilir. Aile içindeki bir meseleyi kamuoyuna sorunlar varmış gibi ileten kimseler art niyetli insanlar. Benim ve Serdar Sandal'ın bunlara izin vermeyeceğini bilsinler. Bizim ortak bir amacımız var. O da başarılı bir belediyecilik ve başarılı ve Cumhuriyet Halk Partisi. Ben görev tanımıma uygun hareket etmeye devam ediyorum. Başkanımız ise örgüt içinde yetişmiş başarılı bir eğitimcidir. Biz çalışmalarımıza devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

Medyada çıkan iddialara cevap veren Susmuş,"Benimle ilgili de olumsuz haberler yapılıyor bunlar hakkında yasal girişimlerde bulunalım derken bir bakıyoruz belediye başkanına karşı bu haberler yapılıyor. Bayraklı'nın ivme kazanan bir belediyesi, ivme kazanan bir ilçe örgütü var ve birileri bunun önünü tıkamaya çalışıyor. Bunun başka bir izahı yok. Bir gün belediye başkanına bir gün ilçe başkanına saldırmanın hiçbir manası yok. Bunun altında yatan art niyeti Bayraklı kamuoyunu takip eden, siyaseti takip eden vatandaşlarımız görüyor ve gözlemliyor. Dolayısıyla ben belediye başkanımızın Ankara'da olduğunu biliyorum, orada belediyeye yönelik görüşmeler yaptığını biliyorum. O anda medyada haberler çıkıyor. Orada yanlış ve doğru olmayan bir şey varsa ilçe başkanı olarak ben de elbette müdahale ediyorum. Bu yanlışı yapanlar bu kadar doğrunun arasında yanlışlarla savrulup gideceklerdir. Dün muhtarlık açılışında başkanımızla yan yanaydık. Burada biz kamuoyuna gerekli mesajları verdiğimizi düşünüyorum. Birtakım spekülasyonlar ve yalan yanlış haberlerle değil yaptığımız doğru işlerle anılmak istiyoruz. Bu yanlış haberleri yapanlar bu yalanlar içinde boğulacaklardır. Yalan yanlış haberleri yapan insanlar kendilerini küçük düşürmüştür. Benim il örgütüm, partim neyin ne olduğunu biliyor. Bu asılsız haberlerle ne ilçe başkanı yıpratılabilir ne de belediye başkanı yıpratılabilir." şeklinde konuştu.

İlçe örgütünün projelerinden bahseden Susmuş, "Gelir ile giderini dengeleyen ve sınırlı bütçesiyle emeğini ortaya koyarak üretmeye çalışan bir ilçe örgütümüz var. Bayraklı'nın sosyolojik ve demokrafik yapısına baktığımızda orta ve alt gelir düzeyinde insanlardan oluşan bir ilçede siyaset yapıyoruz. Dolayısıyla yönetimimizde emekçi insanlardan oluşan bir yönetime sahibiz. Zaman zaman bazı sorunlar yaşasak da gelir ve gider dengesini koruyarak çalışan bir örgütümüz var.Yapmak istediğimiz pek çok şey var. Bunlardan bir tanesi de ilçe binamız. İlçe binamız oldukça küçük olduğu için pandemi koşullarında toplantılarımızı yapmamıza engel oluyor. Bu konuda genel merkezimizle görüşme halindeyiz. Bu yıl içinde sorunumuzun çözüleceğini düşünüyorum. Yaşanan sorunlara rağmen biz ilçe örgütü olarak çalışmalarımıza devam edeceğiz ve partimizin oyunu arttırmak için elimizden geleni yapacağız.

Bayraklı'nı kendine özgü özellikleri var. Her mahallenin kendine özgü özellikleri var. Bu hassasiyetleri bilerek bu çalışmalarımız sürdürdük. Belediyelerimizin yaptığı çalışmaları vatandaşlarımıza doğru ulaşması için elimizden geleni yaptık. Parti ayırt etmedik. Alandaki ve sahadaki çalışmalarımıza devam ediyoruz. Deprem ve sel felaketlerinden sonra vatandaşlarımız belediyeyi yanlarında hissettiler. Buradan göç olsa da biz sosyal belediyecilik göstererek Bayraklı'da iktidarda kalacağız. CHP'nin iktidar olduğu günlerde de biz burada çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz. " diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bornova’da ilk sanayi meclisi toplandı
Bornova’da ilk sanayi meclisi toplandı
“Atatürkçü Düşünce Derneği’ne özen göstereceğiz”
“Atatürkçü Düşünce Derneği’ne özen göstereceğiz”