" Biz hayallerimizi Menemen’i Silbaştan...

" Biz hayallerimizi Menemen'i Silbaştan yenilemek için kurduk."

Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan Seyrek'te düzenlenen açılış töreni ve iftarda vatandaşlarla bir araya geldi. İftar sonrası bir konuşma yapan Pehlivan göreve geldiği günden bu yana yaptıklarını anlattı.

" Biz hayallerimizi Menemen'i Silbaştan yenilemek için kurduk."

Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan Seyrek'te düzenlenen açılış töreni ve iftarda vatandaşlarla bir araya geldi. İftar sonrası bir konuşma yapan Pehlivan göreve geldiği günden bu yana yaptıklarını anlattı.

17 Mart 2024 - 17:50

Üç yıldır Menemen' e hizmet ettiklerini vurgulayan Pehlivan şunları söyledi:
"Göreve başladığımız günden bu yana İlçemiz için 22 yılda yapılamayanları yapmaya gayret ettik. Kısa sürede yaptıklarımıza bir bakalım; belediyemizin önceki dönemden kalan 1.2 milyar liralık borcunu ödedik. Menemenimiz de fahiş fiyatla araç kiralama işini bitirdik. Tam 151 tane hizmet aracını satın alarak hizmete sunduk. Egenin en büyük iki kütüphanesinin kaba inşaatını tamamladık sıra içine geldi. İlçemizin trafik sorununa tarihi bir neşter vurduk 22 yıldır söz verilip yapılmayan 460 metre uzunluğundaki battı çıktımızı sadece 4 ay gibi kısa bir sürede kendi öz kaynaklarımızla hizmete soktuk. Bölgemizin en büyük fitness center ını hizmete açtık. Kapalı pazar yerimizi tamamlayıp hizmete açtık. Ayrıca Koyundere ve Seyrek Pazaryerlerini açtık. Göreve başladığımız andan itibaren sadece çalıştık. Eleştiri ve iftiralara çalışarak hizmet üreterek cevap verdik. Taktiri de siz hemşehrilerimize bıraktık. Ben siz hemşehrilerimizin terazisine, adaletine inanıyor ve güveniyorum. Çünkü bizim aramızdaki bağ seçim bağı, oy bağı değil. Bizim bağımız gönül bağıdır. Çocuklar için Türkiye'nin en büyük tematik çocuk köyünü inşa ettik. Evlatlarımız hem eğleniyor hem de öğreniyorlar. Evlatlarımıza hayırlı olsun. Sosyal desteklerde değil İzmir'in, Ege'nin en iyisi durumundayız. Doğumdan vefata her anında vatandaşlarımızın yanındayız, olmaya da devam edeceğiz. İşkur Hizmet Noktamız üzerinden on binden fazla vatandaşımızı iş sahibi yaptık. Menemen Serbest Bölgemiz faaliyete geçtiğinde 15 bin vatandaşımızı daha iş sahibi yapacağız. İlkokuldan üniversiteye tüm gençlerimize ayni ve nakdi yardımda bulunduk. Gençlerimiz için 30 halı saha,  30 basket sahası ve birde kaykay pisti yaptık. Emiralem gençlik parkımızı açtık. Biri açık biri kapalı iki adet yarı olimpik yüzme havuzumuzu Menemen e kazandırdık."
Konuşmasının ikinci bölümünde Seyrek'te gerçekleştirdikleri hizmetler ile ilgili bilgi veren Pehlivan, "Peki Seyrek'te neler yaptık? Can dostlarımızın evini Haluk Levent ile birlikte açtık. Geçtiğimiz günlerde tekrar  tesisi ziyaret eden Haluk Levent Türkiye de böyle sığınak görmedim dedi. Muhtarlık binalarımızı yeniledik. Seyrek için ne yapsak azdır. Yeni dönemde Seyrekle ilgili çok sayıda projemiz var. İlk olarak çok kısa süre içerisinde kız öğrenci yurdumuzun yanına en büyük ihtiyaçları olan çamaşırhaneyi yapacağız. Üniversiteli öğrencilerimiz ve seyrekliler çamaşırhaneden ücretsiz olarak yararlanacaklar." dedi.
Menemen de çok sayıda proje gerçekleştireceklerini kaydeden Pehlivan, " Menemen için yapacağımız en büyük projelerimizden birisi de Menemen'i denizle buluşturmak olacak. Biliyorsunuz 27 kilometrelik bir sahilimiz var. Bu sahilimizden bugüne kadar faydalınamamış. İşte büyük projemizi açıklıyoruz. Menemen ve Seyrek sahiline kavuşacak. Bu sahilimizde plajımız olacak, spor alanlarımız olacak. Yürüyüş ve bisiklet yollarımız olacak. Tenis kortlarımız olacak. Menemenden çıkmadan tatilini burada kendi ilçe sınırları içinde yapma fırsatı bulacak İnşallah. Bir de Marina yaparak  700 milyon lira ile bir milyar lira arasında bir gelir kazandıracağız Güzel Menemenimize. Yani sözün özü Menemen ve Seyrek'te artık turizm olacak, Turizm geldiğinde Menemen kazanacak, hemşehrilerimiz kazanacak." diye konuştu.
 Seyrek'te önümüzdeki dönemde önemli işler yapacaklarını belirten Pehlivan şöyle konuştu:
" 3500 metre karelik alanda içinde kütüphane, açık ve kapalı düğün salonu, gençlik merkezimizi Seyrek'e kazandırıyoruz. Kasım ayında ihaleye çıktık. Şanssızlık odur ki ihaleye katılan olmadı. İnşallah Nisan ayında ihalemizi yapıyoruz. Bu güzel tesislerimizi Seyreğimize kazandırıyoruz. Aydın Pehlivan sözü olsun kıymetli Seyreklililer. Seyrek Villakent'in yanında dolgu yaptığımız 110 bin metrekarelik alanda Ege'nin en büyük aquaparkını  yapıyoruz. Seyrekli gençlerimize hayırlı uğurlu olsun. Seyrek için uluslararası çapta bir projemizi açıklıyorum. Dünyanın en büyük dönme dolabını Güzel Seyrek'imize yapıyoruz. İnşallah İzmir Körfezi'ni Seyrek'ten izliyor olacağız. Seyrek'imize de, Menemen'imize de, İzmir!imize de hayırlı uğurlu olsun. Ulukent'ten Foça'ya giden yolun duble yol olması onaylandı. Bu yılın son çeyreğinde ihalesini yapıyoruz. Bu yolu da 1,5 yıl gibi kısa bir süre içerisinde Siz Seyrekli hemşerilerimizle buluşturacağız. Bununla birlikte Seyrek Kanal yolundan Bülent Ecevit Bulvarı'na kadar olan yolun duble yol olması için takipçisi olacağız. Seyrek'te girilemeyen bir metre kare alan bırakmayacağız. Yeni dönemle birlikte imar çalışmaları tamamlanan 5 mahallemizde yerinde dönüşüm çalışması başlatacağız. Menemen her şeyin en iyisini hak ediyor. Alsancak ve Karşıyaka'da ne varsa aynısı Menemen'de de olacak. İhtiyacınız olan her türlü hizmeti ayağınıza getireceğiz."

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
ESHOT’a kalite tescili
ESHOT’a kalite tescili
“İhtiyaç kredilerinin yerini kredi kartları aldı”
“İhtiyaç kredilerinin yerini kredi kartları aldı”