Belediyeyi yönetirim bulaşığa karışmam!

Belediyeyi yönetirim bulaşığa karışmam!

CHP Konak Adayı Nilüfer Çınarlı Mutlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde evde, işte ve sokakta kadınlarla bir araya geldi. 8 Mart finalini Feminist Gece Yürüyüşü ile yapan Mutlu'nun elinde taşıdığı "Belediyeyi yönetirim bulaşığı karışmam" yazılı döviz büyük beğeni topladı

Belediyeyi yönetirim bulaşığa karışmam!

CHP Konak Adayı Nilüfer Çınarlı Mutlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde evde, işte ve sokakta kadınlarla bir araya geldi. 8 Mart finalini Feminist Gece Yürüyüşü ile yapan Mutlu'nun elinde taşıdığı "Belediyeyi yönetirim bulaşığı karışmam" yazılı döviz büyük beğeni topladı

Belediyeyi yönetirim bulaşığa karışmam!
09 Mart 2024 - 10:44

Cumhuriyet Halk Partisi Konak Belediye Başkan Adayı Mimar Nilüfer Çınarlı Mutlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde mücadele ve dayanışma için kadınlarla alana indi. Güne tekstil atölyesinde çalışan kadınları ziyaretle başlayan Mutlu, DİSK Genel İş Sendikası İzmir Kadın Komisyonları tarafından Kıbrıs Şehitleri Caddesi’ndeki yürüyüşe katıldı. Mutlu, midye dolma üreten emekçi kadınlarla bir araya geldi. Konak Belediyesi, İzmir Gazeteciler Cemiyeti, İzmir Kadın Kuruluşları Birliği ve Ege Kadın Buluşması'nın düzenlediği 'Kadın Dayanışma Zinciri ve Yürüyüşü' etkinliğine katılan Mutlu, Boğaziçi Mahallesi'nde kadınlarla ev buluşması gerçekleştirdi. Buluşmanın ardından Başkan Adayı Mutlu, Alsancak semtinde kadınlara karanfil dağıttı. Son olarak Feminist Gece Yürüyüşü'ne katılan Mutlu'nun elinde taşıdığı "Belediyeyi yönetirim bulaşığı karışmam" yazılı döviz büyük beğeni topladı.
 
Tekstil işçisi kadınlara karanfil dağıttı
CHP Konak Adayı Mutlu, tekstil atölyesinde çalışan kadınlarla bir araya geldi, karanfil dağıttı. Mutlu'ya Konak Özel Eğitim Meslek Okulu tarafından tamamen geri dönüşüm malzemelerinden yapılan bez çanta ve çeşitli ürünler hediye edildi. Emekçi kadınlarla daima dayanışma içerisinde olacaklarını vurgulayan Mutlu, "Yeni dönemde özel sektör ile iş birliklerini önemsiyoruz. İstihdam için belediyelere binlerce CV geliyor. Yerel yönetim bunu tek başına çözemez. İş olanakları yaratmak gerekiyor. İhtiyaç olan insan gücünü yetiştirmek istiyoruz. Kadınlar için güvenceli iş olanakları yaratılmalı" dedi.
 
DİSK'li kadınlarla yürüdü
Mutlu, daha sonra DİSK Genel İş Sendikası İzmir Kadın Komisyonları tarafından Kıbrıs Şehitleri Caddesi boyunca düzenlenen yürüyüşe katıldı. "Şiddete, sömürüye, yoksulluğa karşı sokaklardayız” yazılı pankartın arkasında yürüyen Mutlu, "Yaşasın kadın dayanışması", "Susmuyoruz korkmuyoruz itaat etmiyoruz" ve "Dünya yerinden oynar kadınlar özgür olsa" sloganlarına eşlik etti.
 
Midyeci kadınları ziyaret etti
1. Kadriye Mahallesi’ne giden Mutlu, midye dolma yapan Mardinli emekçi kadınlarla bir araya geldi. İmalathanelere ziyaretler gerçekleştiren Mutlu, kendisini zılgıtlarla karşılayan kadınlara karanfil dağıttı ve günlerini kutladı. İkram edilen midye dolmalardan tadan Mutlu'ya kadınlar, "Gönlümüzün mimarı olacaksınız" sözleriyle destek verdi. Misafirperverlikleri için kadınlara teşekkür eden Mutlu, ‘’8 Mart Dünya Kadınlar Günü, bizim günümüz. Konak'ta yan yana omuz omuza yürüyeceğiz. Kapım herkese açık. Belediyeciliği biliyorum, çalışmaya geliyorum. Kadınlar evde ve işte çalışıyor. Hakları ödenmez. Yükünüzü azaltmak için kreş ve bakım evleri açacağız. Gönlünüzde hangi parti olursa olsun oylarınızı istiyorum" ifadelerini kullandı.
 
Alanlarda daha çok birlikte olacağız
Mutlu, Konak Belediyesi, İzmir Gazeteciler Cemiyeti, İzmir Kadın Kuruluşları Birliği ve Ege Kadın Buluşması’nın düzenlediği 'Kadın Dayanışma Zinciri ve Yürüyüşü' etkinliğine katıldı. Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde gerçekleşen etkinlikte Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un karşıladığı Mutlu, etkinlik alanına kadınların yoğun ilgisiyle yürüdü. Konuşmasına kadınları selamlayarak başlayan Mutlu, "Sevgili kız kardeşlerim. 8 Mart'larda hep alanlardaydık. Yine bir aradayız. Başkanım Abdül Bey'e, Konak ve kadınlar için yaptığı çalışmalar için teşekkür ediyorum. Konak Belediyesi'nin yaptığı kadın çalışmalarını kesintisiz devam ettireceğiz. Kadınlar sokakta, evde ve işte eşit, adil, haklarını arayan ve haklarına kavuşan yepyeni 5 yıl yaşayacak. Bu ülke hala umudu taşıyabiliyorsa, hala teslim olmadıysa bunu kadınların direnci ve haklarımızı sokaklarda ne pahasına olursa olsun aramamıza borçlu olduğumu düşünüyorum. İstanbul Sözleşmesi yaşatır, nafaka hakkımızı kimse elimizden alamaz. Toplumsal cinsiyet eşitliği, Konak'ın her kılcalına yerleşecek. İzmir’in kadınları gücünü göstermeye devam edecek. Sesimizi yükselteceğiz. Erkek şiddetine karşı mücadeleye devam edeceğiz, haklarımızı ve kazanımlarımızı kaybetmemek için alanlarda daha çok birlikte olacağız" diye konuştu.
 
Hep yanında olacağım
Mutlu'dan övgü dolu bahseden Konak Belediye Başkanı Abdül Batur " Nilüfer Çınarlı Mutlu'nun bizden sonra süreci en güzel şekilde yürüteceğine inanıyorum. Kendisinin yanında olacağım. Şimdiden tebrik ediyorum" derken birlikte zafer pozu verdi. Yürüyüşe katılan Mutlu, kadınlarla mor balon uçurdu.
 
Boğaziçi'nde kadınlarla ev buluşması
Mutlu, Boğaziçi semtinde ev ziyareti gerçekleştirdi. Mahalleli kadınların yoğun katılımıyla gerçekleşen buluşmada Mutlu, taleplere kulak verdi. Önümüzdeki 5 yıl boyunca en çok kadınlara dokunacaklarını dile getiren Mutlu, "Kadınları çok önemsiyoruz. Kreş, spor alanları, semt merkezleri, sosyal tesis ve park gibi talepleri yerine getireceğiz. Amacımız tüm mahallelere eşit hizmet. Mutlaka Halk Günleri düzenleyeceğiz. Herkes gelsin derdini anlatsın istiyoruz. Sokaklara zaman ayırmamız gerektiğini çok iyi biliyorum. Sizden isteğim kuracağımız mahalle meclislerinde aktif olmanız" dedi. Ev buluşmasının ardından Başkan Adayı Mutlu, Alsancak semtinde kadınlara karanfil dağıtımı gerçekleştirdi.
 
Mutlu, "Gücümüzü birbirimizden, feminizmden alıyoruz" şiarıyla düzenlenen Feminist Gece Yürüyüşü'ne katıldı. Yüzlerce kadının katılımıyla Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde gerçekleşen coşkulu yürüyüşte, Mutlu'nun elinde taşıdığı "Belediyeyi yönetirim bulaşığı karışmam" yazılı döviz büyük beğeni topladı. Mutlu, "Kadın cinayetleri politiktir", "Yaşasın kadın dayanışması", "Dünyayı yerinden oynatacağız" ve "Kadınlar yürüyor, mücadelemiz büyüyor" sloganlarına da yüksek sesle eşlik etti.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
“İhtiyaç kredilerinin yerini kredi kartları aldı”
“İhtiyaç kredilerinin yerini kredi kartları aldı”
‘Yazmaktan ve çizmekten asla vazgeçmeyin’
‘Yazmaktan ve çizmekten asla vazgeçmeyin’